Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Rzeczywiście są
zahnlos.gif
Ja szukałam ciut innych, jak róża tylko w odcieniach i mocno postrzępionych brzegach..... a to chodziło o takie kwiatki ... są piękne.

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
nie otwieram swojej pracowni. Na to sie jednak nie zdecydowalam po podliczeniu kosztow poczatjowych i poxniej tych stalych...
Natomiast orowadze rozmowy z fajna restauracja o wynajecie miejsca u nich. Sami sie odexwali:))) Nie w teorii a praktyce. Czyli zuoelny legal. MIalabym od nich troche zlecen i swoje normalnie bym obslugiwala. Ja zachwycona:))) ale babeczka tez. Teraz dogadujemy szczegoly... Zatem mam nadzieje niedlugo zakladam dzialalnosc i odpalam sie:)) miejsce cudowne:))

Choc jak patrze czasem na to co Wy robicie to entuzjazm mi spada i mysle oj dziewczyno dziewczyno, sporo to ty sie musisz jeszcze nauczyc. Ale coz. Do odwaznych swiat nalezy.

reksiulek

Member
Kwi 24, 2013
39
0
0
Jo_anna1 @ 20 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1432315Reksiulek, przecież jest sliczny , delikatny, bialutki, idealnie pokryty
daumen.gif
cieszę się, że masa Ci wyszła
icon_razz.gif

Jeżeli zostaje mi masa, przechowuje ja szczelnie zawiniętą w folię. Oczywiście tężeje i jeżeli trudno mi ja wyrobić to na kilka- dosłownie na kilka sekund wstawiam do mikrofali ale pod przykryciem- koniecznie bo wysycha mocno. Zależy jak duzy jest ten kawałek najczęściej to 5-10 sekund i sprawdzam bo w srodku jest goraca i luźna. trzeba po prostu jak ze wszystkim poeksperymentować
icon_mrgreen.gif

icon_mrgreen.gif
Własnie, tamten wydal mi się taki ciężki przez to perłowo-srebrne pociagniecie a na komunie to coś delikatniejszego powinno być. Znajomej bardzo się podobał
icon_razz.gif

mata i masa tutaj np. http://www.tortshop.pl/mata-do-koronek.html Muszę przyznać, że bardzo ciekawe doświadczenie i efekt, szkoda tylko, że troszkę kosztowna inwestycja
fiesgrins.gif

trzymam bardzo mocno zaciśnięte,
daumen.gif
daumen.gif
daumen.gif
Dziękuję Joanno
bussi.gif
wszystkie wskazówki wzięłam sobie do serca:) mam nadzieję że przy następnej okazji będzie tylko lepiej:)

reksiulek

Member
Kwi 24, 2013
39
0
0
ola_wroclaw @ 20 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1432597nie otwieram swojej pracowni. Na to sie jednak nie zdecydowalam po podliczeniu kosztow poczatjowych i poxniej tych stalych...
Natomiast orowadze rozmowy z fajna restauracja o wynajecie miejsca u nich. Sami sie odexwali:))) Nie w teorii a praktyce. Czyli zuoelny legal. MIalabym od nich troche zlecen i swoje normalnie bym obslugiwala. Ja zachwycona:))) ale babeczka tez. Teraz dogadujemy szczegoly... Zatem mam nadzieje niedlugo zakladam dzialalnosc i odpalam sie:)) miejsce cudowne:))

Choc jak patrze czasem na to co Wy robicie to entuzjazm mi spada i mysle oj dziewczyno dziewczyno, sporo to ty sie musisz jeszcze nauczyc. Ale coz. Do odwaznych swiat nalezy.
Olu serdecznie gratuluję!

Twoje torty są piękne nie ujmuj sobie! Najważniejsze, że klienci zadowoleni, artysta nigdy do końca nie jest zadowolony ze swojego dzieła, widać tu Twój perfekcjonizm:)

Pozdrawiam serdecznie

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Dorota519 @ 20 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1432567
icon_smile.gif
Dorota, co to za imię Jessci ? Ja to taka przeczulona na punkcie litrówki jestem i dlatego pytam
elmagra @ 20 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1432569Dziewczyny, ja ponawiam pytanie o te "kapuściane' róże, czy jakkolwiek je nazwać. Widzę, że Dorota też takie zrobiła (te fioletowe na górze piętrowego tortu). Zróbcie tutka dla takich beztalenci plastycznych jak ja.
Hi hi kapuściane róże
icon_mrgreen.gif
Ja cienko rozwałkowuję masę, wycinam kłółka- kieliszkiem, literatką lub szklanką w zależmości jakiej wielkości płatki potrzebuję. Każde wycięte kółko "przejeżdżam" po brzegach narzędziem kulkowym i składam w kwiat nakładając po kolei na malutki stożek zrobiony z masy- nie za duży i tak żeby go pierwszym płatkiem zakryć

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
index.php?act=findpost&pid=1432597nie otwieram swojej pracowni. Na to sie jednak nie zdecydowalam po podliczeniu kosztow poczatjowych i poxniej tych stalych...

Super
daumen.gif
tylko pytaj i wyjaśniaj wszystko od razu, ważne żebyś na pismie wszystkie istotne ustalenia miała. Moja córka zawsze mówi: kto nie ryzykuje szampana nie pije.
A co do wątpliwości w swoje możliwości to nie wiem jak inne dziewczyny ale ja tak mam od zawsze. jak patrzę na dziela innych to myslę sobie na co ja się porywam, z czym do ludzi.

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Jo_anna1 @ 20 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1432638Super
daumen.gif
tylko pytaj i wyjaśniaj wszystko od razu, ważne żebyś na pismie wszystkie istotne ustalenia miała. Moja córka zawsze mówi: kto nie ryzykuje szampana nie pije.
A co do wątpliwości w swoje możliwości to nie wiem jak inne dziewczyny ale ja tak mam od zawsze. jak patrzę na dziela innych to myslę sobie na co ja się porywam, z czym do ludzi.
Ola napisałaś że to 6 miesiąc i zobacz jakie postępy, za kolejne 6 chcę u Ciebie pracować i się uczyć ;)

Dorota519

Member
Sty 16, 2012
115
0
0
[quote name='Jo_anna1' date='20 May 2013, 21:25 ' post='1432635']
Dorota, co to za imię Jessci ? Ja to taka przeczulona na punkcie litrówki jestem i dlatego pytam

No niestety tak ma dziecko na imię, pilnie przepisywałam z meila:)

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
ola ale super :D trzymam kciuki i palce u nóg
icon_smile.gif
daumen.gif

Joanno jak zwykle wyznaczasz nowe trendy
icon_smile.gif
anbetung.gif
A pamiętasz że obiecałaś fotorelację z robienia stojących falbanek? bo ja pamiętam i czekam...

dorota ty to wszystko sama ?? ja nie pojmuję jak to możliwe, po prostu wierzyć się nie chce

..pozostaje mieć nadzieję że się rodzice w mailu walnęli i mała ma Jessica a nie Jessca. chociaz to i tak marne pocieszenie
icon_mrgreen.gif

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Dorota, swój rower robiłaś wcześniej i suszyłaś, czy układałaś na świeżo? Ja przy swoim zdrowia straciłam co niemiara. Mimo że robiłam kilka dni wcześniej wszystko się rozwalało, przy przekładaniu, nawet człowieczek. Figurki z masy cukrowej ale układane na śmietanie roślinnej - brakowało już mi cierpliwości.
baa.gif

Załączniki

• 77fb6c5ce5.jpeg
    77fb6c5ce5.jpeg
    128.2 KB · Wyświetleń: 0
  • 51ef5b33c6.jpeg
    51ef5b33c6.jpeg
    131.2 KB · Wyświetleń: 0

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
Ja też zrobiłam tort na I komunię, a co. Tylko że tematyka wciąż morska :D.

I_komunia_z_lodzia_1.JPG ("Wypłyń na głębię")

i jeszcze takie dwa: (zdecydowanie musze sie podszkolić z robienia kwiatów wiec dolaczam się do pytań o barwniki pudrowe - jakie kolory napraktyczniejsze i w ogóle JAK
icon_smile.gif

Załączniki

• I_komunia_z_lodzia_1.JPG
    I_komunia_z_lodzia_1.JPG
    380.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
świetne wszystgkie!!!!

Figurki mi się bardzo podobaą. Masz jakieś tutki? Ja nie cierpię figurek :/

kwiatki też ładne. Pokaż je bliżej/ od góry

Ostatnią edycję dokonał moderator:

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
[quote name='reksiulek' date='21 May 2013, 00:05 ' post='1432722']
Piękne! Babeczki jakie dopracowane;)

a komunijny mistrzostwo!

Dziewczyny doradźcie czy taki pistolet jest ok? i czy wogóle jest sens go kupować?
ja mam akurat ten droższy i uważam, że jest super. Także polecam. Jak nie chcesz inwestować to nie jest to wielka kasa, więc kupuj
icon_smile.gif

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0

Więcej wiary w siebie bo naprawdę robisz super torty,zawsze tak jest że nam samym sie nie podoba to co zrobiłyśmy a inni są wręcz zachwyceni .Tak jak piszesz :Do odważnych świat należy i tak na koniec PRAKTYKA CZYNI MISTRZA.Życzę CI Powodzenia
daumen.gif

reksiulek właśnie wczoraj mi przyszedł ten pistolet o którym piszesz ,zrobiłam małą próbę i jestem zadowolona ,nigdy w życiu nie ukręciłabym np.tak prostego wałeczka no i cena też przystępna.
Dziewczyny Wasze torty mnie po prostu z nóg zwalają
freu.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy