Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Jo_anna1 @ 26 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1435588Ja tym razem weekend z "igłą" i "szydełkiem" spędziłam
icon_mrgreen.gif
Joasiu ponieważ zamierzam kupić zestaw do "szydełkowania" to chciałam się poradzić Tobie ponieważ widzę już niejedną Twoja pracę tak zrobioną.Chodzi mi mianowicie o tę masę do koronek.Jeśli dobrze pamiętam to ona jest w proszku?Ile jej robisz aby nie zmarnować?Wiesz...ja mam tendencje do robienia wszystkiego na wyrost,a masa ta nie jest tania.Wolałabym aby mi jej nie zostało.Co robisz z tą masą którą zbierasz z maty?I jeszcze jedno...jak i kiedy barwisz masę? Ja będę potrzebować czarną

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
marioletto jest super taki tęczowy
icon_lol.gif

Jo_anno 1 a ja się wczoraj zastanawiałam jaką ty idziesz szyć koszulę,teraz się wszystko wyjaśniło
icon_wink.gif

cvety.gif
a tak przy okazji w tym wątku chciałam wszystkim cincinowym mamom złożyć najserdeczniejsze życzenia,dużo zamówień ,moc inspiracji i zero stresów przy pieczeniu tortów
bussi.gif
wink.gif

malutka25

Member
Lut 11, 2013
133
0
0
Na dzidzie w objęciach jest tutek na lovetutorials.com ale nie moge wstawic linka bo pisze z tel i nie umiem:D ja jednk zrobiłam po swojemu:D

Joanno a co to za zestaw do szydelkowania? Wygląda to bosko. Trzeba miec specjalna masę?

Busia

Member
Cze 3, 2012
81
0
0
Cudeńka dziewczyny, nie sposób każdej po kolei chwalić bo wszystkie pięknie tworzycie
icon_smile.gif

ja skromnie, jeden jak zwykle, komunijny tym razem

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Dziękuję za miłe słowa
icon_razz.gif

Busia śliczny torcik
malutka25 @ 26 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1435647Joanno a co to za zestaw do szydelkowania? Wygląda to bosko. Trzeba miec specjalna masę?
Musisz mieć matę i masę do tego, np. tu: http://www.tortshop.pl/category/koronki
Hajastan @ 26 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1435676Jo_anno1 twoje szydełkowanie jest przepiękne
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
powiedz ja zrobiłaś środek tego kwiatuszka biało-fioletowego?
gruebel_2.gif
Jutro będę robiła takie fioletowe więc "obfocę" i wstawię w "ozdobach krok po kroku"

Bumelko dopiero z koronkami eksperymentuję. Zrobiłam z połowy porcji, przechowuję w szklanym szczelnym słoiczku oczywiście w lodówce. Nie pamiętam ale czytałam, że trzeba barwić na etapie rozrabiania proszku. barwiłam barwnikami żelowymi gotową masę. Zaryzykowałam i nic się złego nie wydarzyło. nigdzie nie doczytałam jak długo można gotową masę przechowywać. Ja trzymałam tydzień.

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
Dziewczyny cudownie znów tworzycie :D.
Ja jeszcze jeden na dziś zrobiłam i potem przerwa, na przyszły weekend zero tortów, odpoczynek! Szczerze mówiąc trzy torty na weekned z 2 dzieciaków na głowe to dla mnie max. Podziwiam szczerze te a was które potrafią zrobić wręcz po kilkanaście
anbetung.gif
.

A to urodzinowy prezent dla brata, niestety nie stać mnie na prawdziwe Audi
icon_razz.gif

tort_audi_A8_1.JPG

Załączniki

• tort_audi_A8_1.JPG
    tort_audi_A8_1.JPG
    186.1 KB · Wyświetleń: 0

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
ola_wroclaw @ 26 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1435755masę na tort z pociągiem też kładłam białą i kolorowałam na niebiesko aerografem
icon_smile.gif
ola, a dałby radę położyć na torcie szablon wycięty np z kartonu i namalować w ten sposób coś? jak wychodzą wtedy krawędzie? chodzi mi o takie coś jak dziewczyny robiły np zdjęcie Adele albo Hansa Klossa czarno-białe

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
o.laz @ 26 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1435760ola, a dałby radę położyć na torcie szablon wycięty np z kartonu i namalować w ten sposób coś? jak wychodzą wtedy krawędzie? chodzi mi o takie coś jak dziewczyny robiły np zdjęcie Adele albo Hansa Klossa czarno-białe
nie wiem, spróbuję przy okazji, ale myślę, że dałoby, ponieważ to nie moczy tortu- to jest taka mgiełka i nie powinno się rozmazywać czy robić zacieki.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy