Duszka20
Member
- Kwi 27, 2010
- 280
- 0
- 0
Tymcia @ 7 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1087914Kobietki kochane zdradźcie czym przekładacie swoje torty.Macie jakieś nie skomplikowane masy?I jeszcze jedno pytanko: mam przyjaciela który nie może jeść mleka, masła i margaryny a chcę zrobić dla niego tort urodzinowy, jedną warstwę przełożyła bym galaretką z brzoskwiniami ( bo może) a nie wiem czym drugą i czy jak ugotuję budyń na mleku sojowym z dodatkiem kawy to nada się pod cukrową?najbardziej nieskomplikowane masy to u mnie bita smietana (czasem z serkiem maskarbone) i do tego zmiksowane owoce (np mango albo ananas z puszki) plus troche wiórków kokosowych i ludzie się zajadają tym
a co do drugiego pytania to myślę że masa budyniowa na mleko spojowym powinna być ok, ale co dać na drugą warstwe? czekolada chyba odpada co? (np wymieszana z budeniem na mleku sojowym?)![]()