pychotka12
Member
- Mar 4, 2014
- 395
- 0
- 0
anmatorka @ 21 Nov 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1550291Koleżanki Tortomaniaczki, wiecie może, czy galaretka rozpuszcza masę cukrową? Czy robiąc tort typu wanna, basen, garnek powinnam przed wylaniem galaretki posmarować masę cukrową tłuszczem?Robiłam swego czasu tort basen. Zalałam go galaretką zrobioną z mniejszej ilości wody niż podano w przepisie . Masę cukrową posmarowałam Plantą i nic się nie rozpuściło![]()
Anani @ 25 Nov 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1550912Dziewczyny! czy któraś z was używa do tynkowania ganache? jeśli tak to mogę prosić o sprawdzony przepis?
Na bazie granache robię krem, którym przekładam blaty biszkoptowe. Kiedyś tym kremem tynkowałam, ale rozpuszczała mi się masa cukrowa. Nie wiem, czy to kwestia śmietany w kremie, czy może złych proporcji - 3 czekolady po 100 gram na 1 litr śmietany. Pozdrawiam![]()
bumelka @ 24 Nov 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1550833Wszystkie torciki super. Szczególnie podoba mi się garnek. Brawo![]()
![]()
![]()
Ja tylko dwa.Dziękuję Bumelko za uznanie. Pochwała od Ciebie wiele dla mnie znaczy. Jesteś moją Mistrzynią![]()
Anani @ 25 Nov 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1550912Dziewczyny! czy któraś z was używa do tynkowania ganache? jeśli tak to mogę prosić o sprawdzony przepis?
Bywa,że tynkuję ganach Proporcja wagowa :2 części czekolady gorzkiej i 1 część kremówki. Nigdy masa mi się nie rozpuściła na takim tynku a kanty lepiej się trzymają.
anmatorka bardzo Ci dziękuję. Nigdy nie myślałam, że mogę być dla kogoś wzorem. Dziękuję za uznanie![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.