JAM @ 6 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1450234wczoraj na kolacje zrobiłam naleśniki i złapałam się na tym że smarując je dżemem obracałam talerzem a nożem zagarniałam do wygładzenia![]()
teraz robie pierogi, zagniotłam ciasto urwałam kawałek......
i chciałam sprawdzić czy juz da sie płatek róży zrobić![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pilnie potrzebny lekarz!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
JAM to juz zaawansowana faza tortoidozynie wiem czy lekarz pomoże, musisz klin klinem!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
JAM @ 6 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1450234wczoraj na kolacje zrobiłam naleśniki i złapałam się na tym że smarując je dżemem obracałam talerzem a nożem zagarniałam do wygładzenia![]()
teraz robie pierogi, zagniotłam ciasto urwałam kawałek......
i chciałam sprawdzić czy juz da sie płatek róży zrobić![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pilnie potrzebny lekarz!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ja kiedyś chciałam mężowi koszulę wyprasować...
mikserem.
JAM @ 6 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1450145Jo-anna1 do której grupy wchodzisz???torcik jak zwykle nie trzeba mówić Hakuna Matata ... ale chyba powietrze przez noc Ci spuścili![]()
![]()
:
Jakie grupy? Gdzie grupy? o czyms nie wiem?![]()
Powietrze to celowy zamysł, specjalnie "rozciapciałam"Hakuna matata - o to chodziło.![]()
JAM No w zasadzie to nie wiem czy specjalistę znajdzieszchyba, że....................dr House ale............. zastanów się czy chcesz się z tego leczyć![]()
![]()
Ja dziś wróciłam z pracy, zrobiłam szybko kawę, oddzieliłam białko żeby zrobić lukier, rozcięłam cytrynę i pół cytryny wycisnęłam sobie do kawy, jak ja ją cisnęłamdopiero jak już ostatnie kropelki soku kapały zorientowałam się, że zamiast do lukru to do kawy wyciskam![]()
![]()
Jo_anna1 @ 6 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1450271Jakie grupy? Gdzie grupy? o czyms nie wiem?![]()
Powietrze to celowy zamysłHakuna matata - o to chodziło.![]()
JAM No w zasadzie to nie wiem czy specjalistę znajdzieszchyba, że....................dr House ale............. zastanów się czy chcesz się z tego leczyć![]()
![]()
Ja dziś wróciłam z pracy, zrobiłam szybko kawę, oddzieliłam białko żeby zrobić lukier, rozcięłam cytrynę i pół cytryny wycisnęłam sobie do kawy, jak ja ją cisnęłamdopiero jak już ostatnie kropelki soku kapały zorientowałam się, że zamiast do lukru to do kawy wyciskam![]()
Nieźle Joanna!!! Chociaż kawa z cytryną podobno dobra na kaca!!! A może????!!!!!Gorzej jakbyś wtretowała białko do kawy.![]()
![]()
Jo_anna1 @ 6 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1450271Jakie grupy? Gdzie grupy? o czyms nie wiem?![]()
Powietrze to celowy zamysłHakuna matata - o to chodziło.![]()
![]()
Grupa to do zlotajeden we wrocławiu drugi dziewczyny robią na północy![]()
![]()
Co do leczenia to pewnie za późnoto już szpik skażony![]()
![]()
a kawa jak ? smakowała?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
alipek @ 6 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1450276Dziwczynki a może ktoś ma tutek na zebrę. Najepiej taką leżącą z rozpłaszczonymi łapami. Chociaż może być i sam łeb. Jakoś nie kojarzę jak ten pysk zebry ukleić a córcia wymarzyła! A wiadomo że mama spełni!!!!!!!! Z pomocą cinek oczywiście!!!!alipek znalazłam coś takiego..jeśli Ci pomoże![]()
http://pinterest.com/pin/149604018844523957/
Widzę dziewczynki, że jesteście tak uzależnione jak ja...mi się już po nocach śnią..najgorsze że w snach mi nic nie wychodzi...stresuje się i rano budzę się nie wyspana
a oto moje dzisiejsze wypociny...nie podoba mi się, nie jestem zadowolona...ale cóż..inaczej wyjść nie chciało ;/
![]()
JAM @ 6 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1450219Mam pytanie do dziewczyn które robią mase z pianek marschala... Czy oprócz piane dodajecie coś jeszcze??? tłuszcz cokolwiek?![]()
robię pierwszy raz na spróbowanie.
podbijam.
a tutaj zebra madagaskarhttp://www.youtube.com/watch?v=A-2bbGwzm2E![]()
tutaj inne http://www.youtube.com/watch?v=q5c-JDTbxAY
http://www.youtube.com/watch?v=LfXW6CW3bq8![]()
![]()
aagaa Bc![]()
JAM @ 6 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1450219Ola no nie nadanzam Cie komplementowac no!!![]()
Mam pytanie do dziewczyn które robią mase z pianek marschala... Czy oprócz piane dodajecie coś jeszcze??? tłuszcz cokolwiek?![]()
robię pierwszy raz na spróbowanie.![]()
Sylkag66 aleś mi wyskoczyłacudeńko![]()
JAM, kilka stronek wcześniej są moje piankowe róże w koszyku z pianek. Biorę opakowanie zazwyczaj białe, wrzucam do szklanej miseczki arcoroca, do tego 1 łyżeczkę wody i do mikrofali. Zazwyczaj 30-40 sekund. Potem stopniowo dodaję cukier puder. najpierw mieszam łychą a potem ręką. Masę musisz wyczuć - ma być jak plastelinka. Na 90-100 gramowe opakowanie pianek wychodzi prawie 0,5 kg cukru pudru (najlepszy jest moim zdaniem KUPIEC - nie muszę przesiewać). Barwnik dodaję po wyjęciu lepkiej masy z mikrofali, lub jeśli są różowo-białe - nie daję barwnika.
kadarma @ 6 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1450306JAM, kilka stronek wcześniej są moje piankowe róże w koszyku z pianek. Biorę opakowanie zazwyczaj białe, wrzucam do szklanej miseczki arcoroca, do tego 1 łyżeczkę wody i do mikrofali. Zazwyczaj 30-40 sekund. Potem stopniowo dodaję cukier puder. najpierw mieszam łychą a potem ręką. Masę musisz wyczuć - ma być jak plastelinka. Na 90-100 gramowe opakowanie pianek wychodzi prawie 0,5 kg cukru pudru (najlepszy jest moim zdaniem KUPIEC - nie muszę przesiewać). Barwnik dodaję po wyjęciu lepkiej masy z mikrofali, lub jeśli są różowo-białe - nie daję barwnika.Baaaaardzo dziękuje za odpowiedźfakt na oglądałam sie na youtube jak to robią ale u nich zawsze coś jest inaczej![]()
![]()
aagaa Bc Niestety nie pomogęja kupiłam u gościa na allegro który sprzedaje części do aut
co sie dowiedziałam po wygranej aukcji... zapłaciłam jakieś 5 zł za 250g
na pewno jest spożywcza bo ma metki itd. Facet pewnie nie wiedział do czego to
ale już więcej nie ma. Cmc jest miałkie super extra mocne, na pół kilo masy pół łyżeczki i można szaleć. Ale musi poleżeć dzień czy nawet dwa w lodówce.![]()
misialinka coś o tym rozmawiałyśmy ostatniodyskusja od postu marioletta https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...t&p=1446933![]()
w sumie wyszło że te ze sklepu o ile świeże są bezpieczniejsze, bo podczas "produkcji" muszą spełnić normy unijne czystości i jaja podczas pakowania jak i same opakowania są naświetlane lampami....
Jo-anna1 no przykro miw sumie mam teraz to samo i tak muszę jechać do PL![]()
![]()
kadarma @ 6 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1450308ola wrocław, przepraszam, ze podpiełam się pod Twojego posta jako cytat. Nie w tym miejscu kliknęłam i nie potrafę usunąć. SORKIpod Twoim postem jest +ZMIEŃ+CYTUJ "ODPOWIEDZ wciskasz ZMIEN kasujesz całość... lub zmieniasz wszystko,i chyba masz na to 30 minut potem już nie działa.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.