elmagra @ 22 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1413464Ale piękna torebka. Kurcze, jak wy to robicie, że macie taki "czarny" czarny?
Ja właśnie zrobiłam miniaturową kostkę rubika i srebrny napis JUŻ 35, do tego kilkanaście "magnetycznych" srebrnych kulek i jeszcze chcę na kawałkach puzzli (kolorowych, zrobię z resztek czerw, ziel, nieb, żółt i szarego ten marbling - nie wiem jak to po polsku) wycięte literki, które utworzą ciąg dalszy napisu: "...rozwiązanych". Jak myślicie, jaki kolor powinno mieć obłożenie, żeby nadać całości wyrazu? Tylko nie czarny, bo wiem, że mi nie wyjdzie, i nie lubię całych czarnych tortów.
Pomóżcie.ja czarną-czarną kupuję![]()
Hajastan @ 22 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1413462alipek- tutaj też są zajączki http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=552, może na przyszłość się przyda
czemu ja tego nie mogę zobaczyć ?![]()
migliettaopada........, mega, mega super !!!
już dało rade![]()
Jo_anna1 @ 22 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1413375Smaruję i w masę także wrabiam, moim zdaniem jak trosze więcej planty do figurek to lepiej się kształtuje. warunek tylko taki, że masy nie można za długo wyrabiać bo od ciepła dłoni staje się lejąca.
jeżeli masz problemy a samoróbka to do figurek polecam Model past- świetna masa w zasadzie sama układa się w dłoniach.bumelka @ 22 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1413419o.laz smaruję ręce i staram się lepić tak krótko jak tylko można.dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Mi sie z samoróbki dobrze lepi w sensie modeluje. Problem mam czasami z lepieniem w sensie sklejaniem oddzielnych elementów i próbuję znaleźć przyczynę. Myślałam że może od tego że powierzchnie tłuste od planty... sama nei wiem, muszę jeszcze popróbować.
Jo_anno jak zwykle cudownie... mi sie zdaje jak wymyślam tort że jak zrobię dużo detali to przedobrzę. A u ciebie zawsze dużp się dzieje ale jakoś to tak fajnie skomponowane, palce lizać![]()
miglietto mistzrostwo świata! taki tort torebka jest na mojej coraz dłuższej liście TORTÓW-KTÓRE-MUSZĘ-KIEDYŚ-ZROBIĆ. Robiłaś wg jakiegoś tutoriala czy juz nie potrzebujesz takich rzeczy?![]()
Hajastan @ 22 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1413445ola_wroclaw ja nie wiem co ty chcesz od pielęgniarskiego torcika, dla mnie jest super![]()
jaonno piękny torcik![]()
dziewczyny doradzcie mi bo mam ochotę kupić sobie masę do robienia ozdób, GUM PASTA SATIN ICE, taką: http://cafe-chocolate.pl/gum-paste/789-gum...-satin-ice.html
na niej pracuje CAKE BOSS, ale jak ostatnio zrobiłam masę wg. Vanilki to super mi się nią obkładało, ale nie wiem jak wychodzą figurki, kwiaty itp. Satin Ice można bardzo cienko rozwałkować i łatwo się barwi, tak jest w opisie,tylko tak sobie pomyślałam, że masa "Vanilki" wychodzi duuuuużo tańsza, z drugiej strony, z SATIN ICE pewnie fajnie się robi falbanki i kwiaty,
ale zamiast niej mogłabym kupić sobie inne rzeczy, no i nie wiem, a wy mi radzicie? z jakich mas robicie ozdoby? pleaaaase napiszcie co myślicie![]()
kto mi odpisze?????????????????![]()
Hajastan @ 22 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1413613kto mi odpisze?????????????????
od razu zaznaczam ze nie mialam w reku prawdziwej gum paste i w ogole jestem zielona. Ale biorac pod uwage jakosc masy Vanilki + moja zasobosc portfela = wole kupic cos czego sama nie moge zrobic. Ja kupilam sobie pasteryzowane suszone bialka, cmc do robienia domowej gum paste i na razie nie narzekam.![]()
elmagra @ 22 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1413656Oto mój tort "łamigłówkowy". Bo życie to wielki zestaw łamigłówek do rozwiązywania... dla kolegi na 35-te urodziny. Czekam na wasze uwagi.fajny wyszedł, a jaki równiutki!nnn Puzzle super! Druty super
ja tylko nie wiem co to są te kulki srebrne?
elmagra @ 22 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1413656Oto mój tort "łamigłówkowy". Bo życie to wielki zestaw łamigłówek do rozwiązywania... dla kolegi na 35-te urodziny. Czekam na wasze uwagi.
Dziękuję o.laz za pomysł. Te kulki na środku to takie magnetyczne kulki do zabawy, kolega je ma i bardzo je lubi. Mam nadzieję, że je rozpozna. W sumie okazało się, że wycinanie puzzli wcale nie było trudne, a literki wycinane przez folię zrobiłam w kilka minut, z czego tylko chyba 3 musiałam robić ponownie.
nie ma za co, przyjemność po mojej stronie. mi się podoba chociaż wolałabym ten czarnyjej, kiedy ja będę takie równiutkie torty robić....
a pan programista na pewno wszystko rozpozna, kulki to kulki i już, wszystko zresztą wyszło idealnie.
zdradzisz ja te puzzle wycinałaś?
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.