migotka89 @ 20 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=740380Ahh dziękiznalazlam glukoze po dlugich poszukiwaniach (nie ma to jak schowac ja na sam koniec polki za paczkami cukrow i innych
). No to za tydzien na rocznice rodzicow bede probowac cos zdzialac. Mam nadzieje ze mi wyjdzie bo jak nie to kiepsko bedzie...![]()
![]()
migotka89 @ 20 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=740426oh jaki wspanialy! Lepszy niz z cukierni bo robiony z sercemCzy moglabys mi zdradzic jak zrobilas taki ksztalt?
oczywiscieupieklam biszkopt hichotki w okraglej tortownicy, wycielam rownolegle dwa boki powstal prostokat z zaokragleniami z przodu i z tylu (to robilo jako podstawa, przelozylam ja kremem), to co zostalo przykleilam kremem na gore i tak powstala gora autka ... a reszta sama poleciala ... jak sama bedziesz robic to w trakcie same pomysly wpadaja do glowy![]()
![]()
ciesze sie ze ci sie podoba![]()
mysz @ 20 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=740470rany moni ale cudo.dziekuje, ale on troche krzywy i nie za bardzo rowny![]()
moni20 @ 20 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=740473dziekuje, ale on troche krzywy i nie za bardzo rowny![]()
![]()
W którym miejscu??
Piękny![]()
Ilona @ 20 Aug 2008 napisał:
dory2 @ 6 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=747180Pokazuję swój tort. Robiony z przepisu z tymi piankami. Masa na początku była sucha strasznie i taka krusząca się, ale przymusowo przeleżala noc w lodówce, zrobiła się twarda straszliwie. Następnego dnia ją trochę podgrałam w mikrofali ale ciągle była sucha to dodałam trochę syropu wiśniowego, takiego do rozrabiania w wodzie i masa zrobiła się świetna. może trochę za miękka, ciężko bło sprawic żeby kokarda nie opadala ale ogóle jestem zadowolona. Następnym razem wypróbuję przepis z glukozą bo już widziałam w kilku sklepach. Tort jest dosyc skromny i niestety jednokolorowy bo nie miałam barwników ;( i robiłam pierwszy raz to nie chcialam nic skomplikowanego
Mam nadzieję że sie wam spodobajak na pierwszy raz to torcik wyszedł ci naprawde super!!!! Polecam ci tą mase z zelatyną bo jest duzo, duzo łatwiejsza do zrobienia, tańsza no i przede wszystkim jest biała , mozna ją dowolnie barwic.
Tylko radze zelatyne zalać wodą i odstawic do napęcznienia , dopiero wtedy rozpuszczac nad kąpiela downą. żelatyna idealnie sie rozpuści i nie będzie widac zadnych grudek w masie .
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.