Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
JAM, super
daumen.gif
daumen.gif
daumen.gif

Busia

Member
Cze 3, 2012
81
0
0
Oj same cuda tu, piękne torty, cudowne kwiaty... tylko patrzeć i zazdrościć
icon_smile.gif

Ja wczoraj robiłam ciasto Rafaello na herbatnikach, choć za masą budyniową nie przepadam to wyszło bardzo dobre ;)
z nudów postanowiłam je udekorować specjalnie dla moich córeczek
icon_smile.gif

wiele niedociągnięć ale było to robione na szybkiego póki dziewczynek w domu nie było... najbardziej razi mnie w oczy to że herbatniki tak krzywo odstają, ale nie chciałam dawać grubszej warstwy masy na wierzch
ale nie przejmuję się tym bo to dla nas, dziewczynki bardzo zadowolone i to najważniejsze
icon_smile.gif

rastafa

Member
Lis 4, 2012
92
0
0
Jam te kwiaty to żywe, nie ma bata, muszą być żywe, toz to dzieło sztuki i najlepsi cukiernicy nie potrafią takich zrobić, ja sie muszę do Ciebie uśmiechnąć, ale to juz na priv :D
Reszta torcikow tez cudna

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

elapawelec

Member
Lip 6, 2013
22
0
0
Od jakiegoś czasu podczytuję na forum, bo jakoś nakręciłam tortowo. To mój drugi tort na ślub. Miałam z nim okropne problemy, bo krem mi się warzył, masa cukrowa wysychała i wyglądała jak skóra na żółwiu, zielony barwnik przy różach nie zasechł dobrze i malował, więc musiałam w ostatniej chwili zrezygnować z tych róż. Zużyłam na niego 50 jajek, 12 czekolad 5 maseł i 2 litry śmietany, 2 kilo wiśni, o,5 kilograma jagód, masę cukru i 2 dni pracy.
Po tygodniu trochę odpoczęłam i przedstawiam mój tort, ale chyba rzucę ten biznes.

Załączniki

• tort_z_koroka.jpg
    tort_z_koroka.jpg
    1.4 MB · Wyświetleń: 0

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
Dziewczyny jak zwykle same dzieła i arcydzieła :D u mnie na razie posucha, nie mam co robić...
icon_sad.gif

elapawelec nie załamuj się, każdemu się trafi w końcu taki tort gdzie nic nie idzie... a jeśli po zaledwie 2 dniach i pomimo trudności jest TAKI efekt.. no to tylko pozazdrościć
icon_smile.gif

estka
ja nei robiłam lalki ale tułów też bym jej posmarowała masą maślaną (zakładam ze jest owinięty jakąś folią)

JAM
ty bestio niesamowitości tworząca - do czego tam używałaś żyłkę?

faraula

Member
Wrz 16, 2008
180
0
0
Busia, sliczne
Kasia, piekny tort , widze moda na filly. Tecza stojaca i mi sie marzy, na babeczkach na pewno wyprobuje,
Ela jesli meczy, go lepiej wyluzowac lub rzucilas sie na glebokie wody za wczesnie... tort wyglada pokaznie

zahir2006

Member
Sie 24, 2010
99
0
0
Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było ale cały czas śledzę Wasze dokonania, jesteście świetne
icon_smile.gif
miałam okazję upieć torcik na chrzciny mojej córeczki i chałam go pokazać bo właśnie dzieki temu forum potrafię zrobić tort obłożony masą cukrową
wink.gif

Załączniki

• mi_1.JPG
    mi_1.JPG
    112.3 KB · Wyświetleń: 0

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
Zahir bardzo ładny torcik
Asiulla jestem pod wrażeniem twoje torty są takie 'czyste' naprawde zrobiłaś te wszytskie torty przez 2 dni? jak tam to kłaniam sie nisko
anbetung.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy