ulinqa @ 6 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1087540Cinki ile kosztuje przesyłka z Pan Centrum, bo nie mogę znaleźć i ile idzie paczka? Mam na niedziele tort na chrzciny i chciałam formę na buźkę... hm...Skoro w tym sklepie tak drogo, to może zainteresuj się zakupami tutaj: http://shop.ebay.pl/knightpilgrim/m.html
Ten sprzedawca ma małe koszty przesyłki (nigdy u niego nie robiłam zakupów). Porównałam jednak tez ceny poszczególnych produktów i też wychodzą taniej. Zastanawiam się nad zakupami u niego.
ulinqa @ 6 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1087558h-elen, dlaczego złoty w spirytusie?
Właścicielki foremek silikonowych do buziek polecam sprzedawać gotowe buźki na allegro ... ja pierwsza kupię hehe
proszę łatwiejszy zestaw pytań![]()
głowy nie dam, ale chyba dlatego, że szybko paruje. Kiedyś czytałam, że to dobry sposób.
produkcję buziek, hmm czemu nie ...ale wcześniej proszę załatwić mi emeryturę, bo czasu na wszystko mi nie starcza... już i tak baaaardzo zaniedbałam inne swoje bziki![]()
waszkamaszka @ 6 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1087235Obawiam sie ze takiej czystej purpury to nie uzyskasz mieszając krwistą czerwień z niebieskim wyjdzie taki fioletowawy wszystko zależy od barw jakie masz czerwień czerwieni nie równaTak sobie myślałam, że czerwien i niebieski, ale wiem, że waśnie czasem z tego wychodzi taki brzydki ciemno siny również.
Jo_anna1 @ 6 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1087260Monsai robiłam takie róże a'la purpura, miałam wówczas takie barwniki w proszku, mieszałam czerwony z odrobiną fioletu. Ten fiolet był taki ciepły w odcieniu. Nie wiem jak to na Wiltonie by byłodziewczyny może ci jeszcze podpowiedzą.![]()
Może na odrobince masy wyprubój połączenia jakieś.w proszku mam jedynie czerwień i róż , fioletu nie. Jak nie będę miała wyboru, będę próbowała jak mówisz na kawałeczkach masy![]()
ankar @ 6 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1087291Witam, dawno się nie odzywałam ale czytam Was regularnie.
Monsai ja ostatnio robiłam tort balerinę i kolory falbanek uzyskałam z jednego barwnika
Pokaż załącznik 60833Ja na Twojej balerince widze piekne cieniowania, ale nie do końca chyba zdjęcie oddaje prawdziwej barwy? Mi zalezy by z tego różanego wyszedł ładny pastelowy róż również-podobny do tego jaki jest w tortowni w gotowym lukrze. Da radę?
chachu @ 6 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1087379Monsai--- ja mam kupiony tylko czerwony barwnik i piękny różowy, delikatny kolor wychodzi. Osobiście wolę podmalować np. kwiatki sypkimi barwnikami, ładnie można je wycieniować.boje się, że z czerwonego nie wyjdzie mi ten pastel taki jak w tortowni w gotowej masie. A różowy który masz? różany czy ten jasny? Ja wiem, że proszkowymi ładne cieniowania wychodzą, tez będą mi potrzebne, ale do roczkowego tortu mam zrobić ogromne kwiaty, które wymagają jednak, by podstawa była zabarwiona już, a cieniowania dopiero potem.
Może ktoś jeszcze doradzi?![]()
ulinqa @ 7 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1087565Tort cudny - ale kroić bym go nie chciała: http://www.youtube.com/watch?v=uNZheP4sGGM...feature=relatedmi też się podobają, ale nie pokroiłabym...
Nicki1 @ 6 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1087566Monsai pisałam wyżej, że wyjdzie różjeśli chcesz mogę wkleić kwiaty, które wczoraj barwiłam czerwonym barwnikiem...
poproszę![]()
A napisałaś, że tego różanego nie uzywałaś, a mi o niego chodzi, bo czerwony mam w gotowej masie + barwnik w proszku, więc nie chciałabym kupować czerwonego na razie. A róż mi się teraz częściej przyda![]()
ankar @ 6 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1087572Monsai dokładnie tak jak piszesz, niestety kolory kiepskie bo zdjęcia robione około 24.30. Baletnice wykańczałam późnym wieczorem bo miała być niespodzianką na 5 urodziny dla córeczki. W rzeczywistości falbanki były w 4 odcieniach różu i białe. Róż taki właśnie słodko pastelowy. Chciałam Ci tylko pokazać, że z jednego barwnika bez problemu uzyskasz kilka odcieni.
Powodzenia i pozdrawiam.Dziekuję![]()
Tymcia @ 7 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1087627Polecam z pełną odpowiedzialnością sposób na robienie listków naszych wschodnich koleżanek.Do dużych się nie nadaje ale małe rewelacja.jaki sposób masz na myśli?
Tymcia @ 7 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1087648Maszynka do golenia.No bomba! cholera czemu teraz jak nie mam kwiatów na najbliższych tortach?
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.