index.php?act=findpost&pid=1432874Kurcze, no właśnie o takie kwiatki mi idzie, ja jakoś totalnie bez wyobraźni jestem, nie potrafię sama wymyślić co i jak połączyć, żeby wyszedł ładny kwiatek. Bo nie wiem np czy zaczynać te pofalowane płatki od środka (czyli jak normalnie różę), czy może od zewnątrz i na to do góry naklejać kółka-płatki i to formować w miseczce (ja używam foremek do babeczek, akurat mają fajny kształt). I bardzo bardzo bardzo wam zazdroszczę tych kwiatków z 5 listkami...
Ale muszę jeszcze i tą zachciankę spełnić (na karb dnia matki to zrzucę) i dokupić te foremki kwiatkowo-jabłoniowe i takie maciupeńkie stempelki do literek (chcę zrobić tort dla pań przedszkolanek od grupy mojego synka na zakończenie przedszkola, to wycisnę imiona dzieci na kwiatkach lub serduszkach - ktoś tu taki tort robił ostatnio).
ola_wrocław - trzymam kciuki. powodzenia.
Elmagra ja nie robiłam takiego tortu tylko o takim pisałam że planuję też na zakończenie córci . Od klasy dla pani. Będę odciskała imiona na serduszkach. Zamówiłam już te stempelki. Pewnie jutro będą to dam ci znać