Hajastan @ 3 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=14264652 PAC, robiłam go w biegu w 2 godziny, mając upieczone biszkopty i zrobioną masę tzw. "Vanilki", ale nie jestem zadowolona, ale tak na serio, bo praktycznie w biegu go wycinałam i nie ma parę detali.Ale serio Hajastan on jest superidealny w swojej prostocie![]()
![]()
wulkan witaj ja też z tych "nowych", całkowicie się zgadzam z bumelka
Czytałam cały wątek 3 dni dosłownie studiowałam go,robiłam notatki co z czym a czego unikać , jakie mogą być kłopoty itd...Coś na próbę zrobiłam sprawdzałam przepisy, masy, lepiłam kwiatki....
Po tym czasie zrobiłam tort lego i jestem z niego dumna, zastosowałam sie do wielu wskazówek z doświadczenia wielu dziewczyn udzielających się na forumZa które bardzo dziękuje![]()
![]()
wulkan @ 3 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1426603JAM tort lego to już wyższa szkoła jazdy.. Jest przecudny ! Marze o tym żeby zrobić kiedyś taki tort żeby wszystkim szczęki opadły, i żeby był tak dopracowany jak Twóji żeby oczywiście był pyszny..
Dziękuje bardzo, to były 4 dni pracy. Co do smaku
jedna rada .... oszczędniej z masą maślaną na boki
. Pięknie się wyrównuje, cudnie masa cukrowa leży, ale smak ...... hm
niecodzienny![]()
![]()
h-elen @ 2 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1426296Dzięki. Dokładnie, pisakiem. I na dodatek takim wypisanym. W desperacji
zamoczyłam w wódce i ożył
Czerwone litery z wykrawaczek dołączonych do Dekoracji ciast.![]()
....heh, to może i ja mojego namoczę... bo on jakiś wypisany od nowości jest :/
dziewczyny, torty same majstersztyki!
ja postanowiłam się zmierzyć z wycinanką 2D i powiem że jak na razie najtrudniejsze wydaje mi się zrobienie tego czysto. wszędzie mam jakieś plamy od kleju. ehh.. kolejne koty, znaczy orły za płoty:
![]()
Rusalka @ 3 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1426709ola..
Powiadasz że anatomia naszego orła jest Ci dobrze już znana
Super Ci wyszedł!!!
Powiedz tylko.. bo nie widzę za bardzo..
pierś się uniosła na kilka warstw a głowa w dole..
bo tyle "piór" widzęa głow jakby prosto a nie w dole..![]()
he he... no tak, to taki domowy tort więc nie chciało mi się w nocy już tych szczególików cyzelować :/
pierś dumnie uniesiona bo kilka warstwa piór jak dachówki nachodzi na siebie, a głowa z górnym rzędem piór to ostatnia, pojedyncza warstwa "dachówek" więc jest płaska
JAM @ 4 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1426724czyli adekwatna do sytuacji w kraju![]()
![]()
dobra, lepiej już idę spać.... dobranoc!
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.