Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
Bina naprawdę świetne torty, super pomysl na maskę samochodu (zapisuję do wykorzystania;) )
Czarnowodzianka żólw jak żywy!!
Malwinnnka dzięki za linki, już sobie poczytalam i powiem wam tak w teorii już dość dużo wiem, ale boję się że w praktyce wyjdzie coś nie tak,

narazie jestem spokojna bo nie wiem jeszcze czy im cena bedzie odpowiadać
dump.gif

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Bina, mam pytanie, jak dokładnie wykończone są boki tortu z Puchatkiem? Widzę, że szczypałaś tą górną warstwę masy na około, a po bokach co? wiórki zabarwione? Fajnie to wygląda i zawsze to jakaś alternatywa dla kogoś, kto nie za bardzo lubi masę cukrową w dużej ilości. ;)

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Bina @ 30 Dec 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1384296Dawno mnie u was nie bylo,dzisiaj nadrabiam zaleglosci
icon_wink.gif
Powtorze sie po raz ktorys z kolei TORTY PIEKNE
anbetung.gif
Ja nadal ucze sie,czytam i trenuje,wiem ze nie pytam sie was o porady,ale nie widze takiej potrzeby,wpisuje w google i zawsze pojawiaja sie CINKI
cvety.gif
,poza tym korzystam ze stronek ktore podajecie. Zawsze mozna na Was liczyc
daumen.gif
DROGIE CINKI W NADCHODZACYM NOWYM ROKU ZYCZE WAM WIELU KLIENTOW I PIEKNYCH TORTOW,A PRZEDEWSZYSTKIM DUZO MILOSCI I RADOSCI Z ZYCIA
icon_smile.gif
MALO PISZACA BINA
Moja produkcja:
Suuuuper Bina!

sylkag66 @ 27 Dec 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1383458a to moje torty z ostatniego czasu, dość długo mnie nie było z powodu spraw rodzinnych
icon_sad.gif

.....

....

...

...

....

...
Sylka! Piękne te torty!!!!

Vanilka @ 29 Dec 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1383774Wow dziewczyny, człowiek na chwilę w kuchni ugrzęźnie a tu tyle cudeniek
icon_smile.gif

PRZEPIĘKNE TORTY
anbetung.gif

sylkag66 wszystkie cudne, ale somolot to odwaliłaś że hoho, o koniu z resztą nie wspomnę i Kubusiu Puchatku
icon_eek.gif

joanis pięknie a woda jak prawdziwa
icon_smile.gif

Bina cudowny torcik, a choinka
icon_eek.gif

A tu mój maraton świąteczny

Pokaż załącznik 79407

Pokaż załącznik 79408

Pokaż załącznik 79409

Pokaż załącznik 79410

Pokaż załącznik 79411

Pokaż załącznik 79412

Pokaż załącznik 79413

I ten najważniejszy dla mojego synka na trzecie urodziny
mamma.gif

Pokaż załącznik 79414
Vanilka jak zwtkle wymiata!!!!!!!!!!!!!!! Supcio!!!!!!!!!!!!

ola_wroclaw @ 29 Dec 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1383804VANILKA WYMIATA!!!!!!!!!!!!!!

a to moje:
Śliczny Olu. Aż mi się lata zachciało!!!!!!!!1

Ostatnią edycję dokonał moderator:

le_soleil

Member
Lis 18, 2008
26
0
0
Witajcie dziewczyny? Czy przyjmiecie kojelną cinkę do Waszego utalentowanego grona?
cvety.gif

Przeczytałam cały wątek i jestem pod wrażeniem Waszych zdolnosci! Zakochałam się w tortach zdobionych masą cukrową. Póki co skupiam sie na teorii, czytam Was, oglądam różne tutoriale i szukam inspiracji. Zamówiłam barwniki i mam zamiar w ramach relaksu popełniać takie cuda jak Wy ;) Tylko trochę z czasem marnie, bo córcia jest dosyc absorbująca. Póki co "stworzyłam" jeden tort z masy cukrowej, na roczek córeczki. Nie jest to jakieś dzieło sztuki, w planach był bardziej finezyjny, niestety czas mnie nie puścił i wyszło dosyć skromnie. Ale mnie rozpierała duma, bo stworzyłam go sama, a goście i tak się zachwycali ;)

Jakość zdjęcia pozostawia wiele do życzenia, ale robione na szybko, telefonem
icon_smile.gif

Załączniki

• 071.JPG
    071.JPG
    3.1 MB · Wyświetleń: 0

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
le_soleil, witaj w gronie tortowo zakręconych
icon_smile.gif

Masz prawo być dumna, tort jest elegancki, starannie wykończony. Brawo, widać, że posiadasz talent
daumen.gif

le_soleil

Member
Lis 18, 2008
26
0
0
Dziękuję bardzo za miłe słowo. To była typowa improwizacja. Za różowy barwnik robił sok z malin ;) wycinacz to nożyk do papieru a wzorek na wstążce to tylka gwiazdka ;) Przekonałam się także, ze samoróbka jest dosyć kapryśna. Robiłam ja 2 razy, za każdym wyszła inna i inaczej się z nią pracowało. Ale wtedy jeszcze nie miałam przerobionego Waszego wątku, teraz udało by mi się uniknąć wielu potknięć
icon_smile.gif

kamir

Member
Lut 23, 2012
33
0
0
Witam serdecznie wszystkie tortujące
icon_smile.gif

Jestem tu nowa, a potrzebuję ulepić z masy cukrowej leżącego kota, może macie jakieś instrukcje jak to zrobić krok po kroku.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc
icon_smile.gif

Bina

Member
Maj 11, 2010
52
0
0
elmagra @ 30 Dec 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1384329Bina, mam pytanie, jak dokładnie wykończone są boki tortu z Puchatkiem? Widzę, że szczypałaś tą górną warstwę masy na około, a po bokach co? wiórki zabarwione? Fajnie to wygląda i zawsze to jakaś alternatywa dla kogoś, kto nie za bardzo lubi masę cukrową w dużej ilości. ;)
Dzieki dziewczyny
anbetung.gif
,tak po bokach sa zabarwione wiorki
icon_wink.gif

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku,
wielu tortowych zamówień i wspaniałych pomysłów,
no i oczywiście dużo zdrowia i miłości
icon_smile.gif

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
wink.gif

najlepszego w nowym roku

mam pytanie techniczne,

ile wcześniej obkładacie tort masą ? chodzi mi o jej żywotność w niezmienionej formie ...
teraz tort dla domowników trochę spory nie zjedzony na raz czy nawet dwa postał 4 dni więc miałam okazję na obserwacje,
nie stał w lodówce ale w sporym chłodzie,
myślałam że masa stwardnieje zacznie obsychać a tu w miejscach gdzie leżały monety właściwie zaczęła się topić i mięknąć
w 4 dniu właściwie już na całości byla miekka, tylko elementy nie przylegające do tortu były w miare sztywne i suche ..

zastanawiam się nad tym pod kątem jak wcześnie można oblec tort żeby nic mu nie zaszkodziło

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
CINKI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM 2013r.
drinks_wine.gif

wasze torciki to arcydzieła
anbetung.gif
w styczniu razem z synem mamy tego samego dnia urodziny, ale torcik to głównie chcę zrobić tylko dla niego. Raz już próbowałam obłożyć tort masą plastyczną, ale mi nie wyszło teraz chcę znowu spróbować, ale nie mam packi to wygładzenia, za to mam drewnianą packę do nakładania kremu, no i tak pomyślałam,że mogłabym obkleić papierem do pieczenia i po nałożeniu masy plastycznej nią spróbować wygładzić.

powiedzcie mi wy wszystkie macie packi do wygładzania? czy macie jakiś patent na zrobienie takiej packi domowym sposobem?
dontknow.gif

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
marioletta @ 1 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1385039sylkag66 akurat teraz był budyniowy
Nie mam aż takiego doświadczenia ale już kilka razy mi się zdarzyło, że jak pod masę cukrową dałam budyniowy to miękło i robiły się zmarszczki. Zwłaszcza w miejscach gdzie była cieńsza cukrowa. A jak dawałam masło utarte z cukrem pudrem i czasem do smaku dodałam kakao( suche) to nigdy nie było niespodzianek i przygód!!!

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
alipek @ 1 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1385046Nie mam aż takiego doświadczenia ale już kilka razy mi się zdarzyło, że jak pod masę cukrową dałam budyniowy to miękło i robiły się zmarszczki. Zwłaszcza w miejscach gdzie była cieńsza cukrowa. A jak dawałam masło utarte z cukrem pudrem i czasem do smaku dodałam kakao( suche) to nigdy nie było niespodzianek i przygód!!!
nie miałam mozliwości innych sprawdzić bo zjadane były w tym samym dniu

tzn wieczorem zdobiony na następny dzień zjedzony ;)

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
No więc mi też się na początku moich przygód z tortami zdarzało że masa cukrowa mi przemiękała od masy budyniowej. Teraz wyrobiłam sobie taką własna mase, i nigdy nie mam niespodzianek tego typu. Ale nie jestem aż tak bardzo doświadczona jak inne CINKI
lecker.gif
, może one jeszcze coś dodadzą od siebie. Chodz przypominam sobie że już była o tym mowa kiedyś..

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy