Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

justyna56

Member
Mar 3, 2013
37
0
0
już się otwierają
icon_smile.gif
, spróbuj proszę jeszcze raz

justyna56

Member
Mar 3, 2013
37
0
0
ola_wroclaw @ 10 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1419070ok, otworzyło się teraz, dziękuję
icon_smile.gif

Mam tylko problem, bo ma być 12 porcji i nijak nie wiem jak to wyliczyć i zaplanować :/ Ech!!! Już z góry nie lubię 3D :D
w sumie żaden ze mnie ekspert i tak naprawdę to nie wiem jak robią inne dziewczyny, ja po prostu piekłam w formie na ok 14 osób, i potem z tego formowałam samochód,

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Busia

Member
Cze 3, 2012
81
0
0
Ola, już się nie mogę doczekać Twojej formuły 3D, wiem że będzie ekstra ! Dla mnie laika nie są straszne, więc dla Ciebie będzie bułeczka z masłem
icon_smile.gif

malwinnnka, śliczny ten owocowy
wszystkie torciki piękne
icon_smile.gif

aneta1111

Member
Lut 7, 2012
98
0
0
asiulla1984 @ 9 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1418969przyklejałam je na zwykłą wodę ale trzymały się w sumie dzięki temu, że miałam jakoś wilgotno w kuchni tort zaczął mi się kleić więc w sumie nie musiałam za specjalnie czymś smarować żeby się przykleiły heh
mi się nigdy kulki jeszcze nie odklejały, zawsze lekko tort na dole smaruję wodą i przykładam kulki
Asiulka
z góry Cię przepraszam za te banalne pytania, ale jak kleiłam swoje kulki (a były mniejsze od Twoich) to miałam problem nawet na leżąco. A Twoje tak pięknie otulają tort i są większe. Czy te kulki suszysz czy świeże przyklejasz? Kurdę jakoś ciężko mi z nimi idzie a kleiłam wodą z cukrem...a Ty samą wodą?

Lut 21, 2012
320
0
0
Dziewczyny, mam pytanie jak mam zrobić zdjęcie na tort? kiedyś czytałam o programie w którym zdjęcie przerabia na czarno-białe i wtedy się wycina, czy jakos tak....pomózcie...
Przede mną ciężki weekend, mam nadzieję ze podołam...

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
aneta1111 @ 10 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1419210Asiulka
z góry Cię przepraszam za te banalne pytania, ale jak kleiłam swoje kulki (a były mniejsze od Twoich) to miałam problem nawet na leżąco. A Twoje tak pięknie otulają tort i są większe. Czy te kulki suszysz czy świeże przyklejasz? Kurdę jakoś ciężko mi z nimi idzie a kleiłam wodą z cukrem...a Ty samą wodą?
kulki na świeżo kleiłam samą wodą tylko

Dorota519

Member
Sty 16, 2012
115
0
0
Dziewczyny super torciki:)

Ola pokaż ten zegar jak Ci wyszedł
icon_smile.gif

Załączniki

• cin.jpg
    cin.jpg
    147.4 KB · Wyświetleń: 0
  • cinn.jpg
    cinn.jpg
    104.2 KB · Wyświetleń: 0

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
mam pytanie..robiłam już dwa podejścia do zrobienia lukru plastycznego z przepisu który ostatnio był taki popularny,ale chyba robię coś nie tak,bo masa wychodzi mi jak guma!gdy ją robię,to jest fajna,trochę klejąca,ale po odstaniu tych 12 godzin jak jest w przepisie-to rob sie guma,z którą raczej nic nie da sie zrobić:((mam pytanie co mogę robić nie tak??jaką żelatynę dajecie?a jaką glukozę?taką ze sklepu spożywczego?proszę o pomoc!

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
Justee @ 10 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1419365mam pytanie..robiłam już dwa podejścia do zrobienia lukru plastycznego z przepisu który ostatnio był taki popularny,ale chyba robię coś nie tak,bo masa wychodzi mi jak guma!gdy ją robię,to jest fajna,trochę klejąca,ale po odstaniu tych 12 godzin jak jest w przepisie-to rob sie guma,z którą raczej nic nie da sie zrobić:((mam pytanie co mogę robić nie tak??jaką żelatynę dajecie?a jaką glukozę?taką ze sklepu spożywczego?proszę o pomoc!
moim zdaniem jest ok:) moja też jest jak guma, trzeba ją po prostu mocno wyrobić, najlepiej chwilę podgrzać w mikrofali i później jeszcze sporo w rękach i będzie ok.
ja daję żelatynę jaka mi wpadnie do rąk to samo z glukozą, którą kupuję w sklepie spożywczym.

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
ola_wroclaw jupi! to super, nie uprzedzaj się, na pewno jak się przełamiesz to będziemy tu taśmowo twoje 3D oglądać. a co do porcji - jakbym ja zamawiała taki tort to byle mniej więcej dla każdego starczyło i szlus. tu chyba najbardziej na efekcie zależy a nie żeby się każdy najadł nie wiadomo ile.

czarnowodzianka parę stron wcześniej było o czarno-białych zdjęciach, mozę podpytaj bumelkę, ona wymiata w tym temacie, ostatnio takiego Hansa Klossa tu pokazała że prawie do mnie przemówił z ekranu ;D. Ja bym zdjęcie przerabiała w jakimś bardziej zaawansowanym programie graficznym, w którym można regulować kontrast zdjęcia, np Gimp do pobrania np tu http://www.dobreprogramy.pl/GIMP,Program,Windows,13219.html (jest darmowy). Jak juz go zainstalujesz i odpalisz zdjęcie to :
aby z kolorowego zrobić czarno-białe: menu kolory>desaturacja
aby pozbyć się szarości: menu kolory>jasność i kontrast (przesunąć kontrast na maxa)

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy