Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Znalazłam właśnie na Torcikownia .pl to też PAN i tam wysyłają ją kurierem za 14 zł. ale gdyby np. coś domówić do tego ,mają np .tańsze barwniki pudrowe to mogłoby być ok.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
alipek @ 17 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1443414Marta może tu cos znajdziesz http://www.dookolatortu.pl/category/lukry-...gurek-i-kwiatow
cena za 200g powalająca
fiesgrins.gif

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
goia87 @ 17 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1443402No wlasnie Jo_anno bo Ty wspominalas ze w PAN jest ta model past ale czy tylko tam?? bo na allegro napewno jej nie ma i ile wyjdzie z przesylka tam w PAN
sklep PAN jeszcze jest w internecie pod inną nazwą i tam podobno są niektóre rzeczy tańsze, tylko nie pamiętam pod jaką. Ja mam GUM PASTE SATIN ICE i mi sie fajnie z nią pracyue, ale zawsze dodaje do niej samoróbki, mam wtedy więcej no i lepiej mi się z nią robi różne rzeczy nawet falbanki.

fabia1

Member
Maj 20, 2009
99
0
0
sklep PAN jeszcze jest w internecie pod inną nazwą i tam podobno są niektóre rzeczy tańsze, tylko nie pamiętam pod jaką. Ja mam GUM PASTE SATIN ICE i mi sie fajnie z nią pracyue, ale zawsze dodaje do niej samoróbki, mam wtedy więcej no i lepiej mi się z nią robi różne rzeczy nawet falbanki.

Ten sklep to Tortolandia ceny troszeczkę mniejsze

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

Rybeczka10

Member
Paź 10, 2012
32
0
0
Hej dziewczymy!
Wasze torty są przepiękne! Zazdrość mnie normalnie powala!
Jestem nowa ,ale dzielnie śledzę to forum gdyż Jesteście skarbnicą wiedzy !
Mam pytania i zapewne będziecie znały odpowiedzi:
Co robicie,że Wasze torty tak ładnie lśnią?
Czy może któraś z Was wie gdzie mogę zakupić barwniki do aerografu?
Może którać z Was wie jak zrobic taką masę z dmuchanego ryżu , by zrobić większą ozdobę na tort , ale by była lżejsza od ciasta z masą cukrową?

Załączniki

• DSC06796.JPG
    DSC06796.JPG
    260.2 KB · Wyświetleń: 0

Busia

Member
Cze 3, 2012
81
0
0
Rybeczka10 @ 17 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1443549Może którać z Was wie jak zrobic taką masę z dmuchanego ryżu , by zrobić większą ozdobę na tort , ale by była lżejsza od ciasta z masą cukrową?
Proszę tu jest video instruktaż jak zrobić ozdobę z ryżu
http://www.niezleciacho.com/sposob-na-duze...ezle-ciacho-tv/

a jeszcze tu instruktaż jak używać wykrawaczek literek, co zrobić gdy nie chcą wyjść, polecam
http://www.niezleciacho.com/literki-nie-ch...ak-to-sie-robi/

Przy okazji wstawiam mój ostatni torcik, dla kuzynki córki na 18-stkę

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
A może zamiast tej masy z ryżu i pianek wykorzystać te gotowe wafle ryżowe
gruebel_2.gif

Dziewczyny torciki super
daumen.gif

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
Marta12 @ 18 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1443669A może zamiast tej masy z ryżu i pianek wykorzystać te gotowe wafle ryżowe
gruebel_2.gif

Dziewczyny torciki super
daumen.gif
icon_smile.gif
ja lubię gotowe rzeczy!
a czym byś połączyła te wafle?
ja robiłam takie wypełnienie z chrupków tzw flipsów i sklejałam je odrobiną wody ale wafle są większe - to fajnie- tylko ze chyba by się na wodę ie skleiły...

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0

Rybeczka10

Member
Paź 10, 2012
32
0
0
Jesteście niezastąpione! Dziękuję za odpowiedź i cenne podpowiedzi. Syn zażyczył sobie na 18 urodziny tort z wyskakującym Wilkorem (Gra o Tron). Boje się , że gdybym wilka zrobiła z ciasta to ono zapadnie się pod jego ciężarem. Czym dziewczyny nabłyszczacie swoje torty? Czytam ,że alkoholem, ale może jest jakaś mniej ,,wyskokowa" metoda?

Załączniki

• DSC00192.jpg
    DSC00192.jpg
    105.1 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC00193.jpg
    DSC00193.jpg
    169.1 KB · Wyświetleń: 0

jola33

Member
Cze 12, 2013
72
0
0
Hej
Dziewczyny dołączam się do podziękowań za bezcenne rady, nie wiedziałam że ciasto ryżowe robi się w ten sposób
anbetung.gif

i dołączam mój ostatni torcik DSCF4849.JPG

Załączniki

• DSCF4849.JPG
    DSCF4849.JPG
    1.1 MB · Wyświetleń: 0

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Jola33 śliczny ten tort taki schludny
icon_smile.gif

A ja mam pytanie
zahnlos.gif
mam wykonać tort , ma wyglądać jak duży bukiet róż( z liśćmi) w doniczce. I kwiaty mają być ściągane. Chciałabym by w całości je zdjąć i kos tam będzie jako obrazek na ścianie
icon_razz.gif
nie ważne.
Nie wiem jak mam to zrobić by było estetycznie . Myślałam o kole z masy do którego przymocuje całość a potem będzie jako pokrywka? Nie bardzo mi sie widzi taka plątanina drutów pod kwiatami....
( to są wzory)... coś takiego w sensie bukietu http://tortola.blox.pl/resource/roze1.jpg
http://www.tapeta-roz-tort-bukiet.na-telef...ort-bukiet.jpeg

Proszę o rady
icon_redface.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy