Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
znalazłam sklep z tortownicami do 40cm
icon_eek.gif
i okrągłe i kwadratowe ech.... ale niestety ceny powalają
cry_1.gif
fakt to już profesjonalny sprzęt niemniej jednak drogi
cry_1.gif
http://tortendeko.de/backformen-runde-back...en-c-23_52.html

i piłka jest http://tortendeko.de/stadter-pepe-der-fuss...form-p-234.html

Ostatnią edycję dokonał moderator:

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Witaj uzdolniona aagaa Bc
wink.gif

Co do rantów, polecam. Mam dwa prostokątne zakupione w KDC (Wiltbild) - znakomita jakość i wysokie. Mam dwa okrągłe, które kupiłam w Intermarche. Znakomicie się sprawdzają jako formy dopieczenia ale też jako nadstawka, kiedy robię wysoki tort, który potrzebuje ograniczenia
icon_smile.gif

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
uuuuuffffff,
kaffeetrinker_2.gif
parę dni nie zglądałam i 12 stron miałam do przeczytania, wszstkie nowe witam serdecznie, nie sposób wymienić wszystkie tortomaniaczki po przeczytaniu tylu stron, ale torty są przepiękne
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

a teraz do tych starych, prosze pomóżcie bo wiem,
icon_neutral.gif
że gdzieś był tutek na konika Ponny, ale nie mam pojęcia gdzie, może wiecie jak przyczepić tęczę do tortu tak żeby stała? PLEASE POMÓŻCIE bo mam na sobotę tort dla chrzesnicy zrobić
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Hajastan @ 2 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1448957uuuuuffffff,
kaffeetrinker_2.gif
parę dni nie zglądałam i 12 stron miałam do przeczytania, wszstkie nowe witam serdecznie, nie sposób wymienić wszystkie tortomaniaczki po przeczytaniu tylu stron, ale torty są przepiękne
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

a teraz do tych starych, prosze pomóżcie bo wiem,
icon_neutral.gif
że gdzieś był tutek na konika Ponny, ale nie mam pojęcia gdzie, może wiecie jak przyczepić tęczę do tortu tak żeby stała? PLEASE POMÓŻCIE bo mam na sobotę tort dla chrzesnicy zrobić
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
Monia proszę https://picasaweb.google.com/11634892625746...DELADODEUNPONY# A tęczę zrób wcześniej, niech wyschnie a potem na miękką masę przyczepisz i zamaskujesz niby taka trawkę. Ja tak robiłam. Na brzegach tęczy powstały takie pagórkip porośnięte trawą

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Ewentualnie zamiast trawki mogą być chmurki po dwóch stronach tęczy.Ja robiłam kiedyś tęczę nadziewając ja na makaron (zamiast wykałaczek) bo dla dzieci boję się dawać drucików czy wykałaczek.Owinąć można kolorowe wałeczki wokół jakiegoś odpowiedniej wielkości kieliszka ewentualnie literatki, klejąc je ze sobą.Koniecznie musi wyschnąć.Jak znajdę tutka do kucyka to jeszcze wkleję

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
o.laz @ 1 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1448652... chcę kupić jakiś barwnik pudrowy do robienia rumieńców ludkom.macie doświadczenie jaki będzie najbardziej naturalny? jakoś nie moge się zdecydować
gruebel_2.gif

taki http://www.sklep.tortolandia.pl/produkt,Ba...o_,94,2963.html a może taki http://www.sklep.tortolandia.pl/produkt,Ba...o_,94,2964.html albo w ogóle taki http://www.sklep.tortolandia.pl/produkt,Ba...g_,94,2953.html

Pomożecie??
podbijam bo przy takiej ilości postów mój skromny chyba zaginął :D
żadna z was nie ma pudru do policzków dla dzidziusiów cukrowych?

aagaa Bc

Member
Lip 2, 2013
116
0
0
o.laz @ 2 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1448973podbijam bo przy takiej ilości postów mój skromny chyba zaginął :D
żadna z was nie ma pudru do policzków dla dzidziusiów cukrowych?
to ja też podbijam..to ważny temat jest....często chcę swoim kwiatkom już zabarwionym na określony kolor dodać inny...też na sucho..ale znaleźć kolor który na sucho faktycznie jest podobny do koloru po jego zabarwieniu..ciężko jest....kupisz sybki różowy..a tam ni to różowe ..nie wiem czy mówię jasno :D ale namierzyłyście może takie dobre barwniki, które można używać na sucho?i wyjdzie taki kolorem jaki ma wyjść?

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Na tym filmiku kobieta pudruje całego dzidziusia kolorem FLESHTONE, na policzki i załamania daje PINK, a na włosy i załamania powiek MUSHROOM, więc ja zdecydowałabym się na pink candy (ostatni)
icon_smile.gif

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
a tak poza tym... superowe torcik robicie kobiety, jak zwykle zresztą. niedługo wstyd mi będzie wstawiać tu własne zdjęcia bo jak taka początkująca aagaa pokaże co potrafi ;) to z czym do ludzi..

aagaa a powiedz co to za błyskotki na tym buciku?

aagaa Bc

Member
Lip 2, 2013
116
0
0
o.laz no przyznaję bez bicia że błyskotki nie są jadalne...ale babeczce której to robiłam bardzo zależało żeby były i koniec...więc kupiłam w pasmanterii takie oto błyskotki..pseudo cekiny :D i robily robotę...mam tylko nadzieję, że uświadomiła swoich gości :D

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
aagaa Bc @ 2 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1448980o.laz no przyznaję bez bicia że błyskotki nie są jadalne...ale babeczce której to robiłam bardzo zależało żeby były i koniec...więc kupiłam w pasmanterii takie oto błyskotki..pseudo cekiny :D i robily robotę...mam tylko nadzieję, że uświadomiła swoich gości :D
rofl.gif
a już maiłam nadzieję że w końcu ktoś znalazł patent na takie jadalne cusie tańsze niż kilka zł za sztukę..

Sierotka wielkei dzięki za tego linka!!

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Dziewczyny to że na filmiku pokazane sa kulki styropianowe to nie problem Możecie figurke zrobić tylko z masy albo w srodek dać ciastka, wafle lub tez masę RKT z pianek i ryżu. Chodzi o to żeby figurka była lżejsza.

Tęczę można bardzo łatwo zrobić wyciskając z pistoletu( lub "kulać" ręcznie) poszczególne kolory ułożyć je na płasko nadając kształt, skleić, w oba końce tęczy wbić po 1 lub dla bezpieczeństwa 2 wykałaczki i zostawić do wyschnięcia. Bez problemu daję się postawić- sama tak robiłam.
miu-miu @ 2 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1448882No u mnie w domu to same raczki
icon_mrgreen.gif
ja raczek mąż raczek i dziecko też raczek nieboraczek....
fiesgrins.gif
fiesgrins.gif
fiesgrins.gif
Hi,hi ja mam w domu akwarium, ja rak a córki rybki
icon_mrgreen.gif

marioletta @ 2 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1448955musze pomyśleć o nowych blaszkach albo rantach ..

bo te jakieś dziadowskie mam i rdzewieją ...... każda gdzieś ma jakąś ciapke rdzawą

nie wiem co jest grane, kiedyś blaszki latami się używało i nić im nie było
Miałam ten sam problem ale od kiedy zaraz po umyciu i oocieknieciu blaszki wkładam do gorącego piekarnika nic się z nimi nie dzieję. Po prostu wyciągam ostatni biszkopt z piekarnika, wyłączam go i blaszki wstawiam. zostawiając uchylone drzwiczki. Idealnie wysychają i nie rdzewieją. Później przechowuję w suchym miejscu. rdzewieją kiedy zostaje na nich wilgoć.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy