Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Nela_

Member
Sie 23, 2010
13
0
0
h-elen @ 23 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1393246Na zółty nadają się brzoskwinie z puszki, np. Biedronkowe
icon_wink.gif
+ galaretka brzoskwiniowa. Dodam, że dla wzmocnienia koloru, do każdej z mas dodałabym odrobinę barwnika.
Teraz jest zimno więc nie jest potrzebna lodówka do przewożenia. Jeżeli tort będzie nie piętrowy to nie obawiałabym się, że coś nie dojedzie.
Nie rezygnuj, masz świetny pomysł zarówno z czekoladą jak i z wycięciem wg. szablonu.
Powodzenia!
Lekko spóźnione podziękowania dla ciebie i psciolki. Zastosuję się do rad. Odnośnie kiwi to na śmierć zapomniałam że nie teżeje (tak jak ananas). Zlecenie się przesunęło wiec jeszcze zdążę poćwiczyć i kupić niezbędne rzeczy. Na razie mam pojemnik do przewożenia i zastanawiam się czy jak 'przykleję' Biszkopt na krem do niego to wystarczy... Z drugiej strony masa cukrowa nie takie rzeczy przeszła (ulewę i niesienie przez miasto, upał, wiatr, ostre hamowanie w samochodzie...);)

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
Witam Was Dziewczyny. Właśnie dostałam paczkę od alipek. Super przyrządy. Bardzo się cieszę. Nie warto przepłacać na allegro, bo towar jest tej samej jakości. super:)
freu.gif
freu.gif
freu.gif
banana.gif
banana.gif
banana.gif
banana.gif
I mało tego na allegro są towary tej samej firmy.Właśnie sprawdziłam i opakowania są identyczne. A cena ... np alipek kupiła mi płatki śniegu za 6,99 - na allegro te same 14,5zł. szukajcie takich sklepów bo się opłaca
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

aneta1111

Member
Lut 7, 2012
98
0
0
Dziewczyny
macie rację co do chińczyka!!! Cuda za nie wielkie pieniądze (oczywiście w porównaniu z allegro i sklepami firmowymi). W moim 30-tyś miasteczku są aż 3 chińskie "markety" i w jednym są akcesoria do stylu angielskiego. Warto się rozglądać u siebie...

Musze Wam drogie Toromaniaczki powiedzieć, że przebrnęłam przez wszystkie 336 stron forum i....SKARBNICA WIEDZY
icon_smile.gif
A jaka jestem "wyedukowana", w terorii to juz wiem b.duzo...tylko ciekawe jaki bedzie rozdźwięk jak przełożę na praktykę, i to już na ta sobotę
icon_smile.gif
Jeśli pozwolicie to wszystkim rzucę swoje dzieło do oceny, konstruktywnej i cennej
icon_smile.gif

Asiula, Vanilka, Joanna...mistrzostwo, perfecja, profesjonalizm i artyzm w jednym. Można się od Was (i w sumie od wielu innych na tym forum) uczyć, wzorować, czerpać inspiracje...dziewczyny dziękuję Wam za to. Jaką to mi sprawia cholerną radochę???? Nawet nie sądziłam, że będę miała tyle przyjemności w zabawie z masą
icon_smile.gif

Przede wszystkim super, że jest to forum i Wy wszystkie Pozytywnie Zakręcone Artystki. Ktoś wcześniej powiedział (już nie pamiętam kto), że "jak raz wejdziesz na tą stronę to już wsiąkniesz" i ja "wsiąkłam".

Mam do Was pytanie o lodówkę? Czy przy takiej ilości hurtowej to starczy Wam ta domowa, czy już macie taką tortową? Bo jak włożę 3 tory, a potem jak złożę piętrowo to też muszę na jakiś czas do lodówki...
jakieś podpowiedzi...

Pozdrawiam cieplutko
icon_smile.gif

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
ja mam osobną lodówkę na korytarzu, taką małą ale na 4 torty wystarcza, a jak mi brakuje to mam pustym pokoju taką jeszcze jedną wiekszą co na 6 wystarczy
icon_smile.gif
domowej lodówki nie używam bo to jednak zapachy jedzenia itp

i dziękuję za uznanie
icon_smile.gif

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
sylkag66 @ 4 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1397631Witam Was Dziewczyny. Właśnie dostałam paczkę od alipek. Super przyrządy. Bardzo się cieszę. Nie warto przepłacać na allegro, bo towar jest tej samej jakości. super:)
freu.gif
freu.gif
freu.gif
banana.gif
banana.gif
banana.gif
banana.gif
I mało tego na allegro są towary tej samej firmy.Właśnie sprawdziłam i opakowania są identyczne. A cena ... np alipek kupiła mi płatki śniegu za 6,99 - na allegro te same 14,5zł. szukajcie takich sklepów bo się opłaca
icon_smile.gif
a co sobie kupiłaś? kupiłaś może wałek? to jest taki z wzorkami?

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
dzięki za odpowiedź teraz czekam, aż alipek będzie miała internet,
daumen.gif
zostawiłam jej wiadomość na priv, fajne są te wszystkie rzeczy, na allegro są takie drogie
cry_1.gif

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
asiulla, ale wczesniej muszę sobie załozyć konto w paypal i tam wpłacam złotówki, a oni sami przeliczaja na walutę? powiedz ty masz konto na ebay czy kupujesz bez rejstarcji?

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0

aneta1111

Member
Lut 7, 2012
98
0
0
asiulla1984 @ 4 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1397729dziewczyny tu macie rzeczy z ebaya
wysyłka do Polski za darmo a przydasie za grosze

http://www.ebay.pl/sch/kobook/m.html?_nkw=...from=&_ipg=
Asiula
nigdy nie kupowałam z ebaya. Czy np taki zestaw :
http://www.ebay.pl/itm/Gemischt-22-Satze-F...=item6b20531778

jest w cenie 5,94, czy to np. sztuka? Ceny faktycznie super, tylko nie wiem jak to rozumieć przy zestawach (a jest ich tam kilka).

Dzięki z góry

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
aneta1111 @ 4 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1397768Asiula
nigdy nie kupowałam z ebaya. Czy np taki zestaw :
http://www.ebay.pl/itm/Gemischt-22-Satze-F...=item6b20531778

jest w cenie 5,94, czy to np. sztuka? Ceny faktycznie super, tylko nie wiem jak to rozumieć przy zestawach (a jest ich tam kilka).

Dzięki z góry
Jeżeli mogę, to Ci podpowiem
icon_wink.gif

Po prawej stronie obrazka wciskasz pole wyboru - Style i w zależności, który przedmiot wybrałaś, automatycznie pokazuje się cena tego akurat przedmiotu
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy