index.php?act=findpost&pid=1452017Torty jak zwykle cudne
A ja mam pytanie: jakiego barwnika zielonego używacie zeby uzyskać ciemną zieleń?
Robie własnie tort dla męża kapsel Heinekena i mimo iż mam 3 odcienie zieleni żadna nie barwi na ciemną zielen.
Wkurzam sie bo daje dużo barwnika a efekt daleki do wymaganego. Zreszta ten sam problem mam z uzyskaniem np.koloru do Lisci róży.
Możecie polecić coś sprawdzonego ?
No i może macie jakiś patent (mieszanke kolorów) żeby przyciemnić taką własnie byle jaką zieleń ?
Myslalam zeby może dodać odrobinę czerni, ale nie wiem co z tego wyjdzie
czarnego nie dawaj bo wyjdzie brudna zieleń, wpadająca w khaki, do heinekena się nie nada.
zielony to mieszanka niebieskiego i żółtego więc jak masz jakiś intensywny niebieski, granatowy, to może tym tropem pójść...
a moze po prostu poczekac aż sie "przegryzie" tak jak z czerwonym?