Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
Dziewczyny, chcialabym zrobić tort na dzien babci i dziadka.
Podpowiedzcie proszę jak zrobic krem cytrynowy, taki z bitej śmietany i mascarpone.
Czy wystaczy tylko dodac sok z cytryny ? Jesli tak to czy sie nie zważy masa ?
Ja osobiście jestem czekoladoholiczką i uwielbiam te klimaty i taki cytrynowy to dla mnie nowość
icon_smile.gif

pscolki

Member
Mar 12, 2009
167
0
0
goma @ 15 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1390270Dziewczyny, chcialabym zrobić tort na dzien babci i dziadka.
Podpowiedzcie proszę jak zrobic krem cytrynowy, taki z bitej śmietany i mascarpone.
Czy wystaczy tylko dodac sok z cytryny ? Jesli tak to czy sie nie zważy masa ?
Ja osobiście jestem czekoladoholiczką i uwielbiam te klimaty i taki cytrynowy to dla mnie nowość
icon_smile.gif
Ja cytrynową masę robię przez dodanie do ubitej śmietany kilku łyzek lemon curdu - gotowego ( do dostania np. w Marks&Spencer czy kuchniach świata) albo wlasnej produkcji (przepis np na mojewypieki.com)

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Dziewczyny a może ktoś ma tutka na figurkę scooby doo? byłabym badzo wdzięczna!!!!!

Ostatnią edycję dokonał moderator:

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
pscolki @ 15 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1390323Ja cytrynową masę robię przez dodanie do ubitej śmietany kilku łyzek lemon curdu - gotowego ( do dostania np. w Marks&Spencer czy kuchniach świata) albo wlasnej produkcji (przepis np na mojewypieki.com)
Pscolki bardzo dziękuję za pomoc, na pewno wypróbuję, lemon curd już zrobiony
icon_smile.gif
, Jest rewelacyjny w smaku mimo iż dodałam mniej skórki cytrynowej niż zalecane, ale może to mój bład i byłby jeszcze lepszy.

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
Dziewczyny muszę zrobić tort boisko do siatki. I nie wiem jaki duży zrobić. Tort ma być na 50 osób. I oczywiście najważniejsze pytanie jak zrobić tą siatkę?????

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113

Załączniki

• P1010386.JPG
    P1010386.JPG
    54.4 KB · Wyświetleń: 0
  • na_parapetówkę.jpg
    na_parapetówkę.jpg
    54.4 KB · Wyświetleń: 0
  • Malwiny_parapetówka.jpg
    Malwiny_parapetówka.jpg
    50.6 KB · Wyświetleń: 0

pscolki

Member
Mar 12, 2009
167
0
0
sylkag66 @ 15 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1390561Dziewczyny muszę zrobić tort boisko do siatki. I nie wiem jaki duży zrobić. Tort ma być na 50 osób. I oczywiście najważniejsze pytanie jak zrobić tą siatkę?????
Sylko, na tej stronie możesz zobaczyć jakie wymiary tortów na ile porcji mniej więcej starczają. Na 50 osób ja bym zrobiła z blachy 40x30 cm - taka mi największa wchodzi do piekarnika i do lodówki - przed pieczeniem polecam zmierzyc i piekarnik i lodówkę, ja sama się kiedyś oszukałam kupując za duża podkładkę pod tort któa mi się nie zmieściła do lodówki
icon_smile.gif

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
H-elen jakie cudne te torciki
czarnowodzianka ekstra tutoriale
dance.gif

muszę zrobic tort z tirem dla dwulatka, tylko cięzarówka ma być płaska, przeszukałam net ale wszystko raczej 3d, mysle żeby wydrukowac może jakąś kolorowankę, a może któraś z was juz taki robiła?

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
alipek @ 15 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1390570Ta fotka którą zamieściłaś to chyba był tort Asiulli. Tak mi się kojarzy, że ona taki robiła więc myślę, że będziesz miała pomoc! Asiulla ma go na swoim blogu!
Oj, mam nadzieje ze Asiulla sie nie pogniewa, ze zamieściłam jej zdjęcie.
Jakby cos to przepraszam
Własnie nie kojarzyłam skąd je miałam, ale bardzo mi sie spodobało .

agnlew8009

Member
Wrz 16, 2012
62
0
0
czarnowodzianka dzięki za tutoriale
icon_smile.gif
właśnie miałam pytac o tutka na postacie z Kubusia Puchatka a tu niespodzianka już są podane na tacy
icon_smile.gif

a ja juz teraz zastanawiam sie jak duży tort zrobic na komunie syna w maju
dump.gif
ma być 32 osoby w tym 9 dzieci

agnlew8009

Member
Wrz 16, 2012
62
0
0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy