Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
marioletta chodziło o to że pani zamawiająca chciała tort na 20 osób i zmieściła się w kwocie 100zł no to musiałm kombinować, żeby nie był za ciężki więc użyłam tej śmietany do dekoracji (poszła mi zaledwie szklanka)
icon_smile.gif
a wyszło nawet fajnie .Nie wiem tylko czy im się spodobał bo odbierał mąż tej pani ,myslałam że może sms wyśle
gruebel_2.gif
a tu nic, a tam wystarczy że mi się podobał
fiesgrins.gif

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
asiulla1984 @ 22 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1454151oba kolory są wycięte zgodnie z wzorem, w otwory czerwonego wkładałam zółty, jakoś się udało

Vanilka no padłam z wrażenia !!!
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

układałaś na torcie, czy przenosiłaś ?

Marta12 wyszło fajnie ;) jak w realu zachowuje się ta śmietanka, bo czytałam gdzieś że nie podchodzi wodą, trzyma kształt, nie można jej "przebić" ??

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Trzyma dobrze tylko trzeba wyczuć moment żeby jej za bardzo nie ubić bo zaczyna się tak jakby rwać . Niestety nie wszystkim ona smakuje ,u mnie nie narzekają tylko co tam zostanie to zaraz mi wyjedzą z miski ,wczoraj np.zostały okrawki z biszkopta dodałam do tego trochę tej ubitej śmietany+galaretka w kostkę i deser był gotowy nie musiałam się wysilać
icon_mrgreen.gif
a drugi plus to że nic się nie dzieje z masą cukrową jeśli zrobimy z niej dekoracje (robiłam córce na 18-stkę przełozenie +smarowanie pod mase cukrową
lecker.gif
smakował wszystkim)

.

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Nasza kochana Jo_anno1 dzisiaj Twoje urodzinki są
cvety.gif
cvety.gif
cvety.gif
tak wię życze Ci wszystkiego dobrego ,szalonych pomysłów na torty i długiej kolejki klientów po Twoje wspaniałe torciki a przede wszystkim bardzo duzo ,duzo zdrówka
bussi.gif
dance.gif
ccbb.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
Marta12 @ 22 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1454276Trzyma dobrze tylko trzeba wyczuć moment żeby jej za bardzo nie ubić bo zaczyna się tak jakby rwać . Niestety nie wszystkim ona smakuje ,u mnie nie narzekają tylko co tam zostanie to zaraz mi wyjedzą z miski ,wczoraj np.zostały okrawki z biszkopta dodałam do tego trochę tej ubitej śmietany+galaretka w kostkę i deser był gotowy nie musiałam się wysilać
icon_mrgreen.gif
a drugi plus to że nic się nie dzieje z masą cukrową jeśli zrobimy z niej dekoracje (robiłam córce na 18-stkę przełozenie +smarowanie pod mase cukrową
lecker.gif
smakował wszystkim)

.
własnie miałam spytać o masę
bussi.gif
bussi.gif
bussi.gif

Jo_anno1
cvety.gif
cvety.gif
cvety.gif
cvety.gif
cvety.gif
najlepszego

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Jejku, dziękuję, dziękuję bardzo
bussi.gif

malutka25 @ 22 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1454372Joanno, wszystkiego najlepszego ciekawe czy dla siebie masz tort:>
Musiałam zadbać żeby przysłowie się sprawdzało: szewc bez butów chodzi
icon_mrgreen.gif

Zamiast tortu zrobiłam 4 ciasta.
Moje koleżanki z pracy zrobiły mi niespodziankę przysłaly kwiaty
icon_razz.gif
a moja córka zdała egzamin na prawo jazdy i to za pierwszym razem. To dopiero była niespodzianka
icon_lol.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy