Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
asiulla, vanilka oraz i inne cinki podpowiedzcie mi mam zamówienie na tort z logo Real Madryt,
rofl.gif
co prawda jeszcze daleko do niego bo na 13 maja, ale mam pewien dylemat bo 12 maja jadę do znajomych na komunię także tego dnia nic nie będę mogła zrobić, jakbym upiekła biszkopty, przełożyła kremami i otynkowała 10 maja, a 11 maja bym go obłożyła "masą Vanilki" to czy 13 maja nic z nim się nie stanie? np. czy masa nie stwardnieje do tego dnia? please poradzcie mi kiedy mam go zrobić?
icon_neutral.gif

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
Hajastan @ 20 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1412410asiulla, vanilka oraz i inne cinki podpowiedzcie mi mam zamówienie na tort z logo Real Madryt,
rofl.gif
co prawda jeszcze daleko do niego bo na 13 maja, ale mam pewien dylemat bo 12 maja jadę do znajomych na komunię także tego dnia nic nie będę mogła zrobić, jakbym upiekła biszkopty, przełożyła kremami i otynkowała 10 maja, a 11 maja bym go obłożyła "masą Vanilki" to czy 13 maja nic z nim się nie stanie? np. czy masa nie stwardnieje do tego dnia? please poradzcie mi kiedy mam go zrobić?
icon_neutral.gif
A czy jest opcja aby dekorowac 13tego?
Czy jest opcja aby przelozyc 12tego w dzien Komunii?? (to ne trwa dlugo przeciez).
Ja uwazam ze od 11do 13 to troche za dlugo. Podjelabym sie tematu pod warunkiem ze klient wie z jakim wyprzedzeniem tort bedzie robiony i sie na to godzi. Ewentualnie zeby odebral 11tego i co sie pozniej dzieje to jz nie Twoja sprawa.
Ale niech sie wypowiedza inne dziewczyny bo moze nie ma problemu.

fabia1

Member
Maj 20, 2009
99
0
0
Dziewczyny poradzcie robię tort na roczek z butkami ale nie wiem jakiej wielkości zrobić te butki żeby śmiesznie nie wygłądało zrobiłam takie na dł.7,5 cm są za małe (tort wielkość 28)

agnik

Member
Sty 17, 2013
34
0
0
Witam,
mam pytanie jak robicie napisy na torty??

Ostatnio robiłam pierwszego w życiu torta w całości wykonanego samodzielnie i był bez napisu
icon_sad.gif

W sobotę mam roczek syna i chciałabym aby był napis, torcik będzie mały bo niestety gości za wiele nie będzie.
Kolejny tort robię już na typową imprezę urodzinową syna która będzie w pierwszy dzień świąt. Więc czas na wymyślenie co z napisami jest
icon_smile.gif

PS. Podziwniam wasze torty. Jesteście wszystkie świetne.
Do czasu do kiedy nie spróbowałam zrobić swojego torta nie wiedziałam ile trzeba pracy i cierpliwości, a mój był w zasadzie prosty do wykonania - taki mi się wówczas wydawało
icon_smile.gif

Wasze to połączenie lekkości, profesjonalizmu, pasji i ogromnej wyobraźni
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
Hajastan @ 20 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1412410asiulla, vanilka oraz i inne cinki podpowiedzcie mi mam zamówienie na tort z logo Real Madryt,
rofl.gif
icon_neutral.gif
ja bym nie ryzykowała .......... troche długo, ew. upiec biszkopt 11 zaraz po komunii przełożyć, otynkować (u mnie komunie abstynenckie
fiesgrins.gif
jak gdzieś tańce, hulanki, swawole to problem
icon_smile.gif
)
i od rana 13 obłozyć .... tylko tak na ostatnią chwilę jest ryzyko

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
robiłam raz dla siostry tort bo chciała dać w prezencie szefowej, dała go jej we wtorek a zrobiony był w poniedziałek a szefowa trzymała go do soboty bo jej szkoda było jeść bez rodziny, wszystkim smakował, nic się nie popsuło i jeszcze na drugi dzień jedli
ale był bez owoców
znajomej jednej babcia po 2 tyg jadła tort bo jej się przypomniało że w lodówce ma kawałek i żyje
wszystko zależy od tego co jest w środku

a to jeszcze mój wczorajszy
2u47kp0.jpg

Ostatnią edycję dokonał moderator:

malutka25

Member
Lut 11, 2013
133
0
0
zamówiłam wycinaczki funky i cieszę się jak dziecko:D

agnik, do literek mamy wycinarki:)

ja jak mam tort na sobotę, to biszkopt piekę i składam w czwartek w nocy, w piątek rano kładę masę i w nocy dekoruję.

fabia1

Member
Maj 20, 2009
99
0
0
asiulla1984 @ 20 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1412541robiłam raz dla siostry tort bo chciała dać w prezencie szefowej, dała go jej we wtorek a zrobiony był w poniedziałek a szefowa trzymała go do soboty bo jej szkoda było jeść bez rodziny, wszystkim smakował, nic się nie popsuło i jeszcze na drugi dzień jedli
ale był bez owoców
znajomej jednej babcia po 2 tyg jadła tort bo jej się przypomniało że w lodówce ma kawałek i żyje
wszystko zależy od tego co jest w środku

a to jeszcze mój wczorajszy
Piękny torcik zresztą wszystkie to same dzieła sztuki
czy mogłabyś zdradzić jak robisz na przykład tą zieloną podkładke gdzie siedzi kitka że masz brzegi tak fajnie zaokrąglone

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
ja też twierdzę, że tort wytrzyma, tylko żaden śmietanoy czy owocowy. raz już tak robiłam czekoladowy - i klienci byli bardzo zadowoleni

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Hajastan spokojnie możesz robić. Z masą cukrową nic Ci się nie stanie, na pewno nie stwardnieje, bo czerpie wilgoć z tortu więc dobrze się będzie kroić. Jeżeli chodzi o masę do środka to jeżeli tort ma być na bitej śmietanie to wzmocnij ją galaretką wtedy masz pewność, że masa nie popłynie ani nie siądzie. Do środka możesz dać np. kawałki galaretki lub jakiś mus owocowy (albo to i to).
Asiulla śliczny tort
daumen.gif

A tu moje:

Jakby kto się nie domyślił to są hibiskusy
fiesgrins.gif

P1130039.JPG

i Ninjago
P1130052.JPG

Załączniki

• P1130039.JPG
    P1130039.JPG
    167.5 KB · Wyświetleń: 0
  • P1130052.JPG
    P1130052.JPG
    160.1 KB · Wyświetleń: 0

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113

Załączniki

• podstawa.JPG
    podstawa.JPG
    96.7 KB · Wyświetleń: 0

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0

fabia1

Member
Maj 20, 2009
99
0
0
radełkiem normalnie wycinam sobie kształt
mem te z zółtego kompletu narzędzi

Czy chodzi o ten komplet
DSC_5793.JPG

Załączniki

• DSC_5793.JPG
    DSC_5793.JPG
    198.4 KB · Wyświetleń: 0

fabia1

Member
Maj 20, 2009
99
0
0
Proszę o pomoc ponawiam pytanie

Dziewczyny poradzcie robię tort na roczek z bucikami ale nie wiem jakiej wielkości zrobić te butki żeby śmiesznie nie wygłądało zrobiłam takie na dł.7,5 cm są za małe (tort wielkość 28)

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy