Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
zv5zwg.jpg

16c57gl.jpg

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Witam serdecznie, czytam i przeglądam w poszukiwaniu inspiracji na Torcik dla syna 8 lat . Moze coś w stylu lego. został mi jeszcze tydzień. Zatrzymałam się na "waszym" forum macie tutaj wspaniałe dzieła bo to już nie tylko torty to prawie arcydzieła ;). Jestem pełna podziwu. moje zainteresowanie tortami jest bardzo swieze az 3 dni
icon_mrgreen.gif
za to pelna buzia
icon_mrgreen.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
jak myślicie, mówię o tej F1, czy jak wytnę auto z biszkoptu 28 średnicy (okrągłego) to bedzie na 12 osób? Na moje oko nie bardzo (będzie za mały), ale powiedzcie co Wy o tym sądzicie? (w co ja się wpakowałam)

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
właśnie robiłam masę .............

jak juz prawie wszystko wyjęłam to się zorientowałam, że mam za mało żelatyny ...... i robiłam z żelatyną w płatkach ....\

nie wiem czy dobrze przeliczyłam i jak to wyjdzie, w każdym razie ciągneła się na początku okrutnie, niteczkami ...

ale ogólnie to powiem że milutka i plastyczna była, tyle że lekko ciepława jeszcze, zobaczymy co będzie wieczorem ...

no nic jak nie wyjdzie to i tak się na jakies domowe wykorzysta jakoś ;)

a torciaki piękne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ola_wroclaw mnie połowa zdjęć w tutka sie nie otwiera
icon_sad.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
marioletta @ 11 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1419531(...) ale ogólnie to powiem że milutka i plastyczna była, tyle że lekko ciepława jeszcze, zobaczymy co będzie wieczorem ...
no nic jak nie wyjdzie to i tak się na jakies domowe wykorzysta jakoś ;)
a torciaki piękne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ola_wroclaw mnie połowa zdjęć w tutka sie nie otwiera
icon_sad.gif
ad. 1 - podgrzać masę i wyrobić
icon_wink.gif

ad. 2 - nacisnąć prawy klawisz myszy, póxniej "otwórz obraz" , powinno zadziałać
icon_wink.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
hej, szukam alternatywy do własnej pracowni. Byłoby cudownie, ale ceny wynajmu lokalu we Wro zabijają (nie mówię o dostosowaniu go do działalności, tylko o kosztach stałych). No i nie wiem co robić. Pomyślałam, że może można podnająć jakąś kuchnię w restauracji/ przedszkolu. Co o tym myślicie? Słyszałyście o takim rozwiązaniu? Co wtedy z wymaganiami Sanepidu? Czy odbierają lokal tak samo jak przy pracowni? Czy te same warunki muysi spełnić? Czy Sanepidowi przeszkada to, że np. wypiekana jest pizza w tym samym pomieszczeniu? (to przykład)

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
a gdzie przechowywałabyś te upieczone torty?
myślę, że trzeba będzie trochę przystosować takie podnajemte kuchnie, ale nie mam pojęcia. najlepiej zadzwonić do sanepuidu

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
miglietta @ 11 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1419603a gdzie przechowywałabyś te upieczone torty?
myślę, że trzeba będzie trochę przystosować takie podnajemte kuchnie, ale nie mam pojęcia. najlepiej zadzwonić do sanepuidu
no miałabym tam swoją lodówkę
icon_smile.gif
)) Ja nie wiem czy takie coś się uda, ale nieraz w przedszkolach są kuchnie a dzieciaki i tak jedzą z cateringu, więc to chyba stoi puste? Może by coś w tym klimacie pójść... Sama już nie wiem... Lekalnie w tym kraju to się nie da tak po prostu chyba...

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy