Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
tort studniówkowy okropny jak na mój gust! trochę jak trumna...a przecież studniówka to fajna impreza dla dorosłej młodzieży...a przez te 3 dni czekała na kuriera z kwiatami
icon_mrgreen.gif

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
ja trochę nie rozumiem idei... Ale może jestem za mało światowa ;)?

alipek @ 7 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1398730Tak, ja wklejałam. To ten torcik
No właśnie sobie przypominam, że to Ty. A sytuacja śmieszna, bo pamiętam, że wrzucałaś ten torcik tutaj a ja później dostałam MMSa od teściowej z DOKŁADNIE tym tortem. Myślę: o co chodzi???? Dzwonię do niej, a okazało się, że ona z kolei dostała MMSem od swojej koleżanki Eli- babci małego Olusia:)

Dziewczyny, zrobiłam ten tort wegański, o którym kiedyś pisałam i powiem Wam, że nigdy więcej!!!!
O ile udało się zrobić tort bez jaj, śmietany, masła o tyle dekorowanie marcepanem jest totalnie nie dla mnie. Kolor trupio-szary, nie plastyczne to to, nie można zrobić żadnych szczegółów, przy malowaniu barwnikami spożywczymi wszystko się rozpływa. PORAŻKA!!!! Cieszę się, że to dla znajomej, za darmo na próbę, bo inaczej bym padła.

a tutaj quad

Ostatnią edycję dokonał moderator:

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
ola_wroclaw @ 8 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1399130No właśnie sobie przypominam, że to Ty. A sytuacja śmieszna, bo pamiętam, że wrzucałaś ten torcik tutaj a ja później dostałam MMSa od teściowej z DOKŁADNIE tym tortem. Myślę: o co chodzi???? Dzwonię do niej, a okazało się, że ona z kolei dostała MMSem od swojej koleżanki Eli- babci małego Olusia:)
No to faktycznie śmieszne!!!!!!!!!!! jaki ten świat mały!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie pomyśałabym, że mój tort tak będzie mms-ami krążył!!! Cha, cha...

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0
miejmy nadzieje ze pani zrobila sobie reklame i klienci beda teraz walic drzwiami i oknami... a swoja droga ja bym nie doplacila za taka roznice, rozumiem ciut ciezszy, no ale bez przesady.....

skoro robi na zamowienie to powinna ogarniac temat....

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Iva @ 8 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1399082Jakiś czas temu pisałam o torcie na studniówkę mojej córki. mam już zdjęcia więc wklejam, i proszę o Waszą ocenę. Nie ja go robiłam ! Ale pani która robi torty na zamówienia
Podobno tort ważył 13 kg, na pewno kosztował 455zł + kwiaty kupione w necie za 200zł które ważyły 2kg
Umowa była na 6-7 kg, ale pani wyszedł trochę wiekszy
rofl.gif
i klasa musiała dopłacić
Połowa została
Pani bardzo się przy nim napracowała, robiła go 3 dni.

aha, zdjęcia robione przez zawodowego fotografa zamówionego na studniówkę
fiesgrins.gif
Ja też uważam że nie ma na czym oka zawiesić. Nawet rzecz można - oczy się odwracają!!!!!!!!!!! Nieźle ich kobita naciągnęła!!!!

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
HURA !!!!
freu.gif
alipek jakbym mogła to bym cię własnoręcznie wycałowała
bussi.gif
poproś męża żeby od nas wszystkich cię mocno,mocno bardzo mocno ucałował
rofl.gif

docia

Member
Lis 11, 2007
142
0
0
Dziewczyny Wasze torty podziwiamy i komentujemy rodzinnie.Szczegolnie podziwiamy ole_wroclaw bo robi coraz piekniejsze torty,ma po prostu wielki talent.Zreszta nie tylko ona bo jest tu wiele utalentowanych tortomaniaczek.
Co do tortu studniowkowego,moja corka(w tym roku tez ma mature) stwierdzila: co to za trumna,czy ta szkarada ma obrazowac smutna przyszlosc?
Kobieta przesadzila z ta cena....

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
docia @ 8 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1399161Dziewczyny Wasze torty podziwiamy i komentujemy rodzinnie.Szczegolnie podziwiamy ole_wroclaw bo robi coraz piekniejsze torty,ma po prostu wielki talent.Zreszta nie tylko ona bo jest tu wiele utalentowanych tortomaniaczek.
Co do tortu studniowkowego,moja corka(w tym roku tez ma mature) stwierdzila: co to za trumna,czy ta szkarada ma obrazowac smutna przyszlosc?
Kobieta przesadzila z ta cena....
o matko! Docia! Uwielbiam Cię za to:))))) Ale ja dopiero zaczynam przygodę, tutaj są prawdziwe dziewczyny-perełki:)
Ale bardzo się cieszę! I czuję się doceniona! :D

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
trzkasienka @ 8 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1399089Hej Iva- a co chcesz oceniac? Mi sie on nie podoba, mam dziwne skojarzenia....
Kasiu, byłam ciekawa Waszych opinii - znawczyń i specjalistek, mi się nie podoba, ale myślałam, że się uprzedziłam przez numer z wielkością i ceną.

Hajastan @ 8 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1399109iva dla mnie też wygląda jak na stypę,
rofl.gif
co to za trójkąty
dump.gif
????? zresztą co to za cukiernik, chyba jakiś naciągacz robić 2 razy większy tort niż go klient zamówił.
dump.gif
Ludzie 200 zł za kwiaty???? z czego one były???? co to za "tortowniczka" co sama nie umie zrobić kwiatów no i przy czym ta pani spędziła 3 dni????? tort nawet nie jest ładnie wyrównany
gruebel_2.gif
, a czy lepiej smakował niż wyglądał?
nie jadłam, ale Ani nie smakował, i jej koleżankom też nie
potem poszukam zdjęcie środka.

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
index.php?act=findpost&pid=1399131Dziewczyny, zrobiłam ten tort wegański, o którym kiedyś pisałam i powiem Wam, że nigdy więcej!!!!
O ile udało się zrobić tort bez jaj, śmietany, masła o tyle dekorowanie marcepanem jest totalnie nie dla mnie. Kolor trupio-szary, nie plastyczne to to, nie można zrobić żadnych szczegółów, przy malowaniu barwnikami spożywczymi wszystko się rozpływa. PORAŻKA!!!!
No to trzeba było użyć przepisu na sztuczny marcepan
icon_smile.gif
chyba nawet podawałam ci link https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=18775
Cięzko było ale z wycinanką poradziłaś sobie super
daumen.gif

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
Cinka @ 8 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1399185No to trzeba było użyć przepisu na sztuczny marcepan
icon_smile.gif
chyba nawet podawałam ci link https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=18775
Cięzko było ale z wycinanką poradziłaś sobie super
daumen.gif
kurcze, jakoś to chyba przeoczyłam. Próbowałam zrobić lukier plastyczny z agarem, no ale nie wyszło.
Kurczę, weganie nawet margaryny mają jakieś "swoje" specjalne (nie wystarczy, że po rpostu "roślinna" bo coś tam... ), więc nie wiem czy by ten sztuczny marcepan na tym wyszedł. A tak na przyszłość,. tym sztucznym da się obłożyć tort?

Jolan

Member
Lis 23, 2009
3,391
0
0
Omatkoscórkom Iva! Jakbyś nie podpisała, że to tort, to bym na to nie wpadła, bo fotograf od ciasta, sorry, też d... Mam nadzieję, że tort był chociaż smaczny. Kobita miała przerost ambicji i najwyraźniej zadanie ją przerosło. A proszę się nie czepiać, że 3 dni robiła, bo pierwszego poleciała po jajka i inne odpowiednie zakupy, drugiego piekła, a kolejnego składała. No i 3 dni zleciało. Trochę smutny ten tort i zrobiony na podreperowanie budżetu, za drogi. Twojej córce nie smakował, bo wychowana na Twoich, to wiesz... rozpaskudzona.
Hichy śmichy, ale niesmak pozostaje.

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
index.php?act=findpost&pid=1399188kurcze, jakoś to chyba przeoczyłam. Próbowałam zrobić lukier plastyczny z agarem, no ale nie wyszło.
Kurczę, weganie nawet margaryny mają jakieś "swoje" specjalne (nie wystarczy, że po rpostu "roślinna" bo coś tam... ), więc nie wiem czy by ten sztuczny marcepan na tym wyszedł. A tak na przyszłość,. tym sztucznym da się obłożyć tort?

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
marioletta @ 8 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1399092brzydki nie jest ....... ale cud miód, na 3 dni roboty to też nie ..........

ale mnie pasuje na stypę a nie na studniówkę,

zawodowstwo fotografa też chyba do weryfikacji
rofl.gif
rofl.gif
Co do kosztów, wagi itp. już się wypowiadałam, powtórzę się więc: dla mnie to naciągane i to na maksa.
Tez mi się ze stypa kojarzy
Daj tej tortownicy namiary na nas to jej trochę pomożemy, bo to ze potrzebuje pomocy to dla mnie widoczne.

Co do fotografa to...... jak zrobić coś z niczego??? Po prostu wydobył tę głębię najlepiej jak się dało
rofl.gif

Jolan

Member
Lis 23, 2009
3,391
0
0
Akurat w moim przypadku oburęczności lewej do kwiatów jest to możliwe, a torty pochlebiam sobie potrafię zrobić. Nad przybraniem pracuję
icon_smile.gif
Natomiast pierwszorzędną sprawą jest umowa- zamówione na tyle, płacę za tyle. Klasa nie powinna dopłacać. Jak w sklepie proszę o 1 kg i pani pyta- a może być 1 kg 30? Zwykle z uśmiechem mówię może, ale płacę za 1kg.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy