Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

agnlew8009

Member
Wrz 16, 2012
62
0
0
asiulla1984 @ 25 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1394136ja nim tylko posypuje czasami wierzch albo kwiaty, raczej go się nie wgniata w masę, przynajmniej ja bym tego nie robiła
icon_smile.gif
Idąc za radą twą ja też nie będę tego robić
icon_lol.gif

Mam pytanie do wszystkich dziewczyn. Czy robiła może,któras z was kiedykolwiek tort z motywem z sagi Zmierzch?

Wprawdzie mam jeszcze sporo czasu na projekt tego torta ale juz powoli szukam inspiracji. Tort dla dwunastolatki,chrześnicy mojego małżonka.

adrijah

Member
Maj 18, 2007
2,668
16
38
agnlew8009 @ 25 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1394139Idąc za radą twą ja też nie będę tego robić
icon_lol.gif

Mam pytanie do wszystkich dziewczyn. Czy robiła może,któras z was kiedykolwiek tort z motywem z sagi Zmierzch?

Wprawdzie mam jeszcze sporo czasu na projekt tego torta ale juz powoli szukam inspiracji. Tort dla dwunastolatki,chrześnicy mojego małżonka.
ja co prawda tortów nie robię, ale z ciekawości zerknęłam co skrywa google i sporo "zmierzchowych" ciast znalazłam
https://www.google.pl/search?q=twilight+cak...920&bih=919

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
ola_wroclaw, śliczne ci wyszły te torty. Ten ślubny zabawny, a figurki cudne, cierpliwą jesteś osobą, że takie detale zrobiłaś (nosek i oczka) tym postaciom. A ten z kwiatkami też super. Jak robiłaś te róże? Bo mi zawsze jakoś wychodzą takie same, a takich jak u ciebie na zdjęciu, to nie potrafię.
icon_smile.gif
Jakiego kształtu były wycięte płatki?

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
elmagra @ 25 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1394276ola_wroclaw, śliczne ci wyszły te torty. Ten ślubny zabawny, a figurki cudne, cierpliwą jesteś osobą, że takie detale zrobiłaś (nosek i oczka) tym postaciom. A ten z kwiatkami też super. Jak robiłaś te róże? Bo mi zawsze jakoś wychodzą takie same, a takich jak u ciebie na zdjęciu, to nie potrafię.
icon_smile.gif
Jakiego kształtu były wycięte płatki?
wycinam kieliszkiem kółka, roluję narzędziem kulkowym krawędź, zostawiam do lekkiego wyschnięcia i przyklejam kolejno do takiej "łezki". Tak robię jak w istrukcjach po prostu. Ale masę wałkuję cieniutko, nie wiem może o to chodzi?

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
asiulla super są te twoje Minnie, zresztą wszystkie torciki są rewelacyjne.

cały czas kolekcjonuję gazetę Dekoracja Ciast, no i doszłam do wniosku,
rofl.gif
że lepiej się opłaca, odkładać sobie po 15 zł tygodniowo i pod koniec miesiąca kupić sobie coś na allegro, z teorii można się więcej od was można jak z tej gazety.
anbetung.gif

agnlew8009

Member
Wrz 16, 2012
62
0
0
ja kupowałam dekorację Ciast ale tylko kilka pierwszych numerów.
Jak policzyłam ile musze wydac żeby uzbierać cały komplet tych marzędzi z różnymi końcówkami (np kulka itp) to za koszt tych z gazety kupie na allegro zestaw Wiltona i jeszcze mi zostanie.
Tak jak mówi asiulla jakość do d..py. A o dekoracji więcej dowiedziałam sie z tego forum i z youtube ni8z z tej gazety.

a jeśli chodzi o tort ze zmierzchu to zastanawiam sie nad tym,tylko ilosć czarnej masy do zrobienia mnie przeraża
gruebel_2.gif

http://www.google.pl/imgres?hl=pl&clie...x=109&ty=82

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Jo_anna1 @ 26 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1394379Podpisuję się pod tym "obiema ręcami"

To mój wczorajszo- dzisiejszy:

I dylemat: uratować czy pozwolić mu się utopić ?
icon_mrgreen.gif
Joanno cudny! Aż szkoda kroić. To dzieło sztuki krótkiego żywota!!!!!!!!!!!!!!!!!

Asiulla Minni genialna! Cieszy oko! A co dekoracji mam takie samo zdanie. Drogo i nic ciekawego!

Ola_wrocław pięknie jak zwykle pięknie kobieto! Geatulacje!!!

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
asiulla mam nadzieję,ze nie będziesz zła, że zrobiłam "podróbkę" twojego toru? miałam troszkę podeschniętą czarną mase, która za nic nie chciała mi się wycisnąć z pistoletu
baa.gif
, no i namalowałam pisakami spożywczymi, daleko mi do ciebie......

DSC06306__480x640___2_.jpg

Załączniki

• DSC06306__480x640___2_.jpg
    DSC06306__480x640___2_.jpg
    154 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy