Sylwia1978 @ 12 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1409433Asiulla torty piękne . Dziewczyny gdzie dokładnie robicie zakupy na allegro u pani Asi bo ja nie mogę jej odnaleźć .
Justee @ 12 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1409430nie stresuj sięmoim pierwszym tortem w stylu angielskim była własnie książka na komunie
upiecz biszkopty w największej prostokatnej blaszce jaką posiadasz,potem przełóż ją kremem,i dopiero wtedy kształtuj książkę..to nie jest trudne
Dziękuję, myślę że dam radę. Raczej stresuję się tym, że tort ma być bezglutenowy!
doris71 @ 12 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1409446maluchy śliczne, jak to robicie że Wam błyszczą, malowałam spirytusem i nicbo spirytus ZA SZYBKO paruje. Ja wcześniej też używałam spirytusu i od razu wysychał. Teraz kupiłam wódkę to masa się jakby najpierw "ciapie" czyli tak mięknie (najpierw się załamałam), ale później to fajnie wysycha ale powierzchnia jest błyszcząca.
ola_wroclaw @ 12 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1409504Dziękuję, myślę że dam radę. Raczej stresuję się tym, że tort ma być bezglutenowy!ojjj nie zazdroszczę, bezglutenowe wszystko się sypie ... najlepsze mąki Schär, te nasze masakra a pieczywa przełknąć nie idzie
Karolina794 @ 6 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1407245Kochana też już o tym myślałamA może któraś ma taką foremkę i mogłaby mnie poratować wysyłając dzidzię za pobraniem?
Witam Karolina794. Wiem że teraz juz może być za późno na dzidziusia ale na przyszłość chciałam ci powiedzieć że mam taka foremkę i gdybyś znowu potrzebowała to pisz do mnie z chęcią ci wyślę dzidziusia. Pozdrawiam serdecznie.
ola_wroclaw @ 12 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1409504Dziękuję, myślę że dam radę. Raczej stresuję się tym, że tort ma być bezglutenowy!Olu , pieklam pare razy biszkopt bezglutenowy i nie mialam z nim zadnego problemu,wrecz przeciwnie wyrastal bardzo wysoki.W przepisie na swoj biszkopt za miast maki zwyklej dajesz make bezglutenowa i to wszystko.Powodzenia![]()
![]()
asiulla1984 @ 12 Mar 2013 napisał:
aneta1111 @ 13 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1409612Dziewczyny POMOCY!!!!
Robię masę cukrową i jestem tak słaba (jakiś wirus...infekcja), że nie dałam rady wyrobić masy. A już miałam dopracowaną taką jak Vanilka....Problem polega na tym, że w masie są "grudki" masy żelatynowej ( w życiu nie byłam taka słaba!!! szok). Mam pytanie cz mogę ją jakoś uratować. Mąż wraca z trasy to będą zdrowe ręce. Mam plan wstawić ją do mikrofali, nawet w mniejszych porcjach i "ratować" ugniataniem.
Doradźcie proszę. Czy od razu kosz i zabierać się za drugą?(bardzo nie lubie wyrzucać jedzenia). Tort w prezencie i dodatkowe koszty...
Co do literek (wcześniej ktoś pytał)...wszystkie się przydają. Ja mam bzika na ich punkcie (a jeszcze na nie nie zarobiłam )Wyrzucić zawsze można ale spróbuj ratować tak jak piszesz. małe porcje do mikrofali -tylko pod przykryciem bo wyschnie. ja to podgrzewałabym niemal do stanu ciekłego, żeby dobrze się rozpuściła żelatyna. Wyjąć i zamieszać porządnie łyzką bo strasznie ukleisz dłonie, dopiero po chwili zagniataj. Nie raz zagapiłam się podgrzewając i wyjmowałam masę płynącą więc nic się z nią nie stanie. Sprobuj tak jedna porcję i zobaczysz co się będzie działo.
goma @ 13 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1409664Ja chcę zamówić literki o ktore pytałam, i właśnie u pani Asi. Oczywiście przejrzałam cała ofertę i wygląda na to, że zrobią sie calkiem spore zakupy. I tak własnie wpadło mi w oko coś takiego http://allegro.pl/pedzel-wodny-sredni-masa...3034730933.html.![]()
Ma może któraś z Was ? Może bym się skusiła bo cena chyba przystępna, tylko pytanie czy warto ???
Na razie pewnie by sie przydało głównie do przyklejania perełek itp drobiazgów, ale jesli mozna napiełniać barwnikiem, to odpadł by koszt kupienia pisaków jadalnychno nie wiem...
ja tam wolę super cieniutki pędzelek z pobliskiego sklepu papierniczego, taki z miękkiego, naturalnego włosia. Sprawdza się świetnie i do przenoszenia/przyklejania drobnych elemtnów i do malowania na masie. I kosztował około 5 PLN.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.