pychotka12 @ 5 Mar 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1508981witam
jestem tu nowa ale potrzebuję waszej pomocy
muszę zrobić tort lalki barbi na podeście jak mam ją przymocować. pomóżcie.
z góry dziękujęTu poszukaj https://www.google.pl/#q=barbie+cake+tutorial Powodzenia!!!!
sionia @ 5 Mar 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1508998Tu poszukaj https://www.google.pl/#q=barbie+cake+tutorial Powodzenia!!!!wielkie dzięki
fajna stronka , ale mi bardziej chodzi o techniczną stronę
potrzebuję połączyć lalkę z okrągłym tortem(podestem)
nie wiem czy tylko postawić jedno na drugim czy czymś wzmocnić np. patyczkami
pychotka12 @ 5 Mar 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1509073wielkie dzięki
fajna stronka , ale mi bardziej chodzi o techniczną stronę
potrzebuję połączyć lalkę z okrągłym tortem(podestem)
nie wiem czy tylko postawić jedno na drugim czy czymś wzmocnić np. patyczkamipychotka12, jesli dobrze rozumiem, to tort lalka ma stać na okragłym torcie, tak jakby to był tort piętrowy?
To zależy, jaka ta lalka będzie ciężka, można ją postawić na odpowiednio dociętej podkładce a w dolny tort wbić kilka patyczków do szaszłyków, tak jak się to robi przy tortach piętrowych. Wtedy patyczki docięte na wysokość dolnego tortu będą wsparciem dla tortu lalki. Dodatkowo miejsce gdzie oba torty się łączą, należy posmarować masą maślaną, żeby lalka się nie przemieszczała.
pychotka12 @ 8 Mar 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1509602witam
jak przechowujecie torty z bitą śmietaną obłożone masą cukrową.
w lodówce to nie bardzo, a znowu po za nią boję się żeby bita śmietana się nie popsuła.
jak robię torty w piątek , w sobotę odbiór na niedzielę, to boję się żeby nic się nie stało.
jak wy przechowujecie torty
podpowiedżcie coś
dzięki.
Pychotka, tort z masą cukrowa należy przechowywać w lodówce, tak jak każdy![]()
kajastama @ 9 Mar 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1509679...
Bumelka a Twój wózeczek śliczny niesamowity pomysł, czy to wafel czy sam lukier?Sam lukier. Części wozkabyły wyciete w poniedziałek, aby mogły wyschnąć.W piątek malowane i sklejane.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.