justyna56 @ 10 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1419066nie mam pojęcia, sprawdzałam, jak pisałam post, ale teraz i u mnie nic
ok, otworzyło się teraz, dziękuję![]()
Mam tylko problem, bo ma być 12 porcji i nijak nie wiem jak to wyliczyć i zaplanować :/ Ech!!! Już z góry nie lubię 3D![]()
ola_wroclaw @ 10 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1419070ok, otworzyło się teraz, dziękuję![]()
Mam tylko problem, bo ma być 12 porcji i nijak nie wiem jak to wyliczyć i zaplanować :/ Ech!!! Już z góry nie lubię 3D
w sumie żaden ze mnie ekspert i tak naprawdę to nie wiem jak robią inne dziewczyny, ja po prostu piekłam w formie na ok 14 osób, i potem z tego formowałam samochód,
justyna56 @ 5 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1417814tutaj znalazłam przepis na czekoladę plastyczną, może spróbujesz?![]()
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=23610dziękuję, ale wolałabym pewniaka, a ta nie wiadomo czy mi wyjdzie
Czy możecie mi pomóc , nie wiem jak tort zrobić na komunię. Na pewno duży, prostokątny na 40 osób, ale jaki![]()
asiulla1984 @ 9 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1418969przyklejałam je na zwykłą wodę ale trzymały się w sumie dzięki temu, że miałam jakoś wilgotno w kuchni tort zaczął mi się kleić więc w sumie nie musiałam za specjalnie czymś smarować żeby się przykleiły heh
mi się nigdy kulki jeszcze nie odklejały, zawsze lekko tort na dole smaruję wodą i przykładam kulkiAsiulka
z góry Cię przepraszam za te banalne pytania, ale jak kleiłam swoje kulki (a były mniejsze od Twoich) to miałam problem nawet na leżąco. A Twoje tak pięknie otulają tort i są większe. Czy te kulki suszysz czy świeże przyklejasz? Kurdę jakoś ciężko mi z nimi idzie a kleiłam wodą z cukrem...a Ty samą wodą?
aneta1111 @ 10 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1419210Asiulka
z góry Cię przepraszam za te banalne pytania, ale jak kleiłam swoje kulki (a były mniejsze od Twoich) to miałam problem nawet na leżąco. A Twoje tak pięknie otulają tort i są większe. Czy te kulki suszysz czy świeże przyklejasz? Kurdę jakoś ciężko mi z nimi idzie a kleiłam wodą z cukrem...a Ty samą wodą?kulki na świeżo kleiłam samą wodą tylko
Justee @ 10 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1419365mam pytanie..robiłam już dwa podejścia do zrobienia lukru plastycznego z przepisu który ostatnio był taki popularny,ale chyba robię coś nie tak,bo masa wychodzi mi jak guma!gdy ją robię,to jest fajna,trochę klejąca,ale po odstaniu tych 12 godzin jak jest w przepisie-to rob sie guma,z którą raczej nic nie da sie zrobić(mam pytanie co mogę robić nie tak??jaką żelatynę dajecie?a jaką glukozę?taką ze sklepu spożywczego?proszę o pomoc!
moim zdaniem jest okmoja też jest jak guma, trzeba ją po prostu mocno wyrobić, najlepiej chwilę podgrzać w mikrofali i później jeszcze sporo w rękach i będzie ok.
ja daję żelatynę jaka mi wpadnie do rąk to samo z glukozą, którą kupuję w sklepie spożywczym.
ola_wroclaw @ 10 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1419368moim zdaniem jest okmoja też jest jak guma, trzeba ją po prostu mocno wyrobić, najlepiej chwilę podgrzać w mikrofali i później jeszcze sporo w rękach i będzie ok.
ja daję żelatynę jaka mi wpadnie do rąk to samo z glukozą, którą kupuję w sklepie spożywczym.dziękuję Olu:*
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.