Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Busia

Member
Cze 3, 2012
81
0
0
Dziewczyny śliczne ostanie torty, kwiaty wyszły Wam niesamowicie realne.

JAM, nie czepiam się tylko wiem jaka jest prawda. Mimo tego że niektóre moje torty wychodzą ładnie to i tak bardzo daleko mi do niektórych Was tych początkujących, nie wspominając już o profesjonalistkach tu zaglądających...
ja tortowanie zaczęłam 2 lata temu i widząc dzieła tortujących parę miesięcy to zaczynam w siebie wątpić.
Nie wiem, nie potrafię ogarnąć tego jak można w weekend zrobić tyle tortów. Ja w tym tygodniu miałam na piątek jeden i na sobote jeden i ledwo dałam radę. Nie pracuję, zajmuję się domem i dziećmi i cieżko mi wszystko pogodzić... podziwiam Was że przy dzieciach i obowiązkach domowych tworzycie tak dużo i tak pięknie
freu.gif

nic zmykam, na spacer z rodzinką, udanego popołudnia

aagaa Bc

Member
Lip 2, 2013
116
0
0
dziewczynki macie może jakiś naprawdę fajny tutorial na samolot? obojętnie jaki?byle byłby samolot
icon_smile.gif

Busia a Ty nie wątp w siebie...każdemu się zdarzają gorsze dni
icon_smile.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Ola TORT BOSKI!!!!
a niby jaki miałby być?
icon_rolleyes.gif

Busia dzieci oddaje mężowi w weekendy mam od nich wolne
icon_razz.gif
bardzo je kocham ale w te dni na odległość
zahnlos.gif

A tutaj mój pierwszy raz z Royal Icing na torciku .... (nawet nie wiem jak sie mówi na takie deserowe torciki
gruebel_2.gif
)

ale to tylko atrapa
zahnlos.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif

ten troszkę nieporadny ale obiecuje poprawę
icon_redface.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
[quote name='JAM' date='7 Jul 2013, 20:23 ' post='1450542']

no, wyjątkowo mi się też podoba ten mój tort, tylko ten pies jest trochę od czapy... no ale "klient nasz pan" ;))))

A royal icing jakoś mnie nie kręci, chyba bym nie potrafiła i nawet się nie zabieram :D

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
JAM wychwaliłam już w innym miejscu a ola
icon_question.gif
... już tylko wypada pisać " jak zwykle"
Zastanawiałam się tylko nad tym psem...kiedy już odpowiedziałaś c027.gif

Załączniki

• c027.gif
    c027.gif
    8.1 KB · Wyświetleń: 0

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
moim zdaniem z piankami to kwestia przyzwyczajenia.do swoich tortów prawie zawsze używam masy z pianek. lepiłam też kwiatki i jest ok. trzeba ją wyczuć

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Piękne torty dziewczyny
daumen.gif

Tu moje ostatnnie:

P1140417.JPG

P1140424.JPG

P1140443.JPG

P1140450.JPG

Załączniki

• P1140424.JPG
    P1140424.JPG
    119.3 KB · Wyświetleń: 0
  • P1140443.JPG
    P1140443.JPG
    79.4 KB · Wyświetleń: 0
  • P1140450.JPG
    P1140450.JPG
    79.1 KB · Wyświetleń: 0
  • P1140417.JPG
    P1140417.JPG
    100.3 KB · Wyświetleń: 0

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Kurcze, ja tu mogę wchodzić nawet kilka razy dziennie a i tak mam zaległości w czytaniu. Świetne torty, jak zwykle. Ola, rybki (i piesek!) superowy. Vanilka wiadomo - mistrzostwo.
JAM, nie wiem jak twój mąż to robi, ale jak mój mi się zajmuje dziećmi kiedy robię tort, to i tak zawsze dzieciaki lądują mi w kuchni i muszę przerwać do momentu jak nie pójdą spać, czyli do nocy...
icon_smile.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
elmagra @ 8 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1450607JAM, nie wiem jak twój mąż to robi, ale jak mój mi się zajmuje dziećmi kiedy robię tort, to i tak zawsze dzieciaki lądują mi w kuchni i muszę przerwać do momentu jak nie pójdą spać, czyli do nocy...
icon_smile.gif
Nie powiem by mi nie zaglądali przez ramie, ale dobra "tresura" męża działa cuda
zwinker2.gif
hihi konsekwentnie ma sie zając i koniec !
Czasem w czwórkę płaczą
zahnlos.gif

Vanilka super produkcja
icon_mrgreen.gif

miglietta tak zgadzam sie nawet o tym napisałam
icon_razz.gif

Na dzień dzisiejszy wole "swoją" mase
icon_smile.gif
muszę spróbować z gumpaste flowers
icon_mrgreen.gif

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Po prostu TORTOWY ZAWRÓT GŁOWY!!!!
Tak żeby o kimś nie zapomnieć :wszystkie torty cudowne widać że się przy nich napracowałyście
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

Dobrze że moje dzieci duże to chodzą samopas
icon_mrgreen.gif
i nie przeszkadzają.
Miałam sobie poćwiczyc na domowym torcie tak żeby nie wyjść z wprawy a tu po południu wpada znajoma z prośbą o torcik na niedzielę bo ma niespodziewaną imprezkę (myślałam że dostanę zawału tak zapieprzałam, dobrze że miałam upieczone biszkopty no i kwiatki w zapasie) no to poszedł sobie mój torcik w świat a u mnie w domku susza i nie było nic słodkiego na niedzielę, obeszli się smakiem
fiesgrins.gif

Pokaż załącznik 84096

aagaa Bc

Member
Lip 2, 2013
116
0
0
wchodzę i paczę
eek2.gif
a tu takie piękności..każdy jak jeden:) JAM ja w tym tygodniu mam zamiar robić torcik z royal icing ...zobaczymy jak wyjdzie bo Twój piękny
icon_smile.gif

ola_wrocław...a jak robiłaś te muszelki...własnoręcznie..czy z foremek?

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
aagaa Bc @ 8 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1450652wchodzę i paczę
eek2.gif
a tu takie piękności..każdy jak jeden:) JAM ja w tym tygodniu mam zamiar robić torcik z royal icing ...zobaczymy jak wyjdzie bo Twój piękny
icon_smile.gif

ola_wrocław...a jak robiłaś te muszelki...własnoręcznie..czy z foremek?
ręcznie

te muszelki kręcone to wiadomo jak- masa w wałek, na jednym końcu szersza na drugim cieńsza i skręcam i sklejam. A te drugie to przy pomocy narzędzia tego co się właśnie muszelki odciska. Po prostu formowałam kuleczki, spłaszczałam tym narzędziem, wywijałam na drugą stronę i formowałam kształt muszelki.

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Szacun dla Was wszystkich pracowitych i równie uzdolnionych Kobietek
icon_smile.gif
.
Dla mnie odkryciem roku pozostaje JAM, która w iście sprinterskim tempie praktykuje, z powodzeniem, ze wszystkimi technikami
icon_mrgreen.gif

Vanilko, powiedz proszę jak Ci się okłada kwiatowe kształty. Pięknie to wygląda ale czy łatwo w jednym miejscu naddać a w innym zgubić nadmiar masy? Wiem, wiem.. to wymaga ćwiczeń
icon_mrgreen.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy