Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko...

Status
Ten wątek został zamknięty.

Duszka20

Member
Kwi 27, 2010
280
0
0
Siedmiokropka @ 10 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1089293Wczoraj skończyłam mój pierwszy w życiu tort z masą cukrową. Przy Waszych to jest przedszkole, ale generalnie jestem zadowolona, choć widzę błędy. Żle wycięłam kokardę w środku-zapomniałam o skosach, za grubo rozwałkowałam białą masę-bałam się, że się złamie lub pokruszy, za krótko ją ścięłam i nie wiedziałam czym zakończyć tort na dole-miałam tam za mało miejsca, choć wsadziłam ciacho na blachę z piekarnika-największą jaką posiadam. Ale to nic, myślę że tort i tak będzie ogromną niespodzianką na urodziny dla Mamy. Dziś premiera
icon_smile.gif
jeżeli to faktycznie debiut to naprawdę super udany!!!
daumen.gif
a co do tych "błędów" to dobrze, ze je widzisz bo następnym razem się poprawisz, ale słuchaj Jo_anny1 i zachwalaj swoje torty a nie pokazuj ludziom, gdzie są mankamenty
strafe.gif
bo oni ich nie widzą. I pamiętaj, że liczy się głównie intencja!! a teraz jak wiesz co jest źle to następnym razem będzie lepiej. a poza tym śliczny i słodki torcik i mama będzie zachwycona!!!

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
Megi428 @ 9 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1089083dzieki dobra kobieto - załapałam ale w dalszym ciągu te cienie na skrzydełkach mnie fascynuja - chyba trzeba cienko warstwę jeden kolor dać - do wyschniecia i potem jakieś kropki esy floresy innym kolorem
gruebel_2.gif
-
Nie ma za co Megi Cienie na skrzydełkach uzyskałam niedokładnie mieszając barwnik, a kropki wykałaczką zamoczoną w niebieskim barwniku - nic trudnego. Czekam na Twoje prace:)

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
To ja przyłączę się do Duszki piekny torcik a niedociągniecia??? pierwsze ale nie ostatnie ,uczymy się na swoich i dziewczyn błędach, jeszcze nie jedna masa wyladuje w smietniku i niejeden tort będziesz uważała za nie taki jak miał być .Jak bedziesz dawała tort mamie patrz na Nią a nie na tort a Jej mina powie Ci wszystko! zobaczysz będzie zachwycona( i po to pieczemy torty)
cook.gif

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
katrina, ale super torcik, statek rewelacja
Siedmiokropka, gdybyś Ty widziała mój pierwszy tort...

olo2009

Member
Sie 29, 2010
143
0
0
h-elen @ 9 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1089167sionia, dzięki za bezcenny materiał
anbetung.gif

Olo, owieczka wyszła Ci rewelacyjnie!!! Ma śliczną mordkę, ładny kolor, świetna. A na jaką okoliczność torcik?
Torcik dla synka od tak:) chciałam wypróbować krem maślany czekoladowy dziuni i dla mnie osobiście jest za słodki nie lubie takich tortów, konsystencja super no ale jak klient lubi taką słodycz to czemu nie. Jak narazie robiłam na bazie bitej śmietany, ale do trójwymiarowych jest mało stabilna i szukam czegoś dobrego:)

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
Hej doradźcie mi jakiego kremu użyc na RAJ? moi przyjaciele pierwszy tort spożywać będą (taki wycackany w masie) i chciałabym błysnąć jak gwiazda
icon_mrgreen.gif

Duszka20

Member
Kwi 27, 2010
280
0
0
waszkamaszka @ 10 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1089335Hej doradźcie mi jakiego kremu użyc na RAJ? moi przyjaciele pierwszy tort spożywać będą (taki wycackany w masie) i chciałabym błysnąć jak gwiazda
icon_mrgreen.gif
mi to się z rajem kojarzy ananas i kokos coś na kształt pinacolady
mniam.gif
czyli u mnei to bita śmietana z ananasami i wiórkami, a tort nasączony rumem;-) ale nie wszyscy lubia;-(

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
Myślałam o masie Leninki ten z białą czekoladą i wiórkami ale ananasa? kucze nie rozpuści masy? moze taki coś ala rafaello? robiłas juz ananasa i bitą smietanę? w razie tak puść mi przepis mailem proszę proszę
anbetung.gif

Duszka20

Member
Kwi 27, 2010
280
0
0
waszkamaszka @ 10 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1089343Myślałam o masie Leninki ten z białą czekoladą i wiórkami ale ananasa? kucze nie rozpuści masy? moze taki coś ala rafaello? robiłas juz ananasa i bitą smietanę? w razie tak puść mi przepis mailem proszę proszę
anbetung.gif
Waszka poszło na maila, możesz wypróbowac sobie tez jako deserek jak lubisz ananasy i wtedy zdecydujesz czy Ci będzie pasowało;-)

justa_81

Member
Lis 27, 2007
117
0
0
Dziewczyny zrobiłam te masę z białek a dokładniej z jednego białka, szklanki cukru pudru i po pół łyżeczki cmc i planty, masa była jeszcze bardzo kleją i dodałam jeszcze o szklanki pudru, teraz wyjęłam ja z lodówki i póki co, to jeszcze jest klejąca, folię aluminiową zdejmowałam z niej kawałkami,

mam pytanie, czy do lepienia kwiatów powinna być taka sama jak ta z żelatyną?

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
A co to za masa? w życiu o takiej nie słyszałam! białko i cukier puder z plantą?

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
Jeszcze takiej nie robilam na tej masie Ily robie wszystko i jest ok może wypróbuję i tą drugą! robiłyscie ją?

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
[quote name='Nicki1' date='7 Feb 2011, 22:32 ' post='1088154']
daj znać jak dotrze do Ciebie, może też coś zamówię..

Nicki chcialas zebym dala znac wiec spiesze doniesc ze wlasnie przyszlo zamowienie, zamawialam w poniedzialek i juz jest, koszt przesylki niewielki, szybko przyszlo i wszystko jest ok,polecam wiec tego sprzedajacego
edit : sionia go podawala http://shop.ebay.pl/partyanimalonline/m.ht...1513&_pgn=1

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
Martyna,
czy moze napisac co zamówiłaś u tego sprzedawcy i ile wynosiła przesyłka? Czy jak zamawia się u tego sprzedawcy kilka różnych rzeczy to on sumuje poszczególne koszty przesyłki czy jest taniej?
Czy zamawiałaś na ebay czy u niego w sklepie internetowym?

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy