waszkamaszka
Member
- Gru 21, 2010
- 362
- 0
- 0
waszkamaszka @ 21 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1079085Zielona jak zwykle śliczny!
A pro po moich literek, to tort bedzie okrągły i nijak się maja litery na pergaminie że niby jak je przykleję? NIECH TO SZLAG ! no to nie bedzie literek pfe!na każdą literkę ciut lukru i da się przykleićalbo z roztopionej czekolady literki jak któraś Cinka radziła![]()
![]()
Zielona Truskawko tort a raczej samochodzik superowy![]()
waszkamaszka @ 21 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1079085Zielona jak zwykle śliczny!
A pro po moich literek, to tort bedzie okrągły i nijak się maja litery na pergaminie że niby jak je przykleję? NIECH TO SZLAG ! no to nie bedzie literek pfe!A nie masz dostepu do literek czekoladowych? Dr..... cóś takiego http://www.tortownia.pl/produkt.php?kid=41&pid=1014 u nas prawie w każdym sklepie są białe i brązowe. Jak juz zakupisz raz to nie wyrzucaj foremek od literek. Kupujesz polewę czekoladową do rozpuszczania w gorącej wodzie i wylewasz do foremek i produkujesz literki. Wielokrotnego użytku mogą być takie foremki. Sama tak robiłam więc sposób przetestowany![]()
dziewczyny dzięki za miłe słowa. To był chyba pierwszy tort co do którego miałam rzeczywiście tak mało zastrzeżeńTaaaaak mało miałam![]()
![]()
![]()
sionia @ 21 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1078966Vanilka,
jak połaczyłaś te masy? chodzi mi o białą i rózową. Jak to technicznie zrobiłas?Rozwałkowałam dwie masy, nałożyłam środki mas jeden na drugi, nożykiem wycięłam falę i wałkując raz jeden raz drugi kolor połączyłam je. Aha tam gdzie masy miały się łączyć były trochę grubiej rozwałkowane.
Dziewczyny to jak z tą masą budyniowo-galaretkową? Można ją pod tą masę cukrową czy nie bardzo?
Vanilka @ 21 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1079106Rozwałkowałam dwie masy, nałożyłam środki mas jeden na drugi, nożykiem wycięłam falę i wałkując raz jeden raz drugi kolor połączyłam je. Aha tam gdzie masy miały się łączyć były trochę grubiej rozwałkowane.Vanilko,
nie mogę sobie wyobrazic. Czy część masy odrzucasz? Czy mogłabyś mi to pokazac na kartkach kolorowych?
iza-gr @ 22 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1079161Jo_anna1, Ciebie chciałabym zapytać o drzewka (jak ze stumilowgo lasu) i jeszcze o średnicę tortu z wędkarzem, wydaje się bardzo duży.Drzewkaeksperymentalnie tak jakoś wyszły
Chciałam zobaczyć co z mojego pomysłu będzie i początkowo nie były częścią tortu dla wędkarza. Zabarwiłam masę na brąz, uturlałam wałek - niezbyt cienki, zdeformowałam go, uturlałam gałezie, przykleiłam, uformowałam. Pień drzewa dodatkowo kilkakrotnie pokaleczyłam wykałaczką, robiąc slady z góry na dół. Czekał mnie najbardziej mozolny kawałek pracy-liscie. Z zielonej masy urywałam cienkie, chudziutkie kawałeczki i do gałęzi przyklejałam pomagając sobie wykałaczką. Oczywiście przyklejam na cukier puder rozpuszczony w wodzie, jest ok.![]()
Biszkopty na tort miały średnicę 30 cm.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.