Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
ola_wroclaw @ 20 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1432720świetne wszystgkie!!!!

Figurki mi się bardzo podobaą. Masz jakieś tutki? Ja nie cierpię figurek :/

kwiatki też ładne. Pokaż je bliżej/ od góry
takie mam jeszcze:
tort_dla_lekarza_2.JPG
tort_dla_lekarza_3.JPG

babeczki niestety bez tutoriala lepiłam. przydałaby się taka forma do buziek jak ma Joanna bo moje maja facjaty jak po ciężkiej ospie :D

Załączniki

• tort_dla_lekarza_2.JPG
    tort_dla_lekarza_2.JPG
    279 KB · Wyświetleń: 0
  • tort_dla_lekarza_3.JPG
    tort_dla_lekarza_3.JPG
    146.2 KB · Wyświetleń: 0

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Kurcze, no właśnie o takie kwiatki mi idzie, ja jakoś totalnie bez wyobraźni jestem, nie potrafię sama wymyślić co i jak połączyć, żeby wyszedł ładny kwiatek. Bo nie wiem np czy zaczynać te pofalowane płatki od środka (czyli jak normalnie różę), czy może od zewnątrz i na to do góry naklejać kółka-płatki i to formować w miseczce (ja używam foremek do babeczek, akurat mają fajny kształt). I bardzo bardzo bardzo wam zazdroszczę tych kwiatków z 5 listkami...
icon_smile.gif
Ale muszę jeszcze i tą zachciankę spełnić (na karb dnia matki to zrzucę) i dokupić te foremki kwiatkowo-jabłoniowe i takie maciupeńkie stempelki do literek (chcę zrobić tort dla pań przedszkolanek od grupy mojego synka na zakończenie przedszkola, to wycisnę imiona dzieci na kwiatkach lub serduszkach - ktoś tu taki tort robił ostatnio).

ola_wrocław - trzymam kciuki. powodzenia.
icon_smile.gif

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
elmagra @ 21 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1432874Kurcze, no właśnie o takie kwiatki mi idzie, ja jakoś totalnie bez wyobraźni jestem, nie potrafię sama wymyślić co i jak połączyć, żeby wyszedł ładny kwiatek. Bo nie wiem np czy zaczynać te pofalowane płatki od środka (czyli jak normalnie różę), czy może od zewnątrz i na to do góry naklejać kółka-płatki i to formować w miseczce (ja używam foremek do babeczek, akurat mają fajny kształt). I bardzo bardzo bardzo wam zazdroszczę tych kwiatków z 5 listkami...
icon_smile.gif
Ale muszę jeszcze i tą zachciankę spełnić (na karb dnia matki to zrzucę) i dokupić te foremki kwiatkowo-jabłoniowe i takie maciupeńkie stempelki do literek (chcę zrobić tort dla pań przedszkolanek od grupy mojego synka na zakończenie przedszkola, to wycisnę imiona dzieci na kwiatkach lub serduszkach - ktoś tu taki tort robił ostatnio).

icon_smile.gif
elmagra, to właściwie jedyne kwiatki ktore potrafię robić, są bardzo proste, a wzięłam je stąd:
http://www.inspired-by-chocolate-and-cakes...ng-flowers.html

edit: jak jeszcze nie miałam tych wykrawaczek piecioplatkowych to robiłam z kółek, tak jak pisze Joanna, zakładając jedno kółko na drugie i też było git, tylko że wtedy wyższe wszystko wychodzi

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Ja dzisiaj właśnie dostałam te barwniki pudrowe z PAN za 3 barwniki przesyłka pocztą wyszła 6.16 ,a zamawiałam na torcikownia .pl

Ostatnią edycję dokonał moderator:

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
elmagra @ 21 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1432874Kurcze, no właśnie o takie kwiatki mi idzie, ja jakoś totalnie bez wyobraźni jestem, nie potrafię sama wymyślić co i jak połączyć, żeby wyszedł ładny kwiatek. Bo nie wiem np czy zaczynać te pofalowane płatki od środka (czyli jak normalnie różę), czy może od zewnątrz i na to do góry naklejać kółka-płatki i to formować w miseczce (ja używam foremek do babeczek, akurat mają fajny kształt). I bardzo bardzo bardzo wam zazdroszczę tych kwiatków z 5 listkami...
icon_smile.gif

icon_smile.gif
Elmagra ja nie robiłam takiego tortu tylko o takim pisałam że planuję też na zakończenie córci . Od klasy dla pani. Będę odciskała imiona na serduszkach. Zamówiłam już te stempelki. Pewnie jutro będą to dam ci znać

reksiulek

Member
Kwi 24, 2013
39
0
0
Marta12 @ 21 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1432732Więcej wiary w siebie bo naprawdę robisz super torty,zawsze tak jest że nam samym sie nie podoba to co zrobiłyśmy a inni są wręcz zachwyceni .Tak jak piszesz :Do odważnych świat należy i tak na koniec PRAKTYKA CZYNI MISTRZA.Życzę CI Powodzenia
daumen.gif

reksiulek właśnie wczoraj mi przyszedł ten pistolet o którym piszesz ,zrobiłam małą próbę i jestem zadowolona ,nigdy w życiu nie ukręciłabym np.tak prostego wałeczka no i cena też przystępna.
Dziewczyny Wasze torty mnie po prostu z nóg zwalają
freu.gif
wow to super to zamówię ale następnym razem bo teraz juz zamówiłam i czekam na paczke:) trochę się rozchulałam z tymi zakupami a to tylko na potrzeby domowe wiec w następnym miesiącu sobie kupie a przy okazji jak użyjesz to pochwal się efektami tego cudenka:)

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
reksiulek @ 21 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1433189https://www.youtube.com/watch?v=wWMRMWsNjsk\

ciekawy sposób na falbankę:) nie wiem czy dłuższy od tradycyjnego ale dla mnie napewno łatwiejszy;)
Jako że ja dopiero zaczynam w pieczeniu i dekoracji to napiszę .... Pierwszy sposób był podobny i wydawał mi się łatwiejszy. Malutki bo18cm tort robiłam 3h.Teraz wzięłam się na sposób , że kroje równe pasy w masie około 2mm i delikatnie jeden brzeg roluje. Gdy za mało wychodzi falbanek robię minimalną zakładkę...
Choć na dzień dzisiejszy w ogóle, przerzuciłam się na masę i Tylki do dekoracji, falbanki jak ta lala
icon_razz.gif

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
Justee @ 21 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1433218mam pytanie,czy możecie mi pomóc jak miałabym się zabrać za taki tort?tylko że tort na szczęście ma być tylko ze SIDEM<to ten wyżej po prawej stronie>..proszę o pomoć
icon_question.gif

http://cakesdecor.com/assets/pictures/cakes/150758.jpg
ale fajny torcik
icon_smile.gif

na moje - oblekasz cały tort na niebiesko a na to zieloną masę przyciętą przedtem w fale i lód z białej. Tylko dałabym więcej nż połowę tej zielonej łączki skoro sam Sid ma być. a Sid chyba podmalowany(?) - musisz jechać do Oli do Wrocka i poprosić o pożyczenie aerogafu :D

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
reksiulek @ 21 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1433153wow to super to zamówię ale następnym razem bo teraz juz zamówiłam i czekam na paczke:) trochę się rozchulałam z tymi zakupami a to tylko na potrzeby domowe wiec w następnym miesiącu sobie kupie a przy okazji jak użyjesz to pochwal się efektami tego cudenka:)
Na tym torcie urodzinowym zrobiłam wałeczek, nie widać za bardzo a mam tylko jedno zdjęcie .Był robiony w częściach i łączony bo to cudo jest małe i nie wchodzi tam za dużo masy.U mnie też cienko z kasą ,za następne zamówienie muszę kupić nowy mikser bo w tym co mam siadła podstawa a chcąc kupić samą to wychodzi drogo.Mam jeszcze chęć na małe literki z wypychaczem ale to już po wypłacie męża musze coś pokombinować
gruebel_2.gif
pieczenie tortów to jednak dość kosztowna pasja a zamówień za wiele nie ma
icon_mrgreen.gif
Jak na razie to opiekam samą rodzinę a wiadomo na rodzinie wiele się nie zarobi
icon_wink.gif

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
o.laz @ 21 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1433238ale fajny torcik
icon_smile.gif

na moje - oblekasz cały tort na niebiesko a na to zieloną masę przyciętą przedtem w fale i lód z białej. Tylko dałabym więcej nż połowę tej zielonej łączki skoro sam Sid ma być. a Sid chyba podmalowany(?) - musisz jechać do Oli do Wrocka i poprosić o pożyczenie aerogafu :D
hehe..do wrocławia mam około 400 km:)także chyba odpuszczę sobie taką wyprawę:)
w sumie źle zadałam pytanie odnośnie tortu..bo tort wiem jak zrobić,tylko gorsza sprawa to ten SID..ech,jakoś muszę sobie z nim poradzic..

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy