ola_wroclaw
Member
- Lis 20, 2012
- 496
- 0
- 0
bumelko, zaintrygowała mnie masa roztopiona w mikrofali. To naprawdę jest tak skuteczne? Myślisz, że z figurkami też da radę?
bumelka @ 21 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1413095Jest dużo bardziej doświadczonych cinek ale i ja już mam taki tort za sobą.Najpierw próbowałam umocować dwie wykałaczki w tej górnej części muszli ale niestety mi nie wyszło.Wykałaczki mi się przebijały bo masa w tym miejscu pąkała. Ostatecznie umocowałam ją na lukier plastyczny roztopiony w mikrofali.Tylko uwaga bo jest baaaardzo gorący,ale też bardzo szybko zastyga i to na kamień.Muszli nie musiałam nawet podpierać.Chwilkę tylko potrzymałam.Na zdjęciu powinno być widać trochę nierówny wałeczek lukru.Jeśli chodzi o maczek to ja posmarowałam delikatnie sprytem który bardzo szybko odparowuje i na niego przylepił się maczek.
Może jeszcze ktoś Ci pomoże.Bumelko dziękuję Ci za podpowiedź.
Twój tort jest piękny-zresztą jest moim faworytem wsród tych które znalazłam.
A spirytusem smarowałaś cały tort czy tylko wierzch, tam gdzie sa perełki?
ola_wroclaw @ 22 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1413174bumelko, zaintrygowała mnie masa roztopiona w mikrofali. To naprawdę jest tak skuteczne? Myślisz, że z figurkami też da radę?Ola ja też miałam problem z odpadającymi konczynami itp wystającymi elem. i za radą Cinek uzyłam roztopionej masy (roztapiam w garnuszku w kąpieli wodnej, bo nie mam mikrofali) - i rewelacja, tak jak pisze Bumelka zastyga na kamień dosc szybko.
o.laz @ 22 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1413294Jo_anna, bumelka, a smarujecie palce plantą podczas lepienia figurek? mi tez ni zawsze się przykleja to co trzeba...Smaruję i w masę także wrabiam, moim zdaniem jak trosze więcej planty do figurek to lepiej się kształtuje. warunek tylko taki, że masy nie można za długo wyrabiać bo od ciepła dłoni staje się lejąca.
jeżeli masz problemy a samoróbka to do figurek polecam Model past- świetna masa w zasadzie sama układa się w dłoniach.
a u mnie koniec pracy twórczej ....... na dziś![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.