malutka25 @ 18 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1431982Asiulla, mam nadzieję, że się nie gniewasz
ależ skąd że!!! ciesze się że ktoś ode mnie zgapiachoć mistrzem nie jestem hehe![]()
Joanno mistrzostwo jak zawsze, same cuda!!!
wszystkie piękne stworzyłyście torty
a to jeszcze jeden mój
![]()
Marta12 @ 19 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1432158... będzie stojący .Może macie jakiś patent z czego go robicie?Myślałam o plastikowej butelce z małego Tymbarka ale nie wiem jak się do tego zabrać ,żeby to ładnie i równo wyszłoU Was widzę że są idealne![]()
Co prawda mój kielich idealny nie jest ale może coś się z mojego doświadczenia przyda.Jeśli chodzi o czarę kielicha to możesz wykorzystać jakąś miseczkę.U mnie jak na złość nie pasowała żadna,ani rozmiarem ani kształtem. Jakieś takie wszystkie mam rozłożyste. Ale idealny okazał się wkład od termosa. Nie ten zewnętrzny kubek ale taki w środku mam w każdym termosie z plastiku.Obsmarowałam go Plantą i obłożyłam go masą,obcięłam przy brzegu i zostawiłam do wyschnięcia.Reszta kielicha to już prace ręczne.Po złożeniu(sklejeniu) nakleiłam ozdoby i na drugi dzień malowałam. Całość zajęła mi tydzień....niestety
bumelka @ 19 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1432161Co prawda mój kielich idealny nie jest ale może coś się z mojego doświadczenia przyda.Jeśli chodzi o czarę kielicha to możesz wykorzystać jakąś miseczkę.U mnie jak na złość nie pasowała żadna,ani rozmiarem ani kształtem. Jakieś takie wszystkie mam rozłożyste. Ale idealny okazał się wkład od termosa. Nie ten zewnętrzny kubek ale taki w środku mam w każdym termosie z plastiku.Obsmarowałam go Plantą i obłożyłam go masą,obcięłam przy brzegu i zostawiłam do wyschnięcia.Reszta kielicha to już prace ręczne.Po złożeniu(sklejeniu) nakleiłam ozdoby i na drugi dzień malowałam. Całość zajęła mi tydzień....niestetytez zostawiam do zaschnięcia na odpowiednim kształcie ale.... w środku "czaszy kielicha robie otwór patyczkiem do szaszłyka i od razu szykuje całą resztę i całą podstawe "nadziewam na ten patyczek. Później wszystko złożone z patyczkiem wbijam w tort. To przyspiesza i ułatwia prace( robie kielich w ciągu krótszego czasu niż tydzień) i mam pewność, że w czasie transportu nic się nie wydarzy
alipek @ 20 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1432239H-elen twój o nieeeebo piękniejszy. Wg mnie nie potrzebnie tamten pociągnięty na perłowo i za dużo ma wszystkiego. Twój jest taki delikatny i z klasą!!Aniu pamiętasz o mnie? Jak będziesz w okolicy chińczyka to zerknij czy mają jakieś nowe cuda? Może alfabet będą mieli?
Dziewczyny piękne Torty!
Joanno wszystkie Twoje sugestie wdrożyłam i wyszła mi rewelacyjna masabardzo Ci dziękuję!
Wklejam zdjęcie mojego pierwszego Tortu z masą cukrową, przy waszych cudach jest zwykły, ale dla mnie jest "wspaniały" widzę niedoskonałości miałam problem z kielichem pospieszyłam się i za szybko zdjęłam z butelki, stopa jest nieproporcjonalnie duża a literki za grube ale i tak jestem z niego dumna!
Mam pytanie czy podgrzewanie masy w mikrofali, ma na nią jakiś zły wpływ? Tzn. jak robię jakieś figurki zastyga mi kawałek masy i chce go uplastycznić to czy mogę go pogrzać?
alipek @ 20 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1432239Wg mnie nie potrzebnie tamten pociągnięty na perłowo i za dużo ma wszystkiego. Twój jest taki delikatny i z klasą!!Własnie, tamten wydal mi się taki ciężki przez to perłowo-srebrne pociagniecie a na komunie to coś delikatniejszego powinno być. Znajomej bardzo się podobał![]()
![]()
ola_wroclaw @ 20 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1432262elmagra, gdyby co ustawiam się w kolejce do literek![]()
Joanna no i jak tam mata do koronek gdzie kupiłaś? Z jakiej masy je robisz?mata i masa tutaj np. http://www.tortshop.pl/mata-do-koronek.html Muszę przyznać, że bardzo ciekawe doświadczenie i efekt, szkoda tylko, że troszkę kosztowna inwestycja![]()
ola_wroclaw @ 20 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1432264a ja się ostatnio malo udzielam, bo u mnie ciągle coś...
powiem
Wam tylko żebyście trzymały za mnie kciukasy! Jestem w zaawansowaanym stadium rozmów, które pozwolą mi działać legalnie
trzymam bardzo mocno zaciśnięte,![]()
![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.