Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
marioletta @ 16 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452781i jak myślicie ile wcześniej moge zrobić taką ozdobę ??

mam zamówienie w sierpniu ale będę w rozjazdach i boję się żeby mi lotu nie przesunęli ..
i tak sobie pomyślałam żeby zrobić dzidka 26-28 lipiec a z powrotem będę 9 sierpień to zostanie mi tylko biszkopt ii powleczenie
ew małe dodatki - tort na 11 sierpień

nawet przy przesuniętym locie zdążę,jakbym miała robić skrzydła to nie mam szans

jak myślicie dobry pomysł ??
ccrs.gif
Cmc poprawi wytrzymałość masy, w jakimś stopniu
gruebel_2.gif
można zrobić wcześniej 2-3 tygodnie, potem odpowiednio zabezpieczyć oby nie w folii (!!!) bo się zaparzy lub zapleśnieje . Najlepiej karton i woreczek pochłaniający wilgoć + suche miejsce bez zapachów. I w sumie jeszcze się mi nie przytrafiło by ktoś chciał kwiatki jeść
gruebel_2.gif
próbują i owszem ale by szamać to raczej im szkoda
icon_razz.gif
z tego co czytam w necie wiele osób zachowuje figurki na pamiątkę. (Kto by chciał wszamać dzidziusia????? ) Także z tym jedzeniem, to chyba tylko torty dla dzieci muszą być w 100% jadalne
icon_razz.gif
Skrzydełka są świetne
freu.gif
i szkoda że takie kruche ....
goma ta kołyska jest ekstra
icon_mrgreen.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Potrzebuje jakiegos pomysłu na tort z kotami dla dziewczynki 2 lata ,mogą być też jakieś tutki na figurki kotka, szukałam czegoś ala jak na złość nie mogę nic znależć .Zawsze co kilka głów to nie jedna
wink.gif

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
malutka25, JAM zrobię może jutro samoróbkę i następne podejście - grubsze, z cmc i mniej wystające..

no dzidka to raczej nikt nie zje
icon_smile.gif

u mnie młody wciagnął ostatnio różę miesięczną bo łaziło za nim coś słodkiego a nic w domu nie było :D
nic mu nie było i była super jak baranek wielkanocny :D
bo w końcu to cukier i żelatyna t plantu to tyle co kot napłakał ..

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
Marta12 @ 16 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452806Potrzebuje jakiegos pomysłu na tort z kotami dla dziewczynki 2 lata ,mogą być też jakieś tutki na figurki kotka, szukałam czegoś ala jak na złość nie mogę nic znależć .Zawsze co kilka głów to nie jedna
wink.gif
Marta12 kiedyś gdzies widziałam super torcik, w kształcie kłębka - kulka i wałeczki masy jako włóczka,
a na górze rozplaszczony kot ;) fajny był, poszukam może znajde

kiniaaa

Member
Maj 22, 2013
483
0
0
Dziewczyny i chłopaki
icon_mrgreen.gif
Podrzućcie jakieś pomysły na torcik z jajem na 25 rocznicę ślubu ( on mechanik, ona pielęgniarka - ale niekoniecznie musi być tematyczny). Tort na 50 osób, solenizanci są totalnie wyluzowani
biggrinflip.gif
biggrinflip.gif

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
dziewczyny, mam zrobić tort na chrzciny, co prawda pod koniec sierpnia, ale już o nim rozmyślam. Ma być na 60 osób i klientka nie chce tortu piętrowego, czy taki prostokątny tort 30x40 starczy dla 60 osób?
gruebel_2.gif
wiekszy prostokąt chyba nie wszedłby mi do lodówki.

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Hajastan @ 16 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452876dziewczyny, mam zrobić tort na chrzciny, co prawda pod koniec sierpnia, ale już o nim rozmyślam. Ma być na 60 osób i klientka nie chce tortu piętrowego, czy taki prostokątny tort 30x40 starczy dla 60 osób?
gruebel_2.gif
wiekszy prostokąt chyba nie wszedłby mi do lodówki.
A może coś wymyślić co składałoby się jakby z dwóch tortów połączonych ale nie piętrowych .Tylko nie wiem jeszcze co e136.gif

Załączniki

• e136.gif
    e136.gif
    4.5 KB · Wyświetleń: 0

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
no właśnie też mi się wydaje,ze trochę mały i tak myślę,żeby ją namówić na małe pięterko np. okrągłe 18 cm, a na nim dzidziuś
gruebel_2.gif

Sylwuś pisałam do ciebie na fc i nic nie odpisałaś
cvety.gif
w sprawie dzidziusiów
cry_1.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy