Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Sorki Joanna za te emocje. tak miało być! Chciałam trochę dramatu na cinie zapodać
rofl.gif
. A to moje weekendowe. Ten z różą to na samoróbce. Trochę kropek było ale to dlatego, że się spieszyłam. Chciałam zrobić taką różę jakby prawdziwą położyć ale nie umiałam. Dlatego ostatecznie róża wylądowała na środku patyka. Próbowałam i z drutek i bez i nie chciał mi się trzymać na końcu!! Jak to zrobić. Jak wiecie to podpowiedź proszę
anbetung.gif

Załączniki

• IMG_6259.JPG
    IMG_6259.JPG
    166.6 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_6248.JPG
    IMG_6248.JPG
    236.6 KB · Wyświetleń: 0

Megi428

Member
Gru 26, 2010
439
0
0
Hej laseczki
icon_smile.gif

i znowu mnie trochę nie było i znowu widze piekne torciki
icon_smile.gif

ostatnio mam gorący troszkę czas i dobę za krotką ale tydzień temu byłam w Warszawie na targach Expo Sweet i jak któras bedzie miała okazję kiedyś być na takich targach to polecam - ileż rzeczy cudnych tam się naoglądałam, nasmakowałam to słów mało
icon_smile.gif

Hajastan @ 17 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1401903megi bardzo dziękuję za odpowiedź, a robią sprzedaz wysyłkową na te podkłady pod torty?
Hajestan - robia wysyłke kurierem

gosiakw @ 17 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1401905a i co zrobić żeby masa tak pięknie błyszczała jak tancereczka Megi 428?
Gosia ja smaruję torty woda przegotowaną - jak duże powierzchnie to dłońmi mokrymi smaruję a jak mniejsze to pedzlekiem
icon_smile.gif

Sylwia1978 @ 18 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1402042Wszystkie torciki śliczne
icon_smile.gif
Megi możesz powiedzieć ile wychodzą cię podkłady prostokątne pakowane po 25 szt.
icon_wink.gif
Sylwia o ile dobrze pamiętam to niecałe 3 zl brutto - dokłądnie ci nie powiem bo ja zawsze inne podkłady biore i potem zbiorcza fakturę mam

sylkag66 @ 18 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1402214Megi zdradz proszę jak ulepiłaś tą lalkę??? klientka przyleciała z Angli do rodziców, i jej córka ma urodziny chce jej wyprawić tu w Polsce. bardzo uwielbia akurat tą lalkę. i chciałabym zrobić właśnie figurkę a nie malowaną . Proszę Cię o pomoc
icon_question.gif
icon_question.gif
icon_question.gif
Może inne dziewczyny macie jakiegoś tutka???
Już za późno bo widziałam Twoją monsterke ale lepiłam patrzac się na wydruk
icon_smile.gif

a to moje z tego tygodnia

kosz.jpg
tubisie.jpg

Załączniki

• kosz.jpg
    kosz.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 0
  • tubisie__2.jpg
    tubisie__2.jpg
    45 KB · Wyświetleń: 0
  • tubisie.jpg
    tubisie.jpg
    61.9 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
U mnie bardzo pracowity tydzień. Dzisiaj zrobiony ostatni i MUSZĘ odpocząć
cheers.gif

P1120840.JPG

P1120860.JPG

Załączniki

• P1120840.JPG
    P1120840.JPG
    177.8 KB · Wyświetleń: 0
  • P1120860.JPG
    P1120860.JPG
    152.4 KB · Wyświetleń: 0

faraula

Member
Wrz 16, 2008
180
0
0
Jakie slicznosci!!!
Vanilka bardzo podobaja mi sie Twoje rozwiazania. Dekoracje sa idealne, nie przesadzone, na tych prostszych tortach (tak przynajmniej wygladaja ;)) ) najbardziej podobaja mi sie - kolkowe ozdoby dla Adriana, efekt 3D na MinniMouse, ksiaty z perelkami - moze kiedys mi sie uda ;););)

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
o spoilerze
fiesgrins.gif
Ja też nie dałam, ale z premedytacją, bo tort szedł do żłobka a u mnie spoiler mocowany jest na wykałaczkach.
A tak w ogóle to jakie nie wypały??? Cudne są !!!

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
alipek @ 2 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1405915Monika super auto!!!! Kup sobie kalendarz, bo teraz zaczną się sypać zamówienia i musisz mieć gdzie notować!!!!!
Sylwia już chwaliłam na fc ale powtórzę CUDA wielkie poczyniłaś kobieto!!!!
Beata- suuuper i bez źrenic!!!! Przynajmniej za laskami się nie będzie oglądał!!!
rofl.gif

A ja pragnę donieść, że wróciłam do dawnego związku!!!! Po roku rozwodu, miłość na nowo!!!! Chodzi oczywiście o masę! Już wyjaśniam. Rok temu robiłam zygzaka dla tej dziewczynki co teraz kucyki. Robiłam na samoróbce!!! I daął mi popalić! Rwała się, była jakaś taka zważona. To przelało czarę i zaczęłam kupować pettinice! Rozwód był natychmiastowy. Po roku odważyłąm się spróbować i iii!!!! O matko! Wyszła super plastyczna, doskonała! I chyba wrócę do tej starej miłości!!!!! zawsze to taniej i mniej chemii!!!! dzięki Sylwia za wsparcie w podejmowaniu decyzji o zerwaniu rozwodu!!!!! Potem wrzucę fotki moich dzisiejszych!!!!
wink.gif
oooooo matko, Aniu mnie też wystraszyłaś tym rozwodem, a torciki już pisałm na fc suuuuuper

sylkag66, malutka25, BeataM, Jo_anna1 torty przeeeeeeepiękne
anbetung.gif

a asiulla, megi i vanillka to nasze mistrzynie
anbetung.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
agnlew8009 @ 4 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1406291Dziewczyny doradźcie mi.Uzbierałam trochę pieniedzy i chciałam sobie kupić zestaw taki jak na aukcji http://allegro.pl/mega-zestaw-do-dekoracji...3071780564.html .

Opłaca się?
Nie wiem jakie w tej chwili zgromadziłaś sprzęty.
Ja zgromadziłam wszystko to, co ułatwia mi pracę. W ramach tej kwoty, którą chcesz przeznaczyć na przydasie kupiłabym: zestaw do modelowania masy (z żółtymi uchwytami), packę, pistolet i wykrawaczki na litery i ew. wykrawaczke na liście. Dlaczego tak? Pokazane w zestawie foremki można bez problemu systematycznie kompletować bo nie są zbyt drogie i na allegro jest ich dużo, np. szpatułki http://allegro.pl/show_item.php?item=3074743099 . Tutaj uniwersalny zestaw http://allegro.pl/zestaw-do-dekoracji-tort...3059318391.html. Z czasem sama zobaczysz czego Ci brakuje. Wydaje mi się, że na początek nie są Ci niezbędne wszystkie rozmiary do róż ale packa czy nożyki jak najbardziej.
Może inne koleżanki mają odmienne zdanie?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
malutka25 @ 3 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1406067Dziewczyny z jakiej strony zamawiacie podklady pod tort i pudełka? Na allegro drogo wychodzi, niestety.

Chcę kupić sobie jakieś szczypce do rantow ale totalnie nie wiem który robi jaki wzorek. Możecie coś polecić?
ja nie kupuje pudełek idę do biedronki wypatruje jakieś pudełko (najlepiej z zamknięciem) i jak zapytam to mi babeczki pozwalaja brać, one nawet chyba są zadowolone,że je biorę, najlepsze to te po makaronach

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy