czarnowodzianka
Member
- Lut 21, 2012
- 320
- 0
- 0
Judyta050 @ 10 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1460044łłłoooo matko ile kochana czasu ci zajeły te wszystkie torciki? są superoweja jak mam 2 torty w jeden dzien zrobic to sieje panike że nie zdąże i przewaznie siedze nad nimi do pózna w nocy
u mnie też nocki wchodzą w grę, tak to jest dzieci praca i moje kochane torciki![]()
wczoraj a raczej dzisiaj o 4 prawie spac i osma pobudka...
asiulla1984 @ 9 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1459788już prawie wszystko ogarnęłam... prawie hehe
trzymajcie jutro za mnie kciuki
Asiulla Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia...Udanego weselicha no i czekamy na fotki tortu
JAM @ 10 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1459937Ech piękne torciki, to ja przy was dziś tak skromnie.... Dla mężusia urodzinowy...
Miałbyć tort auto ale nie porwałam się na większą skale ciężko z szybami było i czasu za małomusiałby rok schnąć ... a ten złomek dwa razy w koszu lądował , i dwa razy zlepiałam jego resztki na nowo, więc za 3 razem wygląda już tak
Przepraszam za tę profanacje i życzę udanego weekendu ... Asiulla![]()
Autko rewelka![]()
Marta12 @ 10 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1459932To mój pierwszy taki tort ogólnie jestem zadowolona chociaż nie obyło się bez kłopotów ,niby chłodniej a z masą mi się żle wspópracowało ,musiałam boki zamaskować bo w niektórych miejscach masa mi się porozrywała![]()
Pokaż załącznik 84819cudowny torcik, jak zrobiłas te boki i muszlę? jak umocowałas?
Judyta050 @ 9 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1459625ja niestety wam nie pomoge i sama potrzebuje pomocy ....otóz potrzebuje ozdobic tort z masy cukrowej śnieżnobiałym kremem co myslicie o bezowym? i czy macie sprawdzony przepis? szukałam, szukałam ale nic nie znalazłam .Biały krem wychodzi z połączenia mascarpone i masła (na 100 g utartego na puch masła dodaję 250 g mascarpone - cukier puder do smaku).
AgAtA0418 @ 11 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1460063Biały krem wychodzi z połączenia mascarpone i masła (na 100 g utartego na puch masła dodaję 250 g mascarpone - cukier puder do smaku).Dzieki Agato napewno wypróbuje![]()
AgAtA0418 @ 11 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1460063Biały krem wychodzi z połączenia mascarpone i masła (na 100 g utartego na puch masła dodaję 250 g mascarpone - cukier puder do smaku).ten krem jest z serkiem więc wydaje mi się że na masę cukrową się nie nadaje bo ją rozpuści ja bym dała plantę bo jest bielutka +cukier puder.Co do figurek to różnie dziewczyny pisały dają wafelki lub robią masę z ryżu preparowanego i pianek ja bym się jeszcze zastanawiała nad kuleczkami ze steropianu ,oczywiście jeśli dekoracja ma byc niejadalna .
Marta12 @ 11 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1460070ten krem jest z serkiem więc wydaje mi się że na masę cukrową się nie nadaje bo ją rozpuści ja bym dała plantę bo jest bielutka +cukier puder.Co do figurek to różnie dziewczyny pisały dają wafelki lub robią masę z ryżu preparowanego i pianek ja bym się jeszcze zastanawiała nad kuleczkami ze steropianu ,oczywiście jeśli dekoracja ma byc niejadalna .moje zdanie na ren temat od dawna nie ulega zmianie. jestem zdecydowaną przeciwniczką niejadalnych dekoracji. To co znajduje się w torcie i na torcie jak dla mnie musi być jadalne Jeżeli dekoracja jest nie jadalna to po co w ogóle się "produkować; można od razu plastikowa postawić i z głowy będzie.
Do srodka w zależności od potrzeb a przede wszystkim wielkości dekoracji daję: ryż preparowany z piankami, wafle tortowe, chrupki kukurydziane, ciastka biszkoptowe- podłużne lub okrągłe. Możliwości jest mnóstwo wystarczy rozejrzeć się wokół.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.