Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

pychotka12

Member
Mar 4, 2014
395
0
0
Spróbuję wstawić jeszcze coś mam nadzieję ,że teraz będzie ok
Monster High podobne , ale dwa dwóch różnych solenizantek.
 

Załączniki

  • zdjęcie_1.JPG
    zdjęcie_1.JPG
    116 KB · Wyświetleń: 0
  • zdjęcie_2.JPG
    zdjęcie_2.JPG
    128.7 KB · Wyświetleń: 0

pychotka12

Member
Mar 4, 2014
395
0
0
I jeszcze jeden lalka Monster High.
 

Załączniki

  • zdjęcie_3.JPG
    zdjęcie_3.JPG
    145.1 KB · Wyświetleń: 0
  • zdjęcie_4.JPG
    zdjęcie_4.JPG
    145.4 KB · Wyświetleń: 0
  • zdjęcie_5.JPG
    zdjęcie_5.JPG
    137.3 KB · Wyświetleń: 0

anmatorka

Member
Sie 13, 2013
137
0
0
Koleżanki Tortomaniaczki, wiecie może, czy galaretka rozpuszcza masę cukrową? Czy robiąc tort typu wanna, basen, garnek powinnam przed wylaniem galaretki posmarować masę cukrową tłuszczem?
 

Anani

Member
Sie 1, 2013
16
0
0
anmatorka @ 21 Nov 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1550291Koleżanki Tortomaniaczki, wiecie może, czy galaretka rozpuszcza masę cukrową? Czy robiąc tort typu wanna, basen, garnek powinnam przed wylaniem galaretki posmarować masę cukrową tłuszczem?
Robiłam swego czasu tort basen. Zalałam go galaretką zrobioną z mniejszej ilości wody niż podano w przepisie . Masę cukrową posmarowałam Plantą i nic się nie rozpuściło
icon_smile.gif
 

mona631

Member
Lis 2, 2014
22
0
0
łał!!! dziewczyny cudne torciki takie dopracowane.. pychotka12 Twoje angry birds wymiatają! Są świetne.. anmatorka garnek pierwsza klasa
icon_smile.gif
a to moje
 

Załączniki

  • CAM00805.jpg
    CAM00805.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 0
  • CAM00811.jpg
    CAM00811.jpg
    2.1 MB · Wyświetleń: 0

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Wszystkie torciki super. Szczególnie podoba mi się garnek. Brawo
icon_exclaim.gif
icon_exclaim.gif
icon_exclaim.gif

Ja tylko dwa.
P10602171111.jpg P1060222111100000.jpg
 

Załączniki

  • P10602171111.jpg
    P10602171111.jpg
    107.2 KB · Wyświetleń: 0
  • P1060222111100000.jpg
    P1060222111100000.jpg
    88.2 KB · Wyświetleń: 0

anmatorka

Member
Sie 13, 2013
137
0
0
Anani @ 25 Nov 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1550912Dziewczyny! czy któraś z was używa do tynkowania ganache? jeśli tak to mogę prosić o sprawdzony przepis?
icon_smile.gif
Na bazie granache robię krem, którym przekładam blaty biszkoptowe. Kiedyś tym kremem tynkowałam, ale rozpuszczała mi się masa cukrowa. Nie wiem, czy to kwestia śmietany w kremie, czy może złych proporcji - 3 czekolady po 100 gram na 1 litr śmietany. Pozdrawiam
icon_biggrin.gif
 

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Anani @ 25 Nov 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1550912Dziewczyny! czy któraś z was używa do tynkowania ganache? jeśli tak to mogę prosić o sprawdzony przepis?
icon_smile.gif
Bywa,że tynkuję ganach Proporcja wagowa :2 części czekolady gorzkiej i 1 część kremówki. Nigdy masa mi się nie rozpuściła na takim tynku a kanty lepiej się trzymają.
anmatorka bardzo Ci dziękuję. Nigdy nie myślałam, że mogę być dla kogoś wzorem. Dziękuję za uznanie
bussi.gif
 

Anani

Member
Sie 1, 2013
16
0
0
Dziękuję za odpowiedź
icon_smile.gif
Bumelko czyli rozumiem, że na 200 g czekolady dajesz 100 g kremówki? Czy możesz napisać na jaką srednicę tortu wystarcza ta podstawowa proporcja? I jeszcze jedno czy przez biała masę cukrową nie przebija ciemny kolor tynku?
 

batoja

Member
Lis 28, 2014
115
0
0
Witam wszystkich,
Jestem nowa na tym forum i mimo przeczytania wielu wątków nie mogę jakoś znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
Niedawno rozpoczęłam przygodę z tortami pokrywanymi masą cukrową i stale pojawia się u mnie ten sam problem.
Masa odchodzi od boków tortu brzydko "obwisa". Przez to tort zamiast przypominać kształtną bryłę wygląda jakby miał zemdleć.
Proszę o jakies podpowiedzi. Na pewno wiele z was jest już doświadczonymi w tej dziedzinie. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
 

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Jak zwykle dawno mnie nie było, ale podczytuję Was regularnie i podziwiam piękności tortowe.
Nie pamiętam co już było więc za ewentualne powtórki przepraszam.

P1190106.JPG

P1190126.JPG

P1190269.JPG

P1190153.JPG


 

Załączniki

  • P1190106.JPG
    P1190106.JPG
    107.2 KB · Wyświetleń: 0
  • P1190126.JPG
    P1190126.JPG
    99.1 KB · Wyświetleń: 0
  • P1190269.JPG
    P1190269.JPG
    104.1 KB · Wyświetleń: 0
  • P1190153.JPG
    P1190153.JPG
    95.5 KB · Wyświetleń: 0

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
P1190315.JPG

P1190380.JPG

P1190416.JPG

P1190447.JPG

P1190466.JPG
 

Załączniki

  • P1190315.JPG
    P1190315.JPG
    77.9 KB · Wyświetleń: 0
  • P1190380.JPG
    P1190380.JPG
    122.4 KB · Wyświetleń: 0
  • P1190416.JPG
    P1190416.JPG
    86.6 KB · Wyświetleń: 0
  • P1190447.JPG
    P1190447.JPG
    82.7 KB · Wyświetleń: 0
  • P1190466.JPG
    P1190466.JPG
    77.5 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy