Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko...

Status
Ten wątek został zamknięty.

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
za dwa tygodnie ma urodziny moj maz, wiec juz zastanawiam sie jaki tort dla niego zrobic, ale z Wasza pomoca napewno cos wymysle, a w miedzy czasie, wklejam zdjecie tortu, ktory zrobilam dla siostrzenicy meza

Ostatnią edycję dokonał moderator:

atina

Member
Lut 27, 2008
961
3
0
Przeczytałam cały wątek i jestem pod wrażeniem Waszych tortów i cudowności jakie można wyczarować z tej masy
icon_smile.gif

mam tylko pytanie techniczne odnośnie pokrywania tortu tego typu masą. Czy jak juz przełożę biszkopt masą, to wierzch i boki również posmarować masą (tą co przekładałam) i na to dopiero taką masę dekoracyjną dawać. Czy też może już bezpośrednio na biszkopt się ją daje?

T

TOSOMANIACZKA

Guest
Witam Panie Serdecznie!
Jestem - nowa i zielona! W Sobote moja siostrzenica ma 18-stke! Pozstanowiłam zrobić jej fajny torcik!
cvety.gif
Znalazłam Wasze forum, poczytałam i stwierdziłam, że potafie i zrobie
dump.gif
rofl.gif
- jednak szybciej stwierdziłam niż pomyślałam! Chodziło mi o torcik angielski - czyli z masy cukrowej! Ozdoby też postanowiłam sama wykonać! Ale za późno wziełam sie do tego i ani marcepanu ani barwników nie dostałam u nas - sama wszystko zrobiłam - dzieki przepisom z netu i z Waszego Wspaniałego portalu. Nie bede sie wiecej rozpisywać - wstawie zdjątka - co mi wyszło - nie krytykujcie mnie prosze za bardzo - bo w porównaniu z Waszymi Cudami - to moje wyglądają blado.
Pozdrawiam serdecznie beata
P2056435.JPG P2056437.JPG
P2056438.JPG P2056435.JPG
P2056432.JPG P2056433.JPG

Załączniki

• P2056432.JPG
    P2056432.JPG
    62.7 KB · Wyświetleń: 0
  • P2056435.JPG
    P2056435.JPG
    59 KB · Wyświetleń: 0
  • P2056437.JPG
    P2056437.JPG
    64 KB · Wyświetleń: 0
  • P2056438.JPG
    P2056438.JPG
    63.5 KB · Wyświetleń: 0
  • P2056435.JPG
    P2056435.JPG
    59 KB · Wyświetleń: 0
  • P2056433.JPG
    P2056433.JPG
    63.4 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnia edycja:

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,932
1
0
ale dlaczego blado?? naprawdę sliczny Ci wyszedł!
daumen.gif
, jak takie u Ciebie sa początki, to co to będzie dalej
fiesgrins.gif

T

TOSOMANIACZKA

Guest
Monsai @ 6 Feb 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=819136ale dlaczego blado?? naprawdę sliczny Ci wyszedł!
daumen.gif
, jak takie u Ciebie sa początki, to co to będzie dalej
fiesgrins.gif
Dziekuje bardzo - baardzo jestem wdzieczna - dziś do pierwszej w nocy siedziałyśmy nad torcikiem z mamcią - spać mi sie chce - boli mnie wszystko - dobrze choć - że do tej pory jeszcze nic nie odpadło /różyczki/. Dodałam więcej różyczek no i jeszcze 18 muszę gdzieś wsadzić!
Dzieki jeszcze raz i pozdrawiam - pozwole sobie zaglądać do Was i uczyć sie - Miłego dnia - beata

Ostatnia edycja:

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,932
1
0
ja bym więcej tych kwiatków do tortu nie dodawała, schowała jednak bym w pudełeczko.
A na co przyklejasz kwiatki?

T

TOSOMANIACZKA

Guest
Monsai @ 6 Feb 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=819142ja bym więcej tych kwiatków do tortu nie dodawała, schowała jednak bym w pudełeczko.
A na co przyklejasz kwiatki?
Na patyczkach są
icon_eek.gif
- pewnie będą problemy przy krojeniu - wole tego nie widzieć!
cry_1.gif
A kwiatuszki dlatego dodałam ponieważ.......... masa cukrowa nie wyszła mi niestety za ładnie - zrobiły mi sie takie zakladki - nie mam gładkich krawędzi - pewnie źle dobrałam proporcje! Ale przeciez pierwszy raz robiłam...

Ostatnia edycja:
T

TOSOMANIACZKA

Guest
Pewnie tak musze podejść do sprawy. Marcepan kolorowałam też z przebojami. Czerowny z koncentratu buraczanego, zielony z galaretki kiwi i pietruszki, żółty z gotowanego żółtka - ale w smaku niezłe! Ale to już byłam w desperacji - nie mogłam nigdzie dostać barwników - wiem - na Allegro są - ale - za późno wszystko sobie wymyśliłam...

Ostatnia edycja:
T

TOSOMANIACZKA

Guest
Raczej mam inną pasje - pieczenie - to tak właśnie od wielkiego dzwonu i wtedy latam i szukam! Doobrze - że są takie miejsca fajne!

e_iskierka

Member
Wrz 30, 2008
251
0
0
TOSOMANIACZKA piękny ten twój tory
mniam.gif
, ja jeszcze sie nie odważyłam na zdobienie tortów. Podziwiam.

T

TOSOMANIACZKA

Guest
O Jezu - dziekuje serdecznie - no teraz to bede miała fajny dzionek - Pozdrawiam i do Poniedziałku chyba - bo... wyjeżdżam sobie - Dzieki jeszcze raz beata

kajtek

Member
Gru 8, 2008
498
0
16
Czy zamiast glukozy może być fruktoza
gruebel_2.gif
nie bardzo się orientuje czy to to samo
icon_redface.gif

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy