Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
To jest cukier SILVER SPOON SUGAR ....widzisz ja gdy dodam wiecej cukru to masa robi sie krucha .....ciągle mam jakiś problem z masą wydaje mi sie ze to przez wilgotność powietrza ...Dziekuje dziewczyny za tutki fajnie że mozna tu na was liczyć
icon_smile.gif

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
Judyta050 @ 8 Aug 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1459367ludki w dalszym ciagu nie schły a cukru pudru użyłam specjalnego do fondantu kolejnym razem tylko do kwiatków:) musiałam zrobić nową masę i jakoś to wyszło co zobaczycie na załączonym obrazku ...zadowolona nie jestem ale tak jak mówi Sierotka3m muszę ćwiczyć i ćwiczyć:) Marioletta już sie nie moge doczekać twojego tortu weselnego;)
to nie mój tylko malwinki
rofl.gif

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
To i tak jestem bardzo go ciekawa:p ahhhh nie moge ogarnąć tego komunikatora ani grubej czcionki ani nic nie moge zmienić ... własnie piekę biszkopt na tort weselny lecz nie będe mogła sie za bardzo wykazać bo to jednopoziomowy tort. Lecz jak jutro nie przyjdą barwniki to sie
baa.gif

7manka777

Member
Lut 6, 2013
66
0
0
dziewczyny pomóżcie !
icon_smile.gif
potrzebuję sprawdzony przepis na masą czekoladową z góry przepraszam za zapytanie w tym wątku ale wiem, że tu napewno uzyskam super odpowiedź od profesjonalistek
icon_smile.gif
) z góry dziekuję bardzo!

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
ja niestety wam nie pomoge i sama potrzebuje pomocy ....otóz potrzebuje ozdobic tort z masy cukrowej śnieżnobiałym kremem co myslicie o bezowym? i czy macie sprawdzony przepis? szukałam, szukałam ale nic nie znalazłam .

Ostatnią edycję dokonał moderator:

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Kiniaa zależy do czego potrzebujesz jak do kwiatów czy figurek to można dodać Gliceryne , czytam akurat jej cudownych właściwościach (kiedyś próbowałam ale bez przekonania) Miałam zbyt małe doświadczenie z masą samoróbką i nie bardzo widziałam różnicę
icon_razz.gif
teraz do kwiatów czy figurek wiem że pomaga, widziałam w necie takie proporcje- CYTAT2,5ml na 0,5 kg masy cukrowej. Nie wysycha aż tak szybko , pozostaje elastyczna.
czytam dalej
icon_smile.gif

7manka777 Krem czekoladowy na bitej śmietanie https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=9237 wersja biała i z nutellą

Judyta050 Tradycyjny buttecream wystarczy? Beza włoska fajnie wygląda
icon_smile.gif
tylko nie wiem jak się zachowa bez pieczenia
gruebel_2.gif

Przepis na beze włoską w sumie jest jeden ewentualnie zmienia się smak ...

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
A ja myślałam, że chodzi o ten maślano-bezowy. Jest on lekko kremowy, ale to zależy od koloru masła. Judyta050, jakbyś spróbowała z Plantą czy innym białym tłuszczem, z pewnością byłby śnieżnobiały.
W kwestii edycji tekstu - na górze masz taki paseczek. Zaznaczasz tekst, który chcesz zmienić (pogrubić, podkreślić, czy kursywę zastosować) i wtedy klikasz na odpowiedni guziczek.

7manka777 chciałam pisać o ganache, ale to co JAM podała, to właśnie ganache. Możesz też dać rozpuszczoną czekolodę, ubić ją lekko z mascarpone i dodać bitą śmietanę. Albo krem lekki ale zwarty LeNinki w wersji z czekoladą gorzką lub mleczną.

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
Sierotka3m własnie tak robie i tutaj automatycznie sie nie pogrubia zobaczymy co jak wysle wiadomosc....jednak użyłam lukru bo juz miałam mało czasu a moja córcia dawała mi dzisiaj w kość....ostatnio wszystko pod górkę chyba za bardzo mi zależy nie powinnam sie wogóle przejmować
icon_smile.gif

Załączniki

• DSCN4972.JPG
    DSCN4972.JPG
    800.5 KB · Wyświetleń: 0

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

olala

Member
Lut 19, 2013
76
0
0
Asiulla ściskam mocno kciuki już dziś
daumen.gif
daumen.gif
daumen.gif
. Choć troszke czasu już upłynęło to nadal pamietam te emocje
icon_razz.gif

Judyta050 torcik bardzo ładny.I Ty się wcale nie przejmuj,choć wiem,ze to łatwo mówic. A z dziećmi to już tak jest,zwłaszcza przy takiej pogodzie.Mój brzdąc tak marudził na spacerze że wkońcu poczul jak smakuje chodnik i skończyło się rozbitym kolanem,nosem i guzem wielkim na czole. dobrze że zębów nie wybił
icon_neutral.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
olala @ 9 Aug 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1459791Judyta050 torcik bardzo ładny.I Ty się wcale nie przejmuj,choć wiem,ze to łatwo mówic. A z dziećmi to już tak jest,zwłaszcza przy takiej pogodzie.Mój brzdąc tak marudził na spacerze że wkońcu poczul jak smakuje chodnik i skończyło się rozbitym kolanem,nosem i guzem wielkim na czole. dobrze że zębów nie wybił
icon_neutral.gif
taki to ma szczeście bo mu drugie wyrosną , a mnie sie dziś caaaaaaaaałe auto posypało
cry_1.gif
cukrowe na szczecie
icon_razz.gif
ale jednak..... 4 dni pracy..... bo zapomniałam że młody już sięga do stołu!!!!!

7manka777

Member
Lut 6, 2013
66
0
0
i czekoladowy
icon_smile.gif
dziękuję za wszystkie podpowiedzi zrobiłam tak : masło z cukrem utarłam dodałam rozpuszczoną czekoladę gorzką i na koniec ubitą śmietanę kremówką pycha i taki delikatny a różę są cukrowe w rzeczywistości o wile piękniej się prezentował :/

Załączniki

• zaaaaaaaaaaaaaaaa.JPG
    zaaaaaaaaaaaaaaaa.JPG
    210.7 KB · Wyświetleń: 0
  • zahgjhmkjjjjjjjjjjjjjjjjjj.JPG
    zahgjhmkjjjjjjjjjjjjjjjjjj.JPG
    269.5 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy