Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Lut 21, 2012
320
0
0
Asiulla Najlepszego na nowej drodze zycia, szczęścia i duzo miłości
A to moje torty na dzis i jutro

Załączniki

• buty.jpg
    buty.jpg
    88.5 KB · Wyświetleń: 0
  • ksiazka.jpg
    ksiazka.jpg
    73.9 KB · Wyświetleń: 0
  • peppa.jpg
    peppa.jpg
    113.9 KB · Wyświetleń: 0
  • trolejbus.jpg
    trolejbus.jpg
    90.9 KB · Wyświetleń: 0

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
łłłoooo matko ile kochana czasu ci zajeły te wszystkie torciki? są superowe ;) ja jak mam 2 torty w jeden dzien zrobic to sieje panike że nie zdąże i przewaznie siedze nad nimi do pózna w nocy:)

Lut 21, 2012
320
0
0
Judyta050 @ 10 Aug 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1460044łłłoooo matko ile kochana czasu ci zajeły te wszystkie torciki? są superowe ;) ja jak mam 2 torty w jeden dzien zrobic to sieje panike że nie zdąże i przewaznie siedze nad nimi do pózna w nocy:)
u mnie też nocki wchodzą w grę, tak to jest dzieci praca i moje kochane torciki
icon_smile.gif

wczoraj a raczej dzisiaj o 4 prawie spac i osma pobudka...

Sylwia1978

Member
Maj 13, 2011
151
0
0
asiulla1984 @ 9 Aug 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1459788już prawie wszystko ogarnęłam... prawie hehe
trzymajcie jutro za mnie kciuki
icon_smile.gif
Asiulla Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia...Udanego weselicha no i czekamy na fotki tortu

JAM @ 10 Aug 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1459937Ech piękne torciki, to ja przy was dziś tak skromnie.... Dla mężusia urodzinowy...
Miałbyć tort auto ale nie porwałam się na większą skale ciężko z szybami było i czasu za mało
icon_razz.gif
musiałby rok schnąć ... a ten złomek dwa razy w koszu lądował , i dwa razy zlepiałam jego resztki na nowo, więc za 3 razem wygląda już tak
icon_sad.gif
Przepraszam za tę profanacje i życzę udanego weekendu ... Asiulla
bussi.gif

Lut 21, 2012
320
0
0

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Kochane widzę ze sobota bardzo pracowicie spędzona ,i nową kolezankę mamy witaj megana
wink.gif

ta muszlę dodałam na fb na takim zdjęciu po rostu wycięłam kształ muszli dwie razem złączone porolowałam trochę potem złożyłam i suszyłam na steropianowej kulce gdy lekko przeschła uformowałam i włożyłam kawałki ręcznika papierowwego,a boki to po prostu paski masy z jednej strony wycięte prosto a z drugiej fala kleiłam na klej zrobiony z cmc ,bałam się żeby nie poodpadało.

AgAtA0418

Member
Lip 30, 2013
4
0
0
Judyta050 @ 9 Aug 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1459625ja niestety wam nie pomoge i sama potrzebuje pomocy ....otóz potrzebuje ozdobic tort z masy cukrowej śnieżnobiałym kremem co myslicie o bezowym? i czy macie sprawdzony przepis? szukałam, szukałam ale nic nie znalazłam .
Biały krem wychodzi z połączenia mascarpone i masła (na 100 g utartego na puch masła dodaję 250 g mascarpone - cukier puder do smaku).

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
Dziewczyny z regóły moje figurki staram sie wykonywać tylko i wyłącznie z masy lecz czasem figurka potrzebuje wypełnienia:) jakich materiałów używacie do tego celu?

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
AgAtA0418 @ 11 Aug 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1460063Biały krem wychodzi z połączenia mascarpone i masła (na 100 g utartego na puch masła dodaję 250 g mascarpone - cukier puder do smaku).
ten krem jest z serkiem więc wydaje mi się że na masę cukrową się nie nadaje bo ją rozpuści ja bym dała plantę bo jest bielutka +cukier puder.Co do figurek to różnie dziewczyny pisały dają wafelki lub robią masę z ryżu preparowanego i pianek ja bym się jeszcze zastanawiała nad kuleczkami ze steropianu ,oczywiście jeśli dekoracja ma byc niejadalna .

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Marta12 @ 11 Aug 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1460070ten krem jest z serkiem więc wydaje mi się że na masę cukrową się nie nadaje bo ją rozpuści ja bym dała plantę bo jest bielutka +cukier puder.Co do figurek to różnie dziewczyny pisały dają wafelki lub robią masę z ryżu preparowanego i pianek ja bym się jeszcze zastanawiała nad kuleczkami ze steropianu ,oczywiście jeśli dekoracja ma byc niejadalna .
moje zdanie na ren temat od dawna nie ulega zmianie. jestem zdecydowaną przeciwniczką niejadalnych dekoracji. To co znajduje się w torcie i na torcie jak dla mnie musi być jadalne Jeżeli dekoracja jest nie jadalna to po co w ogóle się "produkować; można od razu plastikowa postawić i z głowy będzie.

Do srodka w zależności od potrzeb a przede wszystkim wielkości dekoracji daję: ryż preparowany z piankami, wafle tortowe, chrupki kukurydziane, ciastka biszkoptowe- podłużne lub okrągłe. Możliwości jest mnóstwo wystarczy rozejrzeć się wokół.

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Są osoby które takie dekoracje zostawiają sobie na pamiątkę i to od razu mówią ,więc jest to uzgadniane z czego jest figurka robiona , zresztą jak oglądamy niektóre tutki jak coś zrobić to tam uzywają takich kuleczek.No ale każdy robi według własnego zdania.

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
JAM nie bądź taka skromna..dobrze wiesz,że takiego auta nikt z nas jeszcze nie zrobił..bynajmniej do tej pory się nikt na taki pomysł nie wpadł..rewelacyjne to auto-może napisz kilka słów jak zabrać się za takie cacko??normalnie
eek2.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Dziewczyny piękne torciki
freu.gif
freu.gif

baa.gif
baa.gif
baa.gif
baa.gif
jak ja wam zazdroszczę okazji do tortowania , ja przeżywam kryzys "wiary"....
smutny.gif

Dziekuje Wam za miłe słowa
bussi.gif

Za tydzień chrzcinowy ,może mi przejdzie kryzys do tego czasu
zahnlos.gif

Ciekawe co u Asiulla
icon_mrgreen.gif

Justee samochód to kolejna moja klęska sklejany lukrem w całość po wielu przejściach i w sumie będzie z 20 godzin pracy nad nim.
Nie pytajcie jak go robiłam.... bo sama się dziwie ze go skończyłam. każdy element był osobno wycinany i formowany... tak sechł, potem sklejałam docinałam szlifowałam (serio) by dopasować i jak już zostało wstawić drzwi........
....................poszłam na chwile do dzieci coś się pokręciłam po domu a kiedy wróciłam młody ciamał kółeczko
cry_1.gif
ale o tym już pisałam wcześniej.
Żałuje tylko że zrobiłam tę podstawę niebieską, teraz widzę jak paskudnie to wygląda (na zdjęciach).

Ostatnią edycję dokonał moderator:

fabia1

Member
Maj 20, 2009
99
0
0
JAM autko cudne
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
masz talent

Marta12 torcik na chrzest rewelacja
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

A tu moje ostatnie z soboty
DSC00072.JPG
DSC00081.JPG

Załączniki

• DSC00072.JPG
    DSC00072.JPG
    293.5 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC00081.JPG
    DSC00081.JPG
    112.6 KB · Wyświetleń: 0

kiniaaa

Member
Maj 22, 2013
483
0
0
Wklejam Wam mój weekendowy ale jestem strasznie nim zawiedziona, nie dość że mi pływało wszystko i nawet wiatrak nie pomagał to jeszcze na następny dzień rano otwieram lodówkę i okazało się że nie chodzi!!! mąż przez przypadek wyłączył
cry_1.gif

Załączniki

• tort.jpg
    tort.jpg
    53.2 KB · Wyświetleń: 0

Beata_1988

Member
Sie 6, 2013
3
0
0
Dziewczynki potrzebuję inspiracji do zrobienia tortu na wieczór panieński dla mojej przyjaciółki... Może któraś z Was robiła już cos takiego i doradzi mi jak zrobić jadalna figurkę męskiego narządu:) taką żeby można było postawić ją na tort:) z góry dziękuję za pomoc.
Wasze torty są przepiękne, zazdroszczę talentu...

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy