Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

agnlew8009

Member
Wrz 16, 2012
62
0
0
asiulla1984 @ 25 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1394136ja nim tylko posypuje czasami wierzch albo kwiaty, raczej go się nie wgniata w masę, przynajmniej ja bym tego nie robiła
icon_smile.gif
Idąc za radą twą ja też nie będę tego robić
icon_lol.gif

Mam pytanie do wszystkich dziewczyn. Czy robiła może,któras z was kiedykolwiek tort z motywem z sagi Zmierzch?

Wprawdzie mam jeszcze sporo czasu na projekt tego torta ale juz powoli szukam inspiracji. Tort dla dwunastolatki,chrześnicy mojego małżonka.

adrijah

Active member
Maj 18, 2007
2,673
31
48
agnlew8009 @ 25 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1394139Idąc za radą twą ja też nie będę tego robić
icon_lol.gif

Mam pytanie do wszystkich dziewczyn. Czy robiła może,któras z was kiedykolwiek tort z motywem z sagi Zmierzch?

Wprawdzie mam jeszcze sporo czasu na projekt tego torta ale juz powoli szukam inspiracji. Tort dla dwunastolatki,chrześnicy mojego małżonka.
ja co prawda tortów nie robię, ale z ciekawości zerknęłam co skrywa google i sporo "zmierzchowych" ciast znalazłam
https://www.google.pl/search?q=twilight+cak...920&bih=919

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
ola_wroclaw, śliczne ci wyszły te torty. Ten ślubny zabawny, a figurki cudne, cierpliwą jesteś osobą, że takie detale zrobiłaś (nosek i oczka) tym postaciom. A ten z kwiatkami też super. Jak robiłaś te róże? Bo mi zawsze jakoś wychodzą takie same, a takich jak u ciebie na zdjęciu, to nie potrafię.
icon_smile.gif
Jakiego kształtu były wycięte płatki?

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
elmagra @ 25 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1394276ola_wroclaw, śliczne ci wyszły te torty. Ten ślubny zabawny, a figurki cudne, cierpliwą jesteś osobą, że takie detale zrobiłaś (nosek i oczka) tym postaciom. A ten z kwiatkami też super. Jak robiłaś te róże? Bo mi zawsze jakoś wychodzą takie same, a takich jak u ciebie na zdjęciu, to nie potrafię.
icon_smile.gif
Jakiego kształtu były wycięte płatki?
wycinam kieliszkiem kółka, roluję narzędziem kulkowym krawędź, zostawiam do lekkiego wyschnięcia i przyklejam kolejno do takiej "łezki". Tak robię jak w istrukcjach po prostu. Ale masę wałkuję cieniutko, nie wiem może o to chodzi?

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
asiulla super są te twoje Minnie, zresztą wszystkie torciki są rewelacyjne.

cały czas kolekcjonuję gazetę Dekoracja Ciast, no i doszłam do wniosku,
rofl.gif
że lepiej się opłaca, odkładać sobie po 15 zł tygodniowo i pod koniec miesiąca kupić sobie coś na allegro, z teorii można się więcej od was można jak z tej gazety.
anbetung.gif

agnlew8009

Member
Wrz 16, 2012
62
0
0
ja kupowałam dekorację Ciast ale tylko kilka pierwszych numerów.
Jak policzyłam ile musze wydac żeby uzbierać cały komplet tych marzędzi z różnymi końcówkami (np kulka itp) to za koszt tych z gazety kupie na allegro zestaw Wiltona i jeszcze mi zostanie.
Tak jak mówi asiulla jakość do d..py. A o dekoracji więcej dowiedziałam sie z tego forum i z youtube ni8z z tej gazety.

a jeśli chodzi o tort ze zmierzchu to zastanawiam sie nad tym,tylko ilosć czarnej masy do zrobienia mnie przeraża
gruebel_2.gif

http://www.google.pl/imgres?hl=pl&clie...x=109&ty=82

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Jo_anna1 @ 26 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1394379Podpisuję się pod tym "obiema ręcami"

To mój wczorajszo- dzisiejszy:

I dylemat: uratować czy pozwolić mu się utopić ?
icon_mrgreen.gif
Joanno cudny! Aż szkoda kroić. To dzieło sztuki krótkiego żywota!!!!!!!!!!!!!!!!!

Asiulla Minni genialna! Cieszy oko! A co dekoracji mam takie samo zdanie. Drogo i nic ciekawego!

Ola_wrocław pięknie jak zwykle pięknie kobieto! Geatulacje!!!

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
asiulla mam nadzieję,ze nie będziesz zła, że zrobiłam "podróbkę" twojego toru? miałam troszkę podeschniętą czarną mase, która za nic nie chciała mi się wycisnąć z pistoletu
baa.gif
, no i namalowałam pisakami spożywczymi, daleko mi do ciebie......

DSC06306__480x640___2_.jpg

Załączniki

• DSC06306__480x640___2_.jpg
    DSC06306__480x640___2_.jpg
    154 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy