Siedmiokropka
Member
- Sty 9, 2008
- 5,224
- 1
- 0
Bo nawet najlepsza instrukcja w książce to nic, w porównaniu z doświadczeniem
a jeśli ktoś sam na własnej skórze spróbował i udzieli praktycznych porad, to jest to bezcenne

ulinqa @ 4 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1086300Waszkamaszka czekam na Twojego zółwiaJa też okładam lukrem w ten sam dzień co przekładam torty... zazwyczaj po ok pół godzinie odstępu... na 9tego mam tort z autkiem, na 12 tort z motywem hanny monatny, na 20tego zamek a na 26 pszczółki... muszę sobie wszystko poukładać w głowie, bo można zwariować...
uuu pracowity miesiąc masz) powodzenia!
ja też nie narzekam, na 12 mam dwa torty : "coś dla chłopczyka" - więc pewnie moje pierwsze autko będzie![]()
, a na wieczór dla siebie (mój pierwszy - zrobię sobe w końcu elegancki - a co w końcu mi też się należy ), na 19 wspólny z koleżanką (i tu przydałaby się pomoc - ona nienawidzi masy cukrowej tylko smietanę, ale że to nasz wspólny chciałam jakoś to połączyć (w końcu trzeba iść na kompromis) i połowę smietanowe ozdoby a połowe z masy cukrowej ale jeszcze nie mam pomysłu
) a pomiędzy jeszcze jakas laleczka![]()
)
bardzo lubię takie miesiące![]()
iza-gr @ 4 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1086315obawiam się, że ciężko będzie połączyć masę cukrową ze śmietana - no chyba, że na chwilkę. Ewentualnie tak jak dziewczyny robią kładą kawałek masy na krembardziej myślałam żeby jakoś symbolicznie podzielić go na pół np lewa strona śmietanowa a prawa z masy cukrowej tak aby śmietana absolutnie nie "zaprzyjaźniła się" z masa cukrową![]()
ulinqa @ 4 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1086322Tort lukrowo śmietanowy - na złączeniu można masę budyniową dać... w środku śmiatanowy a na wierzchu budyniowa masa z cukrowymi ozdobami..
http://sercezczekolady.blox.pl/2010/10/Tor...-i-motylki.htmlto też super pomysł dzięki bardzo
coprawda kwiatów takich to ja na pewno nie zrobię, ale taki z biszkoptami zawsze mnie kusił więc kto wie)
aa no ia ja tez baaarzdo lubię Was czytać
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.