Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

gosiakw

Member
Sty 12, 2013
83
0
6
sylkag66 @ 12 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1451817łoo jakie torciki powstały, ja nie krytykuję nikogo bo każdy się stara i robi jak potrafi
icon_smile.gif
icon_smile.gif
Któraś mnie kiedyś pytała jak zrobić ciuchę tomka. to zdjęcia jakie udało mi się zrobić..
ech, a ja właśnie pokombinowałam nieudacznie sama:( robiłam w marcu na urodzinki mojego synka ale zapomniało mi się jak
ugly_08.gif
no i trochę przekombinowałam dzisiaj bo wyszedł mi TOmek- Monstrum , coś mi się ubzdurało pod czupryną że dół robiłam z 3 biszkoptów i mam cichcię- wieżowiec
rofl.gif

Marta12 wszystkiego najlepszego!!

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
czarnowodzianka, ja nie specjalistka, ale zakładając tą "głodową" weselną porcję 7x3cm to dla piętra 21x21 (21 porcji) plus 35x35cm (55 porcji) daje 76 porcji przy mniej-więcej zachowaniu proporcji z obrazka (piętro 10cm), ja zazwyczaj liczę porcję 5x5cm, czyli wtedy 16+49=65 porcji. Chyba nie powinno być za dużo ani za mało
icon_smile.gif

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
elmagro pokazywałam wcześniej słoneczniki na str.529 trochę płatki powyciągałam , poturlałam wykałaczką ,środki słonecznika potraktowałam takim ostro zakończonym przyrządem do modelowania ,najpierw przykleiłam pierwszą warstwę płatków lekko uformowałam (folia aluminiową ) a jak wyschła to drugą wastwę płatków ,liscie robiłam wykrawaczką serduszko. Tą samą wykrawaczką robiłam(mam 3 rozmiary) te zielone podobne do gerbery i te kremowe
wink.gif

gosiakw dzięki
icon_razz.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
dziewczyny jak zrobić ciekawskiego george'a?chodzi mi o figurkę..chce żeby george przypominał george'a a nie jakąś inną małpkę..wiem,może trochę źle wytłumaczyłam,ale mam z nim problem,nie wychodzi mi ona za bardzo
gruebel_2.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
kadarma @ 12 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1451963JAM, jak robiłaś smoczek i grzechotkę. Buciki już zrobione, a bratanek przychodzi na świat na dniach...
cheers.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
Sierotka3m no kurcze właśnie musi być figurka..ale patrząc na te "wycinane" małpki to one są idealne..spróbuje klientkę "przekabacić" na taką wycinankę,bo ciężko zrobić idealnego georga..
JAM dziękuję za linki,duuużo mi to pomoże..jesteście kobiety niezastąpione!
anbetung.gif

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
Torty jak zwykle cudne
icon_smile.gif

A ja mam pytanie: jakiego barwnika zielonego używacie zeby uzyskać ciemną zieleń?
Robie własnie tort dla męża kapsel Heinekena i mimo iż mam 3 odcienie zieleni żadna nie barwi na ciemną zielen.
Wkurzam sie bo daje dużo barwnika a efekt daleki do wymaganego. Zreszta ten sam problem mam z uzyskaniem np.koloru do Lisci róży.
Możecie polecić coś sprawdzonego ?
No i może macie jakiś patent (mieszanke kolorów) żeby przyciemnić taką własnie byle jaką zieleń ?
Myslalam zeby może dodać odrobinę czerni, ale nie wiem co z tego wyjdzie

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
goma @ 12 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452017Torty jak zwykle cudne
icon_smile.gif

A ja mam pytanie: jakiego barwnika zielonego używacie zeby uzyskać ciemną zieleń?
Robie własnie tort dla męża kapsel Heinekena i mimo iż mam 3 odcienie zieleni żadna nie barwi na ciemną zielen.
Wkurzam sie bo daje dużo barwnika a efekt daleki do wymaganego. Zreszta ten sam problem mam z uzyskaniem np.koloru do Lisci róży.
No i może macie jakiś patent (mieszanke kolorów) żeby przyciemnić taką własnie byle jaką zieleń ?
ja mieszam zieleń leaf green i moss green z wiltona

Lut 21, 2012
320
0
0
Justee @ 12 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1451995Sierotka3m no kurcze właśnie musi być figurka..ale patrząc na te "wycinane" małpki to one są idealne..spróbuje klientkę "przekabacić" na taką wycinankę,bo ciężko zrobić idealnego georga..
JAM dziękuję za linki,duuużo mi to pomoże..jesteście kobiety niezastąpione!
anbetung.gif
Ja georga robiłam odpatrując z bajki zatrzymywałam filmik i robiłam tak wyszło

Załączniki

• Obraz_245.jpg
    Obraz_245.jpg
    245 KB · Wyświetleń: 0

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
goma @ 12 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452017Torty jak zwykle cudne
icon_smile.gif

czarnego nie dawaj bo wyjdzie brudna zieleń, wpadająca w khaki, do heinekena się nie nada.
zielony to mieszanka niebieskiego i żółtego więc jak masz jakiś intensywny niebieski, granatowy, to może tym tropem pójść...
a moze po prostu poczekac aż sie "przegryzie" tak jak z czerwonym?

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
Sierotka3m ooo
icon_mrgreen.gif
o takie coś właśnie mi chodziło..hmm..teraz tylko siąść i lepić!dziękuje
anbetung.gif
nie wiem jak Wy wyszukujecie takie rzeczy..ja u wujka google rzadko znajduje to co chce..macie chyba jakieś tajemne szyfry
icon_mrgreen.gif

czarnowodzianka fajny ten Twój george..oby mi też wyszedł podobny..coś nie lubię robić takich figurek..
baa.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy