Jo_anna1 @ 20 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1432315Reksiulek, przecież jest sliczny , delikatny, bialutki, idealnie pokrytycieszę się, że masa Ci wyszła![]()
![]()
Jeżeli zostaje mi masa, przechowuje ja szczelnie zawiniętą w folię. Oczywiście tężeje i jeżeli trudno mi ja wyrobić to na kilka- dosłownie na kilka sekund wstawiam do mikrofali ale pod przykryciem- koniecznie bo wysycha mocno. Zależy jak duzy jest ten kawałek najczęściej to 5-10 sekund i sprawdzam bo w srodku jest goraca i luźna. trzeba po prostu jak ze wszystkim poeksperymentować![]()
Własnie, tamten wydal mi się taki ciężki przez to perłowo-srebrne pociagniecie a na komunie to coś delikatniejszego powinno być. Znajomej bardzo się podobał![]()
![]()
mata i masa tutaj np. http://www.tortshop.pl/mata-do-koronek.html Muszę przyznać, że bardzo ciekawe doświadczenie i efekt, szkoda tylko, że troszkę kosztowna inwestycja![]()
trzymam bardzo mocno zaciśnięte,![]()
![]()
Dziękuję Joannowszystkie wskazówki wzięłam sobie do serca![]()
mam nadzieję że przy następnej okazji będzie tylko lepiej
![]()
ola_wroclaw @ 20 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1432597nie otwieram swojej pracowni. Na to sie jednak nie zdecydowalam po podliczeniu kosztow poczatjowych i poxniej tych stalych...
Natomiast orowadze rozmowy z fajna restauracja o wynajecie miejsca u nich. Sami sie odexwali)) Nie w teorii a praktyce. Czyli zuoelny legal. MIalabym od nich troche zlecen i swoje normalnie bym obslugiwala. Ja zachwycona
)) ale babeczka tez. Teraz dogadujemy szczegoly... Zatem mam nadzieje niedlugo zakladam dzialalnosc i odpalam sie
) miejsce cudowne
)
Choc jak patrze czasem na to co Wy robicie to entuzjazm mi spada i mysle oj dziewczyno dziewczyno, sporo to ty sie musisz jeszcze nauczyc. Ale coz. Do odwaznych swiat nalezy.Olu serdecznie gratuluję!
Twoje torty są piękne nie ujmuj sobie! Najważniejsze, że klienci zadowoleni, artysta nigdy do końca nie jest zadowolony ze swojego dzieła, widać tu Twój perfekcjonizm
Pozdrawiam serdecznie
Dorota519 @ 20 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1432567
Dorota, co to za imię Jessci ? Ja to taka przeczulona na punkcie litrówki jestem i dlatego pytam
elmagra @ 20 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1432569Dziewczyny, ja ponawiam pytanie o te "kapuściane' róże, czy jakkolwiek je nazwać. Widzę, że Dorota też takie zrobiła (te fioletowe na górze piętrowego tortu). Zróbcie tutka dla takich beztalenci plastycznych jak ja.Hi hi kapuściane różeJa cienko rozwałkowuję masę, wycinam kłółka- kieliszkiem, literatką lub szklanką w zależmości jakiej wielkości płatki potrzebuję. Każde wycięte kółko "przejeżdżam" po brzegach narzędziem kulkowym i składam w kwiat nakładając po kolei na malutki stożek zrobiony z masy- nie za duży i tak żeby go pierwszym płatkiem zakryć![]()
ola_wroclaw @ 20 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1432597nie otwieram swojej pracowni. Na to sie jednak nie zdecydowalam po podliczeniu kosztow poczatjowych i poxniej tych stalych...
Natomiast orowadze rozmowy z fajna restauracja o wynajecie miejsca u nich. Sami sie odexwali)) Nie w teorii a praktyce. Czyli zuoelny legal. MIalabym od nich troche zlecen i swoje normalnie bym obslugiwala. Ja zachwycona
)) ale babeczka tez. Teraz dogadujemy szczegoly... Zatem mam nadzieje niedlugo zakladam dzialalnosc i odpalam sie
) miejsce cudowne
)
Choc jak patrze czasem na to co Wy robicie to entuzjazm mi spada i mysle oj dziewczyno dziewczyno, sporo to ty sie musisz jeszcze nauczyc. Ale coz. Do odwaznych swiat nalezy.Supertylko pytaj i wyjaśniaj wszystko od razu, ważne żebyś na pismie wszystkie istotne ustalenia miała. Moja córka zawsze mówi: kto nie ryzykuje szampana nie pije.![]()
A co do wątpliwości w swoje możliwości to nie wiem jak inne dziewczyny ale ja tak mam od zawsze. jak patrzę na dziela innych to myslę sobie na co ja się porywam, z czym do ludzi.
Jo_anna1 @ 20 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1432638Supertylko pytaj i wyjaśniaj wszystko od razu, ważne żebyś na pismie wszystkie istotne ustalenia miała. Moja córka zawsze mówi: kto nie ryzykuje szampana nie pije.![]()
A co do wątpliwości w swoje możliwości to nie wiem jak inne dziewczyny ale ja tak mam od zawsze. jak patrzę na dziela innych to myslę sobie na co ja się porywam, z czym do ludzi.Ola napisałaś że to 6 miesiąc i zobacz jakie postępy, za kolejne 6 chcę u Ciebie pracować i się uczyć![]()
ola_wroclaw @ 20 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1432663czyli wychodzi ze ma na imię JESSCA?
Co za porażka!haha ja ostatnio robiłam tort dla LEI..ludzie sami nie wiedzą jak "nazywać" swoje dzieci..
o.laz @ 20 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1432702Piękne! Babeczki jakie dopracowane
a komunijny mistrzostwo!
Dziewczyny doradźcie czy taki pistolet jest ok? i czy wogóle jest sens go kupować?
http://allegro.pl/dekorator-do-lukru-plast...3251748806.html
) miejsce cudowne
)
Choc jak patrze czasem na to co Wy robicie to entuzjazm mi spada i mysle oj dziewczyno dziewczyno, sporo to ty sie musisz jeszcze nauczyc. Ale coz. Do odwaznych swiat nalezy.Więcej wiary w siebie bo naprawdę robisz super torty,zawsze tak jest że nam samym sie nie podoba to co zrobiłyśmy a inni są wręcz zachwyceni .Tak jak piszeszo odważnych świat należy i tak na koniec PRAKTYKA CZYNI MISTRZA.Życzę CI Powodzenia
![]()
reksiulek właśnie wczoraj mi przyszedł ten pistolet o którym piszesz ,zrobiłam małą próbę i jestem zadowolona ,nigdy w życiu nie ukręciłabym np.tak prostego wałeczka no i cena też przystępna.
Dziewczyny Wasze torty mnie po prostu z nóg zwalają![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.