Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
o.laz @ 10 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1429318... Myślicie że da sie zrobić z lukru królewskiego taką trawkę?
http://www.lottieandlil.com/wp-content/upl...Cake-Pops-2.jpg
Możesz taką trawkę zrobić z wiórków waflowych w zielonym kolorze. U mnie są brązowe bo miały imitować drogę.Auto musowo miało być zielone więc trawka na całości odpadała
rofl.gif

_1050713.jpg

Załączniki

• _1050713.jpg
    _1050713.jpg
    65.2 KB · Wyświetleń: 0

kamir

Member
Lut 23, 2012
33
0
0
Wszystkie torciki super
icon_smile.gif

A to moje komunijne:

Załączniki

• tort_komunijny_1.jpg
    tort_komunijny_1.jpg
    1.1 MB · Wyświetleń: 0
  • tort_komunijny.jpg
    tort_komunijny.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 0

reksiulek

Member
Kwi 24, 2013
39
0
0
asiulla1984 @ 10 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1429432nie mam niestety już żadnego linku ani nic bo to dawno kupiłam, a w sprzęt zaopatruję się u pani Asi na allegro zazwyczaj
Asiula dziękuję!

rozglądałam się po Ebayu i tam jest naprawdę tanio, w porównaniu do naszego allegro, jednak mam obawy co do sprzedawców stąd moje pytanie:)

popatrzę na Panią Joannę;)

reksiulek

Member
Kwi 24, 2013
39
0
0
kamir @ 10 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1429485Wszystkie torciki super
icon_smile.gif

A to moje komunijne:
Piękne, ach w niedzielę będę próbowała zrobić masę jestem ciekawa czy mi wyjdzie, przestudiowałam cały watek i zapisałam sobie wszystkie uwagi co do masy.

Za tydzień kuzynka ma komunię i mam przygotować Tort ma być cytrynowy a w dekoracji mam wolną rękę. Dlatego uznałam, że podejmę się masy cukrowej. Jak nie teraz to nigdy;)

Kamir mam do Ciebie pytanko, jakie to są szczypce, chciałabym takie zakupić ale jest pełno końcówek;)

kamir

Member
Lut 23, 2012
33
0
0
reksiulek @ 10 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1429497Piękne, ach w niedzielę będę próbowała zrobić masę jestem ciekawa czy mi wyjdzie, przestudiowałam cały watek i zapisałam sobie wszystkie uwagi co do masy.

Za tydzień kuzynka ma komunię i mam przygotować Tort ma być cytrynowy a w dekoracji mam wolną rękę. Dlatego uznałam, że podejmę się masy cukrowej. Jak nie teraz to nigdy;)

Kamir mam do Ciebie pytanko, jakie to są szczypce, chciałabym takie zakupić ale jest pełno końcówek;)

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
o.laz @ 9 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1429236ja bym szła w biało-czarną kolorystykę, może z dodatkiem srebra, zobacz np:
http://www.elitecakedesigns.com.au/images/...te-camellia.jpg
albo
http://media-cache-ec4.pinimg.com/192x/8f/...fe75d0dd29e.jpg

ola_wroclaw - wycielam sobie z pianki takie "kopyto", owinelam je folią i wyciete z masy dno, burty i rufe skleilam na tej piance. jak przeschlo to dokleilam wygieta deske na dziobie ktora przy okazji zamaskowala szpare bo sie burty rozeszły :D oraz gniazdo masztu i ławeczke w środku.
nawet sobie odrysowalam te kawalki na kartce żeby mieć na zaś ale niestety mam chwilowo skaner nieczynny, moglabym jedynei zdjecie zrobić :/
dziękuje!to jest chyba to czego poszukiwałam..biel+czerń+srebro..super
zahnlos.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Super autko
Komunijne jak zwykle piękne.

A to moje dzisiejsze. Troszkę kontrowersyjna jak dla mnie jest ta trumna i mojemu dziecku na pewno bym takiej nie zrobiła, na pewno ale cóż.....
IMG_0213.JPG
I miał być z "jajem" dla grzybiarza i jego żony.
IMG_0218.JPG

Załączniki

• IMG_0213.JPG
    IMG_0213.JPG
    162.8 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0218.JPG
    IMG_0218.JPG
    159.1 KB · Wyświetleń: 0

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
bumelka dzięki! a te wiórki waflowe jak się zachowują w zetknięciu np z klejem? da się je przykleić w razie czego do masy?

super torty dziewczyny, jak zwykle
Jo_anno co dałaś do środka wieka tej trumny?
ja wymodziłam moją górę:

tort_góra_rower_2.JPG

Załączniki

• tort_góra_rower_2.JPG
    tort_góra_rower_2.JPG
    342.3 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
czy Wam dziś też nic nie schnie? :/

trumna choć idealna jak dla mnie straszna.
Nie wiem jak można coś takiego kupić córce. Rozumiem jakieś fascynacje bajkami, ale tort trumna???? Czasem rodzice się chyba za bardzo sami nakręcają...

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Wiesz Ola dla dzieci chyba jednak zrobimy wszystko a na pewno wiele, moja córka ma pokój a'la Monster High sama dobierałam szafy z komisu sama je malowałam na różowo
pinggrins.gif
i dawałam czarne koronki , to straszne ale radość i duma w jej oczach jest bezcenna cenniejsza niż mastercard
icon_mrgreen.gif
każdy ma swoje granice . Ja jako dziecko też miałam chore pomysły
icon_razz.gif

zamieściłabym fotki ale szafa to nie ciasto ;)

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Zrobiłam tort na chrzciny tym razem wg ścisłych wskazówek ze zdjęcia. Jestem zadowolona, choć mi strasznie długo to zajęło. W środku wiśnie i biszkopt czekoladowy (ja osobiście jakoś nie przepadam za takim smakiem). Dzidziuś mi się jeszcze odklejał od płatka, (co widać) więc go na noc zostawilam osobno przyciśniętego do sklejenia.

No i NIENAWIDZĘ w tych moich literkach wycinać małe e - beznadziejna jest ta literka. Co się nawkurzałam to moje.... Muszę kupić te proste literki.
icon_smile.gif

lily.chrzest.jpg

Załączniki

• lily.chrzest.jpg
    lily.chrzest.jpg
    175.7 KB · Wyświetleń: 0

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
JAM @ 10 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1429538Wiesz Ola dla dzieci chyba jednak zrobimy wszystko a na pewno wiele, moja córka ma pokój a'la Monster High sama dobierałam szafy z komisu sama je malowałam na różowo
pinggrins.gif
i dawałam czarne koronki , to straszne ale radość i duma w jej oczach jest bezcenna cenniejsza niż mastercard
icon_mrgreen.gif
każdy ma swoje granice . Ja jako dziecko też miałam chore pomysły
icon_razz.gif

zamieściłabym fotki ale szafa to nie ciasto ;)
Ale łózka w kształcie trumny chyba nie zrobiłaś?
gruebel_2.gif
rofl.gif
Dawaj te zdjęcie tak jak mówi Cinka, jestem ciekawa jak te koronki wyglądają

elmagra dałabyś powiększenie dzidziusia? wygląda słodko
icon_smile.gif
nie wiem czemu ale nie mogę sobie żadnego zdjęcia powiększyć, jakiś error wyskakuje jak klikam w nie
icon_sad.gif

literki rozumiem masz te fioletowe no-name? ja z kolei chciałabym jakąś kursywę kupić ale w ogóle nei ma kompletów, wszędzie małe literki same :/

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
elmagra @ 11 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1429555Zrobiłam tort na chrzciny tym razem wg ścisłych wskazówek ze zdjęcia. Jestem zadowolona, choć mi strasznie długo to zajęło. W środku wiśnie i biszkopt czekoladowy (ja osobiście jakoś nie przepadam za takim smakiem). Dzidziuś mi się jeszcze odklejał od płatka, (co widać) więc go na noc zostawilam osobno przyciśniętego do sklejenia.

No i NIENAWIDZĘ w tych moich literkach wycinać małe e - beznadziejna jest ta literka. Co się nawkurzałam to moje.... Muszę kupić te proste literki.
icon_smile.gif
Mam to samo z literkami. Ostatnio jak robiłam po prostu wylądowały w koszu ,muszę kupić nowe, właśnie były te fioletowe na pasku jak pisała o.laz .
TORCIKI WSZYSTKIE FAJNE ,pozdrawiam wszystkich owocnej pracy
wink.gif

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
ja tez mam te fioletowe i już zaczęłam je lubić tylko jednej litery nie lubie małej "h"
rofl.gif

asiulla właśnie pokończyły mi się barwniki i mam zamiar zrobić zakupy u p. Joasi, no i pomyślałam zeby zakupić jeszcze coś, proszę powiedz mi jakich drucików najczęściej używasz? oraz powiedz jak robisz łodygę do kwiatka to lączyszsz kilka drucików i owijasz je taśmą chodzi mi o taką jak na tortach dla kobiet z twojego blogu np. http://3.bp.blogspot.com/-DasHtozjOn8/ULKF...00/P1070460.JPG (jaki to kolor taśmy), a jakie są drociki na tym torcie http://4.bp.blogspot.com/-rurdJwXCT-o/UJUg...00/P1070318.JPG?

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
o.laz @ 10 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1429526bumelka dzięki! a te wiórki waflowe jak się zachowują w zetknięciu np z klejem? da się je przykleić w razie czego do masy?

super torty dziewczyny, jak zwykle
Jo_anno co dałaś do środka wieka tej trumny?
ja wymodziłam moją górę:
Góra swietna
lecker.gif

Wieko zrobiłam 2dni wcześniej, wycięłam kształt z wafla tortowego, obłożyłam czarna masą z jednej strony i różową od środka, wbiłam 3 patyczki do szaszłyków bo dość ciężkie to jest, zostawiłam do wyschnięcia. Trzyma się świetnie ale z racji tego, że tort jechał 40 km wieko pojechało zdjęte z tortu bo bałam się żeby się nie "rozjechało" wszystko na naszych pięknych drogach.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy