Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
o u mnie też jest taki hińczyk jutro się tam wybiorę, nawet nie myślałam, że takie rzeczy można tam kupić
roflmao_2.gif

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
wink.gif
dawno mnie tu nie było...a torty coraz fajniejsze...ja dziś wklejam torcik który zrobiłam dla mojej chrześnicy na jej 17 urodziny...pierwszy taki wykonany w całości z masy podanej przez Cinkę ale wklejam go w ten wątek bo troszkę ona cukrowa
icon_mrgreen.gif

Załączniki

• HPIM3732.JPG
    HPIM3732.JPG
    114.6 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Dziewczyny te chińskie centra mnożą się na potęgę. Ja mieszkam w miasteczku ok. 53 tys. mieszkańców i u nas już chyba z 5 tych centrów.! Tam jest wszystko od mydła do powidła. Nie bardzo lubię tam chodzić ale czasem wpadnę. Dziś właśnie te kupiłam. Był też wałek z wzorem, komplet narzędzi do modelowania i sporo innych foremek i wycinarek. Wszystko max do 12 zł. Sylka myślę, że w Poznaniu czy w Krakowie, to na pewno są chinole! Ja mieszkam w mazowieckim ( Ostrolęka) i u nas są popularni. Udanych podbojów życzę Wam kochane cinki.

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
elmagra @ 29 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1395621ja mam te same listki od chinczyka, tez za taki maly pieniadz, i jeszcze motylki.
Elmagra a w którym kupowałaś?
Ja przed świętami kupiłam sobie śnieżynki w tym markecie który jest na Raciborskiej niedaleko ronda przy Plazie. Były też tam jakieś kwiatki 4 płatkowe i nic więcej.
Kupowałaś tam? Czy warto uderzyć do innych?
Ja tych wykrojników szukałam u chińczyków od lata, a dopiero w grudniu znalazłam
icon_smile.gif

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Cinka @ 30 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1395724Elmagra a w którym kupowałaś?
Ja przed świętami kupiłam sobie śnieżynki w tym markecie który jest na Raciborskiej niedaleko ronda przy Plazie. Były też tam jakieś kwiatki 4 płatkowe i nic więcej.
Ja tych wykrojników szukałam u chińczyków od lata, a dopiero w grudniu znalazłam
icon_smile.gif
U nas też Chinol jest od lata ( wrzesień) i nie było, a teraz się pojawiły i jest tego sporo do wyboru.

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
index.php?act=findpost&pid=1395724Elmagra a w którym kupowałaś?
icon_smile.gif
Ja kupiłam moje listki u Chińczyka w Miszteli na Nowinach, wiesz gdzie to jest? A żałuję, że za często nie jest mi po drodze, bo np takie śnieżynki to bym chciała mieć, albo wałek z wzorem. W tym centrum w Domusie na rondzie obok Reala nie było nic takiego jak byłam ostatnio.
icon_smile.gif

A tak z innej beczki, ktoś ma pomysł jak udekorować torcik na tłusty czwartek (zamiast pączków chciałam koleżankom do pracy zrobić)?

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
elmagra @ 30 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1395878Ja kupiłam moje listki u Chińczyka w Miszteli na Nowinach, wiesz gdzie to jest? A żałuję, że za często nie jest mi po drodze, bo np takie śnieżynki to bym chciała mieć, albo wałek z wzorem. W tym centrum w Domusie na rondzie obok Reala nie było nic takiego jak byłam ostatnio.
icon_smile.gif
Wiem, (córka pracowała w poblizu w wakacje
icon_smile.gif
) ale jeszcze nie byłam - dziękuję za namiar
anbetung.gif
zapomniałam że i tam jest Chińczyk
icon_smile.gif

Oprócz tych (nie wiem czy wiesz) jest jeszcze w Hermesie na piętrze po dawnym sklepie meblowym Abra, ale tam też nie było takich rzeczy. Może dowieźli
icon_wink.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
byłam dziś w Lublinie i specjalnie poszłam do "chińczyka", ale tam tylko jakieś szmaty i buty były, no i jakichś zabawek troszkę, nic z tych rzeczy, o których mówicie...
icon_frown.gif
u mnie też nie ma takich przyborów cukierniczych.

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Nooo tych szmat i butów w tych sklepach jest zatrzęsienie, ale trzeba szukać takich które mają właśnie to mydło i powidło - regały jak z jarmarku, zabawki, wachlarze, kalkulatory, yyyy aż trudno wymieniać co, bo lezy tego po kilka sztuk ale asortyment tak zróżnicowany że szok, no mydło i powidło.
Tam gdzie kupowałam to jest wielki sklep, a regał z kuchenymi duperelami chyba jeden, albo nawet tylko jedna strona - nawet nie zarejestrowałam dokładnie bo wypatrywałam jednego
icon_smile.gif

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
index.php?act=findpost&pid=1395936Nooo tych szmat i butów w tych sklepach jest zatrzęsienie, ale trzeba szukać takich które mają właśnie to mydło i powidło - regały jak z jarmarku, zabawki, wachlarze, kalkulatory, yyyy aż trudno wymieniać co, bo lezy tego po kilka sztuk ale asortyment tak zróżnicowany że szok, no mydło i powidło.
Tam gdzie kupowałam to jest wielki sklep, a regał z kuchenymi duperelami chyba jeden, albo nawet tylko jedna strona - nawet nie zarejestrowałam dokładnie bo wypatrywałam jednego
icon_smile.gif
U mnie w malutkim Sanoku jest tylko jeden chińczyk wielgachny i tam jest jeden regał z takimi rzeczami,ale jeden rodzaj wykrawaczek tylko mają i innych nie dowożą,a ja chciałam śnieżynki
baa.gif

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Ja nie wiem kiedy teraz będę (może w ferie od 11. 02), ale jak będę i coś z tych rzeczy znajdę to z pewnością wezmę i będę szukała chętnych na cinie
icon_wink.gif

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Dokładnie taki wałek widziałam u chińczyka. Dziewczyny ja mam tego chinola w zasięgu ręki ( 500m). Jutro pójdę i obiecuję,że spiszę wszystko co ma ( może uda mi sie tel cyknąć fotę) i spiszę ceny. Teraz mam ferie to jak któraś bardzo będzie chciała, to myśłę że możemy sobie poprzesyłać. Kwestia dogadania i ustalenia. To jest lekkie więc przesyłka też chyba nie taka strasznie droga na poczcie by wyszła. Dam znać jak już go odwiedzę. Na pewno widziałam u niego wałek, śnieżynki, radełko, packę, wycinarki z tłoczkami do słoneczników, listkó bluszczu i róży, komplet narzędzi do modelowania, motylki.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy