Judyta050 @ 4 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1551966...
Czy któraś z was używała ganach z białej czekolady jako tynk?? czy nie rozpuszcza masy cukrowej? jeżeli tak to w jakich proporcjach?Ja robiłam. Proporcje to 300 g czekolady na 100 g kremówki. Masy nie rozpuszcza. Raz mi nie wyszedł z czekolady z Biedronki. Ciągnął się jak guma i nie zastygał
bumelka @ 5 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1552061Ja robiłam. Proporcje to 300 g czekolady na 100 g kremówki. Masy nie rozpuszcza. Raz mi nie wyszedł z czekolady z Biedronki. Ciągnął się jak guma i nie zastygała nie wystarczy 200g czekolady na 250ml kremówki? tak robiłam ciemne ganach i było mocno gęste![]()
Judyta050 @ 5 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1552122a nie wystarczy 200g czekolady na 250ml kremówki? tak robiłam ciemne ganach i było mocno gęste
Nie wystarczy. Biała czekolada jest pozbawiona kakao i zawsze połączenie ze śmietaną będzie zbyt rzadkie. Podany przez Ciebie przykład dla ciemnej czekolady to zbyt rzadki ganach do otynkowania tortu ale do przełożenia na pewno super. Proporcja zazwyczaj podawana to 200 czekolady gorzkiej na 100 kremówki
Judyta050 @ 4 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1551907Pychotka 12, może taki królik ci sie przyda
dziękuje,to ja prosiłam o królikajak myślicie,z czego jest zrobiona ta głowa?bo na pewno nie jest cała z masy,czy pomoże tutaj masa z ryżu preparowanego?postanowiłam zrobić podobny torcik,bo brak weny na cokolwiek innego..
Justee @ 10 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1552673dziękuje,to ja prosiłam o królikajak myślicie,z czego jest zrobiona ta głowa?bo na pewno nie jest cała z masy,czy pomoże tutaj masa z ryżu preparowanego?postanowiłam zrobić podobny torcik,bo brak weny na cokolwiek innego..
Ja zrobiłabym właśnie z ryżu.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.