o.laz @ 2 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1416940...
bumelka rewelacyjny ten kloss! malowałaś czarnym wiltona z alkoholem czy jak? jak to zrobiłaś że nie widać śladów pędzla? a myślisz że nie dałoby się wycinać z masy i naklejać czarnych elementów lub odwrotnie białych?
...Właśnie tak to robiłam.Nie malowałam tylko na torcie obłożonym czarna masą naklejałam elementy wycięte z białej masy.
alipek @ 2 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1416951Tak Olu była opcja, że koszyczek będzie na torcie a w nim dzidzia ale zrobiłam fotki obu wersji i doszłyąmy z Sylwia do wniosku że tak lepiej. A koszyczek jak pisałam dodałam aby mieli gdzie dzidzię schronić przed nożem.dzięki za odpowiedź. myślałam ze oprócz względów estetycznych brałaś pod uwagę np to że koszyczek za ciężki albo coś w tym stylu i że on miał stac i tak z boku (z dzidzią lub bez)
Vanilka @ 2 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1416953....
Jeżeli chodzi o pikowanie tortu to polecam dać trochę grubiej masy maślanej pod masę cukrową wtedy wychodzi tak jakby głębszy pik. Masy cukrowej nie trzeba jakoś specjalnie grubiej nakładać tylko z wyczuciem jechać radełkiem żeby masy nie przerwać. Natomiast perełki nie odpadną jeżeli zrobicie dziurkę w miejscu gdzie ma być, potem posmarować klejem (u mnie woda z pudrem) i delikatnie wcisnąć perełkę.
.....Vanilko bardzo dziękuję za dobre rady odnośnie pikowania. obawiam się tylko czy mi tego wyczucia starczy...
cóż, zobaczymy![]()
a twoje torty... eeech po prostu są ideałem majaczącym gdzieś daleko na mojej tortowej drodze.. jak długo się tym zajmujesz jeśli można wiedzieć?
Dorota519 @ 2 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1416946Ślubne Muffinki
cudne ! a jakie profesjonalne zdjęcia! a tort do nich był? pokażesz?
bumelka @ 2 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1416957Właśnie tak to robiłam.Nie malowałam tylko na torcie obłożonym czarna masą naklejałam elementy wycięte z białej masy.ciemna masa ze mnie, nie zakumałam![]()
dzięki!
o.laz @ 2 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1416940Busia a jak na tych babeczkach tak równiutko zrobiłaś te czachy? każdą ręcznie malowałaś?Tak , każdą ręcznie malowałam rozpuszczonym barwnikiem w wodzie. Każda wychodziła inaczej, bo nie mam zbytnio zdolności do malowania.
Dorota519, cudowne te ślubne muffinki![]()
Vanilka, biedroneczka śliczna![]()
sylkag66 @ 3 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1417032o.laz
sylkag66 po prostu brak słów... poza wszystkim to podziwiam organizację pracy. ale chyba te wszystkie ozdóbki to duuzo wcześniej zaczęłaś robić? tych szczegółów tyle że aż w głowie sie kręci![]()
zawsze sobie mówię że ozdoby będę robiła sobie wcześniej, ale niestety w praktyce mi to nie wychodzi bo zawsze coś wypadnie. Więc i przy tych tortach i tak było. Alipek coś wie o tym bo prawie w nocy mi doradzała![]()
![]()
![]()
Potwierdzam!! Ta " Kobieta pracująca" ma kosmiczne zapasy energii. Była już prawie 12 w niocy a ona jeszcze 2 torty miała. A rano mi foty przysłała, że gotowe!!!!Zdolniacha taka. A jak sie polączy zdolności z pracowitościiiiia to efekty są jak na załączonych fotach!!!
Do Ola. A propo koszyka to nie był taki ciężki gdyż w środku był wypchany chrupkami kukurydzinymi a na nie tylko delkatnie trawki trochę. Polecam patent.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.