pychotka12
Member
- Mar 4, 2014
- 395
- 0
- 0
I jeszcze Elsa z krainy lodu. I Myszka Minnie dla mojej córci .
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator:
pychotka12 @ 17 Apr 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1572339Ślicznie Ci wyszły, powiem szczerze stawiałam na formę.
Znalazłam tati ostatnio filmik może kiedyś komuś się przyda, pokazane jest jak zrobić właśnie twarz.
https://www.youtube.com/watch?v=2BwrwBfYOmAale ta elza ma zeza... masakra
Łopatka @ 27 Apr 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1573172(...)
Mam pytanie, zastanawiam się nad zakupem szczypiec dekoratorskich i nie wiem które robią ładniejszy wzorek, te gładkie czy ząbkowane, no i lepsze są takie o szerokości 19mm, czy 12mm?Mam i takie i takie. Mnie chyba bardziej odpowiadają gładkie i te szersze (wychodzi bardziej wyrazisty wzór). Na szczypcach są gumowe ograniczniki, którymi reguluje się rozstaw i tym samym zasięg szczypanki. Moja metoda na szczypanki: Przed robieniem wzorów chwytam dwoma palcami masę przy narożniku i lekko naciągam. Ten zapas pozwala zostawić ładny odcisk i nie przedziurawić powłoki. I warto zrobić to po nałożeniu masy. Jak masa podeschnie to będzie pękać, dziurawić się.
Tutaj fragment ostatnio szczypanego szerokimi szczypcami ząbkowanymi (mam metalowe). Ledwie dwa ząbki widać... Nie mam innego zdjęcia.
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.