miglietta @ 29 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1425423te kulki nie są z masy cukrowej tylko z lukru królewskiegoOKale widziałam Wasze torty z kulkami i to całkiem dużymi. Ktoś pisał, że używa wody z cukrem do przyklejenia, ale mi się nie udawało...właśnie był problem z utrzymaniem jej na wskazanym miejscu![]()
![]()
aneta1111 @ 29 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1425435OKale widziałam Wasze torty z kulkami i to całkiem dużymi. Ktoś pisał, że używa wody z cukrem do przyklejenia, ale mi się nie udawało...właśnie był problem z utrzymaniem jej na wskazanym miejscu![]()
Ja własnie ostatnio robiłam tort kufel piwa z kulkami z masy cukrowej jako pianą, i trzymały sie na pionowej części torta. Przyklejałam je na roztopiną masę cukrową, ale i tak chwilę trzeba trzymac zanim masa zastygnie, Próbowałam kleić na klej jadalny, ale zjeżdżały z pionowej powierzchni.
Wiec chyba tylko ta roztopiona masa....
asiulla1984 @ 28 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1425343https://www.youtube.com/watch?v=zPtHUeE3eIA...r9KnCgHXnwnhIFwbardzo dziekuję![]()
a może macie coś jeszcze innego z Tomkiem i przyjaciele?
kamir @ 29 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1425592bardzo dziekuję![]()
a może macie coś jeszcze innego z Tomkiem i przyjaciele?
Hajastan @ 29 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1425390OOOOOOOO LUUUUUUUUUDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!2 dni mnie nie było, a tu tyle nowych tortów jak grzybów po deszczu, wszystkie mega, super, exstra śliczne![]()
powiedzcie mi, bo ja zawsze po obsmarowaniu kremem maślanym wkładałam tort do lodówki,czasami nawet na całą noc i później obkładam lukrem plastycznym, no i na dole masa nie chce mi się przykleić, ale smaruje wodą dół tortu i jakoś idzie, a wy obkładacie zaraz po otynkowaniu tortu?![]()
ponawiam swoje pytanie i mam jeszcze jedno.Wczoraj robiłam masę tzw. Vanilki, robiąc białą zawsze mi wychodziła,
a wczoraj robiłam czerwoną i do żelatyny dodałam barwnik w żelu bo jeszcze trochę go miałam i przy zagniataniu dodałam barwnik w proszku z wodą, no i masa trochę jakby za miękka mi sie zrobiła, czy powinnam wgnieść więcej pudru? czy za dużo wody dałam do barwnika no i ten żelowy napewno tez sprawił że jest jakby za miękka. Niewiem jaka jest po nocy bo teraz jestem w pracy no i na chwilkę weszłam do cina. Prosze odpowiedzcie jak dodajecie barwnika to wam tez się bardziej miąkka robi?![]()
![]()
Marta12 @ 30 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1425610W wolnej chwili przeglądałam Wasze wypowiedzi od samego początku i na str.8 trafiłam na link jak radzą sobie rosyjskie dziewczyny.Muszę przyznać pomysły dość ciekawe, zastanawia mnie jedno-z czego one robią tę masę z której robią te odciski .Myślałam o poxylinie albo o silikonie ale jak wiadomo to są substanje chemiczne i raczej nie powinny miec kontaktu z żywnością.
patrząc na to co sie dzieje w Rosji to mysle że u nich to nie problem, ważne by osiągnąć zamierzony efekt .
Marta12 @ 30 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1425610W wolnej chwili przeglądałam Wasze wypowiedzi od samego początku i na str.8 trafiłam na link jak radzą sobie rosyjskie dziewczyny.Muszę przyznać pomysły dość ciekawe, zastanawia mnie jedno-z czego one robią tę masę z której robią te odciski .Myślałam o poxylinie albo o silikonie ale jak wiadomo to są substanje chemiczne i raczej nie powinny miec kontaktu z żywnością.
jest coś takiego jak silikon do odlewów dopuszczony do kontaktu z żywnością, jakiś czas temu czytałam o czymś takim gdzieś
sabuto @ 1 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1425914Dziewczyny torty przecudne![]()
Dziś pierwszy raz zrobiłam torcik z masy cukrowej i sama ją zagniotłam, nawet jestem zadowolona jak na pierwszy raz![]()
Tylko mi się zapomniało czy ja go miałam posmarować po wierzchu? Coś mi się kojarzy woda lub wódka?Aby był świecący dziewczyny smarują wodą.
Sabuto, to twoj pierwszy tortz masą cukrową???? Podziwiam!!!! Jak zrobilas rybki?
Hajastan @ 1 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1425896Sylwia super torciki powiedz czym malowałaś myszkę Mickey?
a to mój nie udany, ale dobrze,że koleżance się podobałdlaczego nie udany ??? super. Myszkę malowałam odrobiną wody ze spirytusem, i fajnie spirytus wyparował i barwniki sie nie rozmazywały![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.