rastagatka
Member
- Paź 6, 2009
- 363
- 0
- 0
Aneczko nie zauważyłam twojego, bo zajęta byłam pisaniem. Bardzo ładnie wygląda. A powiedz mi jak robisz różyczki, bo wyglądają jakby miały karbowane płatki?
sabinal @ 20 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1050979Jo_anno, oczywiście, że masz powody do narzekań. Kto to widział taki okropny dzidziuś, a ten brzydki kocyk. A ogólnie książka brrrr okropności.
Oj kobieto szkoda, że nie mieszkam blisko Ciebie i nie mogęlub![]()
Aha mam Cię, już wiem czemu mnie tak głowa boli.![]()
Dziewczyny wsparłyście mnie. Dziękuję. Chyba naprawdę mam jakiś taki dzień. Tak się starałam, napracowałam i nie wiem czemu im więcej starania wkładałam tym mniejszą z tego miałam satysfakcję. Cieszę się że bardzo spodobał się znajomej.
Dziewczyny kolejne śliczności do podziwiania, każdy przepiękny. Cudeńka.
Rastagatko a ta buteleczka taka realistyczna, że mozna by sięgnąć.
rastagatka @ 20 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1051095Aneczko nie zauważyłam twojego, bo zajęta byłam pisaniem. Bardzo ładnie wygląda. A powiedz mi jak robisz różyczki, bo wyglądają jakby miały karbowane płatki?do płatków używam narzędzia do modelowania- kulki. i płatek faktycznie wygląda jak karbowany, a cala róża jak żywa
Tak szukałam innych świeczek ale nie było, więc kupiłam takie. Może i nie pasują kolorystycznie do kwiatów, ale nie miałam na to wpływu.
h-elen @ 20 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1051119Podziwiam piękne złoto. Mimo, że się staram, to nie udaje mi się uzyskać ładnego złotego koloru. Czytałam, że dobrze jest najpierw zabarwić masę na zółto a później malować ale też mnie to nie zadawala a u Ciebie śliczne złoto na czerwieni. Gratulacje!!!H_elen co do złotego koloru na czerwonej masie to uzyskuję go w ten sposób, że barwnik w proszku rozpuszczam w małej ilości wody i wtedy nakładam na masę. Próbowałam malować na sucho, samym pyłkiem ale nie szło mi to, więc zaczęłam kombinować i efekt mnie też zadowala.
Chachu ja nic krzywego nie widzę w pierwszym torcie, jest przecież prościutki i idealny. A krzywy za to taki jak być powinien, dla mnie wystarczająco krzywy. Też przymierzam się do krzywego tortu, ale to dopiero na 11 grudnia, zobaczymy jak mi pójdzie.
Ale najważniejsze, co muszę ci powiedzieć, to to, że na krzywym torcie są boskie kwiaty. Dla mnie jesteś niedoścignionym wzorem jeśli o nie chodzi. Próbowałam już parę razy zrobić według twojej rady takie "proste" kwiatuszki, ale u mnie kończy się na kompletnym koszmarze nie przypominającym niczego. Więc tym bardziej chylę czoła dla twoich kwiatów.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.